Gyári fülhallgató/fejhallgató hány óra használat után éri el a végleges hangját?
Végeredményben a teszkós "érvelésed" mindent elmond.
Ha nem érzed, hogy logikailag irreleváns hülyeséggel érveltél, akkor így nehéz lesz megérteni. Az emberi érzékszervek működését.
Pont ezen az oldalon is linkeltek nemrég egy komolyabb cikket, ami tökéletesen alátámasztotta a saját véleményem is.
Nem fogok most turkálni utána, pláne itt a kereső is egy szar, csak a kérdés címében keres, nehogy bármikor vissza tudjam keresni a saját szavaim, hogy egyszerűbb legyen válaszolni a visszatérő kérdésekre.
Az is igaz, hogy a fülednek, agyadnak meg kell szoknia a fejes hangját. Nekem 2 hétig tartott, mire az első nyitott jobb kategóriájú fejhallgatót megszoktam. Elsőre nagyon magas, vékony hangja volt, de hozzá szoktam. (AT AD-700x használt). Utána az olcsó fejesek már nagyon gyengén szóltak. Aztán vettem egy új HD58X-et, én csomagoltam ki. Volt bejáratás, minimális különbséget tapasztaltam, a közép magas tartomány javult, de lehet csak placebo volt. Nem akarok vitatkozni senkivel. Biztos idővel változik a hangszórók, driverek, mozgásának dinamikája, mert öregszik, lágyul vagy keményedik, de az lassú folyamat.
Egyszer vettem egy Magnat aktív szubit. (300A azt hiszem). Az volt a leírásban, hogy első X óràig kis hangerőn használjuk, mert be kell járatni a hangszórót és ennek elhagyása később a finom részletekre kihatással lehet. Azzal bajt nem okozhat, ha bejáratja, de ha zenét hallgat, azzal is megoldja a dolgot. Csak ne nagyon magas hangerőn. Én így gondolom.
Egyik jónevű hangfal gyártómnál én 50 óra bejáratást olvastam. Fülesnél nem tudom ez mennyi idő lehet.
Ugyanakkor az agy valóban adaptív, aki ezt írta, nem sértegetni akart. Nem a füled hall, hanem az agyad, minden új rendszerre rá kell hangolódni, elsőre pocsék, mert nem olyan, mint a megszokott. A pszicho akusztika tudomány és széles szakirodalma van pl angolul. Ami a legérdekesebb része; ha valamit halani akar a kisérleti személy, akkor hallani fogja. Pl ha szólnak neki, hogy a B erősítő jobb és most az jön, mégis az A-t kapcsolják be neki, akkor meg lesz győződve, hogy a B-t hallja és jobban szól, mint az előző.
A különböző fülesek között nagy különbség van az árral sajnos szoros összefüggésben, elég a frekvencia menetük egyenletességét és a THD (harmonikus torzítás) értékekiket megnézni.
17:
Nem tudom, ezt kire, vagy minek írod.
Remélem, nem az én "teszkós" írásomba akarsz belemagyarázni valamit!
Az én példámra írta, amit még az eleje felé írtam. Tényleg volt ilyen ismerősöm..
Egyébként köszönöm a normálisan megfogalmazott, megindokolt, nem rosszindulatú válaszokat :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!