Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az alábbi probléma miért...

Az alábbi probléma miért jelentkezik videokazetták digitalizálásakor?

Figyelt kérdés
Nem mindig fordul elő, de olyan is van, hogy folyamatosan zöld és lila színű vízszintes csíkok vannak az egész képen, ezek miatt a valódi színek alig látszanak. A videomagnó Tracking funkciója ezen nem segít, de szerintem nem is a fejjel van gond. A szalagok jó állapotban vannak, így ez sem lehet az oka. Talán az adaptertől van ez? (EasyCAP, a Kütyübazártól rendeltem.)

2020. dec. 1. 16:44
1 2 3 4 5
 11/47 elistvan ***** válasza:
Gondolom valami réetgmaszkot kell létrehozni arra a területre és a színekkel fényerővel játszani. Corel Video studio-t érdemes megnézni pl. Azt egyszerű kezelni.
2020. dec. 4. 10:44
 12/47 A kérdező kommentje:
Most eszembe jutott, hogy nem lehet-e mégis a videófej hibája ez a csíkozódás? Vagy ha a fej szennyezett, akkor máshogyan rossz a kép? Milyen a kép olyankor?
2020. dec. 4. 10:58
 13/47 elistvan ***** válasza:
Ehhez nem értek én dvd vel kezdtem. Ha másik szalaggal is ezt csinálja és ugyanzon a helyen akkor esetleg. De én nem erre tippelek.
2020. dec. 5. 13:42
 14/47 elistvan ***** válasza:
Lehet buta kérdés de PAL rendszerben digitalizálsz ugye?
2020. dec. 5. 13:42
 15/47 A kérdező kommentje:
Igen, PAL rendszerű felvételeket digitalizálok.
2020. dec. 5. 14:47
 16/47 elistvan ***** válasza:
Úgy értettem, hogy a beállítások a programban is PAL szerintiek?
2020. dec. 5. 15:51
 17/47 A kérdező kommentje:
Az OBS Studioban nem találtam a színnormákra vonatkozó beállítást.
2020. dec. 5. 16:17
 18/47 elistvan ***** válasza:
A digitalizálóhoz nem adtak egy cd-t rajta a Ulead Video stuido-val? Abban van pal/secam beállítási lehetőség.
2020. dec. 5. 16:51
 19/47 A kérdező kommentje:
Adtak hozzá CD-t, azon egy Honestech VHS to DVD program volt. Ebben is volt Pal/Secam beállítás, és be is volt állítva Pal-ra. Így is rossz volt a szín. Egyébként amikor ebben lenyomtam a felvétel gombot, kiírta, hogy nem indítható felvétel, ezért nem ebben digitalizálok, hanem az OBS-ban.
2020. dec. 5. 18:27
 20/47 A kérdező kommentje:

Az már lehet a fej hibája, hogy néha (mindegy, milyen kazetta van benne, vagy milyen sebességű a felvétel) szemcsés a kép lejátszás közben? Ezen sem segít a Tracking, sem a megállítás majd újraindítás, sem a kazetta kivétele és visszahelyezése.

A fejet csak izopropil-alkohollal szabad tisztítani, vagy megfelel (azaz nem rontja el) a gyógyszertári etil-alkohol, ha az is 90% fölött van?

2020. dec. 6. 15:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!