Az alábbi probléma miért jelentkezik videokazetták digitalizálásakor?
Figyelt kérdés
Nem mindig fordul elő, de olyan is van, hogy folyamatosan zöld és lila színű vízszintes csíkok vannak az egész képen, ezek miatt a valódi színek alig látszanak. A videomagnó Tracking funkciója ezen nem segít, de szerintem nem is a fejjel van gond. A szalagok jó állapotban vannak, így ez sem lehet az oka. Talán az adaptertől van ez? (EasyCAP, a Kütyübazártól rendeltem.)2020. dec. 1. 16:44
11/47 elistvan válasza:
Gondolom valami réetgmaszkot kell létrehozni arra a területre és a színekkel fényerővel játszani. Corel Video studio-t érdemes megnézni pl. Azt egyszerű kezelni.
12/47 A kérdező kommentje:
Most eszembe jutott, hogy nem lehet-e mégis a videófej hibája ez a csíkozódás? Vagy ha a fej szennyezett, akkor máshogyan rossz a kép? Milyen a kép olyankor?
2020. dec. 4. 10:58
13/47 elistvan válasza:
Ehhez nem értek én dvd vel kezdtem. Ha másik szalaggal is ezt csinálja és ugyanzon a helyen akkor esetleg. De én nem erre tippelek.
14/47 elistvan válasza:
Lehet buta kérdés de PAL rendszerben digitalizálsz ugye?
15/47 A kérdező kommentje:
Igen, PAL rendszerű felvételeket digitalizálok.
2020. dec. 5. 14:47
16/47 elistvan válasza:
Úgy értettem, hogy a beállítások a programban is PAL szerintiek?
17/47 A kérdező kommentje:
Az OBS Studioban nem találtam a színnormákra vonatkozó beállítást.
2020. dec. 5. 16:17
18/47 elistvan válasza:
A digitalizálóhoz nem adtak egy cd-t rajta a Ulead Video stuido-val? Abban van pal/secam beállítási lehetőség.
19/47 A kérdező kommentje:
Adtak hozzá CD-t, azon egy Honestech VHS to DVD program volt. Ebben is volt Pal/Secam beállítás, és be is volt állítva Pal-ra. Így is rossz volt a szín. Egyébként amikor ebben lenyomtam a felvétel gombot, kiírta, hogy nem indítható felvétel, ezért nem ebben digitalizálok, hanem az OBS-ban.
2020. dec. 5. 18:27
20/47 A kérdező kommentje:
Az már lehet a fej hibája, hogy néha (mindegy, milyen kazetta van benne, vagy milyen sebességű a felvétel) szemcsés a kép lejátszás közben? Ezen sem segít a Tracking, sem a megállítás majd újraindítás, sem a kazetta kivétele és visszahelyezése.
A fejet csak izopropil-alkohollal szabad tisztítani, vagy megfelel (azaz nem rontja el) a gyógyszertári etil-alkohol, ha az is 90% fölött van?
2020. dec. 6. 15:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!