Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Gyári fülhallgató/fejhallgató...

Gyári fülhallgató/fejhallgató hány óra használat után éri el a végleges hangját?

Figyelt kérdés

2020. júl. 23. 06:50
1 2
 11/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
81%

Végeredményben a teszkós "érvelésed" mindent elmond.

Ha nem érzed, hogy logikailag irreleváns hülyeséggel érveltél, akkor így nehéz lesz megérteni. Az emberi érzékszervek működését.

2020. júl. 23. 10:14
 12/19 A kérdező kommentje:
De legalább ha már meg vagy erről győződve, akkor linkelnél valami forrást, vagy valami.. """Nem csak pofázva a levegőbe, tudatlanul. Hülyén."""
2020. júl. 23. 10:25
 13/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Pont ezen az oldalon is linkeltek nemrég egy komolyabb cikket, ami tökéletesen alátámasztotta a saját véleményem is.

Nem fogok most turkálni utána, pláne itt a kereső is egy szar, csak a kérdés címében keres, nehogy bármikor vissza tudjam keresni a saját szavaim, hogy egyszerűbb legyen válaszolni a visszatérő kérdésekre.

2020. júl. 23. 10:43
 14/19 anonim ***** válasza:

Szervizmérnök úr!

Erre gondolt?

[link]

2020. júl. 23. 22:11
 15/19 Morzsi007 ***** válasza:

Az is igaz, hogy a fülednek, agyadnak meg kell szoknia a fejes hangját. Nekem 2 hétig tartott, mire az első nyitott jobb kategóriájú fejhallgatót megszoktam. Elsőre nagyon magas, vékony hangja volt, de hozzá szoktam. (AT AD-700x használt). Utána az olcsó fejesek már nagyon gyengén szóltak. Aztán vettem egy új HD58X-et, én csomagoltam ki. Volt bejáratás, minimális különbséget tapasztaltam, a közép magas tartomány javult, de lehet csak placebo volt. Nem akarok vitatkozni senkivel. Biztos idővel változik a hangszórók, driverek, mozgásának dinamikája, mert öregszik, lágyul vagy keményedik, de az lassú folyamat.

Egyszer vettem egy Magnat aktív szubit. (300A azt hiszem). Az volt a leírásban, hogy első X óràig kis hangerőn használjuk, mert be kell járatni a hangszórót és ennek elhagyása később a finom részletekre kihatással lehet. Azzal bajt nem okozhat, ha bejáratja, de ha zenét hallgat, azzal is megoldja a dolgot. Csak ne nagyon magas hangerőn. Én így gondolom.

2020. júl. 24. 06:55
 16/19 Isti1976 ***** válasza:

Egyik jónevű hangfal gyártómnál én 50 óra bejáratást olvastam. Fülesnél nem tudom ez mennyi idő lehet.

Ugyanakkor az agy valóban adaptív, aki ezt írta, nem sértegetni akart. Nem a füled hall, hanem az agyad, minden új rendszerre rá kell hangolódni, elsőre pocsék, mert nem olyan, mint a megszokott. A pszicho akusztika tudomány és széles szakirodalma van pl angolul. Ami a legérdekesebb része; ha valamit halani akar a kisérleti személy, akkor hallani fogja. Pl ha szólnak neki, hogy a B erősítő jobb és most az jön, mégis az A-t kapcsolják be neki, akkor meg lesz győződve, hogy a B-t hallja és jobban szól, mint az előző.

A különböző fülesek között nagy különbség van az árral sajnos szoros összefüggésben, elég a frekvencia menetük egyenletességét és a THD (harmonikus torzítás) értékekiket megnézni.

2020. júl. 24. 12:54
 17/19 anonim ***** válasza:
ááá, aki szerint a teszkós (sic!) és a Sennhesier között csak marketingduma az árkülönbség annak teljesen felesleges bármit is magyarázni.
2020. júl. 24. 13:14
 18/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:

17:

Nem tudom, ezt kire, vagy minek írod.

Remélem, nem az én "teszkós" írásomba akarsz belemagyarázni valamit!

2020. júl. 24. 13:51
 19/19 A kérdező kommentje:

Az én példámra írta, amit még az eleje felé írtam. Tényleg volt ilyen ismerősöm..

Egyébként köszönöm a normálisan megfogalmazott, megindokolt, nem rosszindulatú válaszokat :)

2020. júl. 24. 13:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!