Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen telefont ajánlanátok...

Milyen telefont ajánlanátok 10 éves születésnapra?

Figyelt kérdés

10. születésnap, fiú, jelenleg egy nagyon régi telefonnal küszködik ami inkább leélnehezéknek való mint bármi másnak.

Gondolkoztam hogy megkapja az én iPhone 6s-emet, én pedig 7 re váltok, vagy pedig max 70-80 ezerért androidos.

Mit gondoltok, milyen lenne jó neki?

2019. márc. 25. 01:05
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

# 30: már nem azért, de mielőtt írsz, nem árt, ha tájékozódnál.

Mint te magad is írtad, nem 2000, hanem 2019 van. :D

Azért vicces, hogy a szóba forgó példád, pont ellenkezik ezzel. Régen tényleg csak a gagyi minőségnek volt a szinonimája az ázsiai telefonok - bár hozzá kell tenni, Huawei cég nem csak telefonokat gyárt, hanem más távközlési eszközt, kifejezetten telekom cégeknek (így sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy ha te nem a telefonját használod, akkor a hálózatán keresztül beszélsz, küldesz SMS-t, stb.).

A másik márka a Xiaomi.

Ezen felül, a két almárkájuk, mint a Huawei-nek a Honor, a Xiaomi-nak a Redmi, ami ebben az évben vált le tőle (bár lehet, hogy ez csak névleges, jó üzletpolitika állhat a háttérben).

A másik WTF: Samsung is Ázsiában van - mivel Dél-Koreai cégről van szó (ok, ha valaki nem jó Földrajzból, de egy gyors Google Maps keresés, vagy Wikipédiás cikk megnézése után, már lehet kapcsolni és akkor nem lesz égés).

Úgyhogy inkább neked ajánlom, hogy ha tényleg tanácsot akarsz adni, akkor tegyél is úgy.

Az, hogy jó telefon az Apple - ezt nem vitatom, de ha ezzel kapcsolatban tanáccsal látsz el valakit, akkor lesd meg Magyarósi Csaba videóját, hogy melyik évben, melyik iPhone-t ajánl (megsúgom neked is: 2019-ben, a 7-es modellt mondja az aljának). Úgyhogy ja - ő kicsit jobban ért hozzá, kicsit jobban benne van az Apple termékek világában (és nem áll távol tőle más márka sem). Ja még valamit: rendszerint bemutatja az jobbnál - jobb, Androidos okostelefonokat is. Ki találod, melyik volt legutóbb? P30, ami.. a Huawei-től kapott tesztelés céljából! Nem egy marokkói útjáról készült képet, pont azzal lőtt. Ja és rendszerint bemutatja a csúcskategóriás Huawei telefonokat is. Úgyhogy erről ennyit.

A másik videós, az Anonim inc, ő meg a Xiaomi okostelefokat mutatja be és nem egy modelltől ő is meglepődik, hogy milyen jók, az adott árban. Ő is szenved a kínai vackoktól, de Xiaomikban aligha talál hibákat.

Na akkor - kiknek a szavára adunk? Annak, akinél csak az Apple meg a Samsung (ami ázsiai márka) a jó? Hmm.... A Xiaomi meg a Huawei meg szarok - miközben két másik, Apple termékeket naponta használó videós is megerősíti, hogy jókat tudnak előállítani az adott árban?

Na akkor kérdezőnek: Xiaomi Mi 8 Lite - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Nokia 7 Plus - Sony Xperia XA2. Ezeket tudnám ajánlani, ebben a sorrendben. A Sony telefonja, csupán a mérete miatt lett írva, mert 10 évesnek egy kompaktabbat tudok ajánlani. Azért a Nokiáé sem vészes, a 6"-ával.

Ajánlott boltok: Smartshop, 1Mobil (ha az Alza, Media Markt, Extreme Digi boltokban nem kapható, vagy csak drágábban), mert ezek is megbízható boltok, rendes garanciával. Sajnos idő közben az Eustock bejelentette, hogy magán embereket nem szolgál ki, úgyhogy az már kilőve (kár érte), emiatt a Meizu mobilja is lekerült a listáról.

2019. márc. 27. 21:39
 32/39 anonim ***** válasza:

Huaweit nem ajánlom, itthon finoman szólva is sz*r a supportja. Ha szervizelni kell, akkor csak szenvedés van vele, plusz csúcskategória ide vagy oda, hajlamosak az előírásos két èv közeledtével elhalálozni.

Sajna tapasztalat, családon belül van olyan, aki elkötelezett márkahű, és nagyon sok gondja van a top telefonokkal is.

A samsung ilyen szempontból megbízhatóbb, elavultan is használható, max egy kicsit lassul. A régi S3asom a mai napig használható lenne, max az aksija köhög már így sok év után, mert annak idején igencsak nyúztam. :) De a készenléti ideje még mindig napokban mérhető.

2019. márc. 27. 22:11
 33/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm ismét mindenkinek!

Megvettük a telefont, viszont nem írom le melyiket, ne legyen táptalaj újabb adok-kapoknak.

2019. márc. 27. 23:01
 34/39 Wadmalac ***** válasza:

Akkor probléma megoldva.

"27 és 28. válaszoló nem értette meg amit írtam de már ugyis vártam az olyan ostobákat akik magukba szálkát igy bennem gerendát látnak"

Ha valaki mindenkit lehülyézve jelentkezik be egy topikba, majd elkezd sok éve lejárt sztereotípiákkal dobálüzni, az ne várjon mást.

Egy véleményt kulturáltan is lehet előadni, nem azzal kezdve, hogy máris mindenki hülye, aki mást állít.

Net-etikett.

Szálka, vagy gerenda?

Nem, ilyenkor nekem másik fa-alkatrész jut eszembe a viselkedésről, az egyik a fa kivágás utáni föld feletti maradéka, a másik a föld alatti.

2019. márc. 28. 06:00
 35/39 anonim ***** válasza:
# 33, vagyis kérdező: azért írd meg nyugodtan. A fiadnak lesz a telefon, nem nekünk, de remélem így is sikerült segíteni a választásban.
2019. márc. 28. 07:36
 36/39 Wadmalac ***** válasza:
Én is kíváncsi lennék, vitázni szerintem értelmetlen lenne rajta. A döntés meg szuverén jog és az elsőre rossznak látszó is megokolható úgy, hogy el kelljen ismerni.
2019. márc. 28. 08:08
 37/39 A kérdező kommentje:
Honor 10 lett. Az ajanlottakkal összehasonlítva jobbnak tűnt, és a keret alját érte csak el, ár értek/arányban pedig ez tűnt megfelelőnek.
2019. márc. 28. 12:12
 38/39 Wadmalac ***** válasza:
Nagyon jó ár-érték arányú készülék, remek fotóképességgel, átlag középkategóriánál jobb tudással.
2019. márc. 28. 12:57
 39/39 anonim ***** válasza:
Vegyél neki inkább könyvet születésnapjára, mondjuk Fekete István Bogáncs, vagy Jack London-könyveket: Éneklő kutya, Beszélő kutya, A vadon szava, mint kutyás könyv, a sarkvidéken játszódik a szánhúzó kutyák életéről, biztos szívesen olvasná, ha az első 10 oldalt te felolvasod neki, a többit már ő fogja, mert kíváncsi a történtekre.
2019. jún. 9. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!