Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az alábbi probléma miért...

Az alábbi probléma miért jelentkezik videokazetták digitalizálásakor?

Figyelt kérdés
Nem mindig fordul elő, de olyan is van, hogy folyamatosan zöld és lila színű vízszintes csíkok vannak az egész képen, ezek miatt a valódi színek alig látszanak. A videomagnó Tracking funkciója ezen nem segít, de szerintem nem is a fejjel van gond. A szalagok jó állapotban vannak, így ez sem lehet az oka. Talán az adaptertől van ez? (EasyCAP, a Kütyübazártól rendeltem.)

2020. dec. 1. 16:44
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
Ha esetleg nem úgy lenne, akkor próbáld úgy elhelyezni a videomagnót, hogy közte és a számítógép között semmiféle hosszabbítókábel ne legyen, hanem csak az EasyCap.
2020. dec. 6. 22:12
 22/47 A kérdező kommentje:

Közvetlenül a laptopba teszem az EasyCap-et, mégis rossz a kép.

2020. dec. 7. 08:42
 23/47 anonim ***** válasza:
Kontroll monitorral kiderítheted hol a baki.
2020. dec. 7. 09:50
 24/47 Morzsi007 ***** válasza:
Gyerekkoromban volt videónk, de ez nem videómagnó probléma, vagyis a fejjel minden rendben. Ez NTSC/PAL vagy valami más beállítás lesz. Egy másik kábelt kipróbáhatnál esetleg. Azt hittem kodek probléma, de a feltöltött kép alapján ez más.
2020. dec. 7. 15:06
 25/47 A kérdező kommentje:

A 20-as kommentemben írtam még valamit, ami szerintem lehet a fej hibája. Ez nem a digitalizálás óta van, hanem még 10 éve is, amikor TV-ről néztem a videót, előfordult.

Bemásolom:

"Az már lehet a fej hibája, hogy néha (mindegy, milyen kazetta van benne, vagy milyen sebességű a felvétel) szemcsés a kép lejátszás közben? Ezen sem segít a Tracking, sem a megállítás majd újraindítás, sem a kazetta kivétele és visszahelyezése.

A fejet csak izopropil-alkohollal szabad tisztítani, vagy megfelel (azaz nem rontja el) a gyógyszertári etil-alkohol, ha az is 90% fölött van?"

2020. dec. 7. 15:15
 26/47 A kérdező kommentje:

Beállítottam az OBS Studiót PAL-ra, de a kép változatlan.

[link]

2020. dec. 7. 16:58
 27/47 anonim ***** válasza:
Jó a gyógyszertári alkohol is.
2020. dec. 8. 04:42
 28/47 Morzsi007 ***** válasza:
Igen, ha szemcsés a kép, akkor meg kell tisztítani a fejet. Gyógyszertári alkohol is jó.
2020. dec. 8. 05:57
 29/47 A kérdező kommentje:

26. hozzászólásomban, a képernyőképen az OBS Studio jól van beállítva, vagy kell még valamelyik pontot módosítanom?

A fejtisztításhoz gyógyszertári alkoholból csak 70%-ost kaptunk. Jó lesz ez is? Ebben a videóban: https://www.youtube.com/watch?v=7y8Ow8hRwqY 99%-os izopropil-alkoholt használt (nem mondja, hanem az egyik hozzászólásból derül ki).

2020. dec. 8. 09:12
 30/47 Morzsi007 ***** válasza:
Anno volt, hogy száraz zsebkendő is leszedte a szennyeződést. Talán acetont használtunk régen, működött.
2020. dec. 8. 09:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!