Gyári fülhallgató/fejhallgató hány óra használat
után éri el a végleges hangját?
Attól függ milyen kategória, típus, stb. Változó, van, hogy pár óra, de lehet 30-50 óra is. Több mindentől függ. Mekkora hangerőn, milyen fajta hangokkal, zenékkel zajlik a bejáratás.
2020. júl. 23. 06:59
2/19 A kérdező kommentje:
Jelenleg amit most vettem fejhallgatót, az ilyen 40 ezres kategória, és zárt kialakítású. Modern, basszusos zenékkel van használva, amikből a magasak sincsenek kihagyva. olyan 30-40%-os hangerőn használom, de csak azért, mert erősítőn van, laptop hangkártyáján szerintem elmenne ilyen 70-80%-nak is.
2020. júl. 23. 07:26
Egyénfüggő, hogy mennyi idő alatt tanul rá az agyad (természetes hozzászokási folyamat) és akkor azt fogod érezni, hogy most már bejáratódott.
Igaz, hogy hülyeséget fogsz beképzelni a fejedbe, de az embereknek ez úgyis gyakori szokása. Mi több, gyakori kérdése is.
2020. júl. 23. 08:46
5/19 A kérdező kommentje:
Ilyenek légyszi kíméljenek.
6/19 A kérdező kommentje:
Fizikailag is alá van támasztva, hogy létező jelenség az audio technikai eszközök bejáratódás, a membránok nem lesznek olyan merevek, mint gyárilag, stb. Illetve ha csak beleképzelés az egész, akkor a bemutatótermekben kirakott használatban lévő fejhallgatóknak miért van sokkal jobb hangjuk, mint amit mondjuk kipróbálás után vesz valaki újonnan?
7/19 A kérdező kommentje:
Igen, csak ezt tőled sokkal okosabbak már kifejtették a szakirodalomban, hogy a bejáratás hatása csak a kisebb részét teszi ki a jelenségnek. Olyannyira, hogy kivételes hallású emberek érzékelhetik legfeljebb.
A jelenség nagyobb részt viszont csak a fejedben játszódik le.
De úgyis hiába magyarázom, hiszen ennél nyilvánvalóbb dolgokat sem lehet megértetni olyanokkal, akik szilárdan bevesznek valamit a fejükbe.
2020. júl. 23. 09:35
Értsd: sokkal okosabbak + mérésekkel is alátámasztva.
Nem csak pofázva a levegőbe, tudatlanul. Hülyén.
2020. júl. 23. 09:37
10/19 A kérdező kommentje:
Valamikor valaki azt mondta nekem, hogy a tesco-s pár ezer forintos fejhallgató is ugyan úgy szól, mint a 150 ezres sennheiser, és hogy az egész csak marketing meg pénzlehúzás, meg hogy beleképzelik az emberek, hogy jobb. Ő is ilyen érvekkel jött.. Vannak emberek, akik csak nem bírnak az ilyen dolgokkal megbarátkozni, és inkább jönnek belekötni mindenbe, mikor a témához amúgy alig van valamennyi közük. Én elhiszem, hogy a megszokás is nagy szerepet játszik ebben, az új fejhallgatóm is először elég laposan szólt az előzőhöz képest, pár óra múlva meg sokkal jobb lett. Bejáratáshoz meg ennyi szerintem nem lenne elég. De akkor ott miféle megszokásról beszélünk, mikor valaki kipróbál egy boltban egy bejáratott fejhallgatót, majd vesz egy teljesen újat ugyan abból, és sokkal sz*rabbul szól? És köszönöm, hogy mind a 3 hozzászólásodban folyamatosan elég feltűnően hangsúlyozod, hogy mekkora idióta vagyok. :DD
További kérdések: