Milyen telefont ajánlanátok 10 éves születésnapra?
10. születésnap, fiú, jelenleg egy nagyon régi telefonnal küszködik ami inkább leélnehezéknek való mint bármi másnak.
Gondolkoztam hogy megkapja az én iPhone 6s-emet, én pedig 7 re váltok, vagy pedig max 70-80 ezerért androidos.
Mit gondoltok, milyen lenne jó neki?
Látom egyesek megint csak általánosítanak. A gyereknek inkább könyvet, stb. Mi ez itt? A 19. század?
Elhiszem, hogy jó egy könyv, stb, de rengeteg más dolog is van és haladni kell a korral. Nekem is nagyon fiatalon lett telefonom, pedig 33 vagyok (!) Emiatt tudom milyen, ha gyereknek vesznek telefont, igaz 7 éves korig én nem nagyon javasolnám. Azt viszont helyeslem, hogy legyen olcsóbb, stb. és akkor a HT20 Pro ott is van. Ezt aligha fogják kivenni a gyerek kezéből.
Ugyan nem tartozok magyarázattal senkinek sem, de itt van:
Igen, 3 nyelven beszél és olvas. A feleségem indonéz, én magyar vagyok, a fiaink pedig angol nyelvű iskolába járnak.
Nem megerősítésre vártam, nem voltam arra kiváncsi hogy kőbe a telefon gyereknek vagy sem, hanem arra, hogy ilyen árkategóriában MILYET.
Tanulás rovására se megy, el sem veszik tőle hiszen mint írtam NEM viszi iskolába és csak hétvégén használja.
Nem hisztizett hogy telefon kell neki, nem verte magát a földhöz, sőt nem is említette.
Megengedhetjuk magunknak, és meg is érdemli.
Azért köszönöm az aggódás!
Akik pedig segítettek eldönteni azoknak hálás vagyok!
Akkor Xiaomi Mi 8 Lite - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Meizu X8: ezek a jó telefonok, csak azért jóval 6" felett vannak (ja és az Eustocktól kapod utánvételben, magyar garanciával).
Mivel 10 éves gyereknek lesz, ezért megfontolnám a Sony Xperia XA2-t is, ami 70E Ft körüli áron kapható (szinte bármilyen műszaki áruházban). Igaz, tavalyi darab, viszont 5.2" átlóval rendelkezik, a fentebb említett telefonokhoz képest, jóval kompaktabb. Ezen kívül, Sony ismert márka, bár okostelefonjait rendre drágábban kínálja, amivel nem mindig lenne gond, csak nem egyszer csal a reklámjaiban (igen, tudom, más gyártók is szoktak, de az is más, mikor vízállónak hirdet valamit és uszodában is magaddal viheted, meg az is más, ha nem annyira vékony a kávácskája).
én válaszolok
látom mindegyik csak okoskodni tud vagy ugyanolyan szarra való telefonokat mondanak mint amit jelenleg használ a tökös
ilyeneket felejtsük el h Xiaomi meg huawei
ezek ilyen ázsiai vackok , hamar tönkre mennek, halljon meg a mama még ingyen se kellene nekem
megoldás h megkapja a 6s edet te meg veszel egy magadnak egy jobb telefont. Legalább tudod hogy még évekig jó telefont fog használni a kölök max akksi csere kell.
Ha meg andoridos akk a Samsung Galaxy a7 2018 as modellt tudom mondani mert fater most vett egy olyat és egész jól müködik.
Ha nagyon androidost vennék akkor max a koreai céghez a Samsunghoz mennék.
Bár én még mindig azt mondom hogy add oda neki a 6s t és te vegyél magadnak egy hetest mert igy te tuti jól jársz, a gyerek meg ha érzi h azért egy prémium telót használhat akkor fejlődik benne a felellőség érzet
Nyilván nem fog olyan jól vigyázni rá mint te mert még csak gyerek
#26:
Előbb-utóbb várható volt egy "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" bejegyzés.
Mindenki hülye, aki androidos fost vesz főleg xar koreait, csak apám a tuti, mert az övé jó (jé, az is koreai...).
Egy 10 éves gyereknek aztán nagyon kell a 4K kijelző meg a profi kamerákat közelítő fotóképesség, létfontosságú a benchmark top 10-ben lévő proci.
A kérdező szerint a gyerek sokat olvas, ez egy nagy kijelzőt azért értékessé tesz, ha nem akar az ember külön e-book olvasóra költeni.
Gyerekről lévén szó a víz- és ütésállóság fontos lehet.
# 26: óóó... teljesen jogos, mert legyen rajta egy harapott Alma lógó, ráadásul 2019-ben a 6S pont nem éri meg.
.
.
.
Többieknek:
Tényleg jók az iPhone-k, de újonnan, 80E Ft alatti áron nem éri meg (bár azok is, sok éves modellek).
Samsung meg a másik fele, azok ugyancsak nem érik meg.
Xiaomi meg a Huawei gyártók termékei bizonyítottak, ezek nem nevenincs márkák. Attól, hogy még akadnak olyan bolondok, akik lenézik őket, az legyen a saját bajuk.
27 és 28. válaszoló nem értette meg amit írtam de már ugyis vártam az olyan ostobákat akik magukba szálkát igy bennem gerendát látnak
nem értem minek jöttök ide leszolni azt aki probál segíteni
mert ahogy olvastam ti nem tudtatok a kedves szülőnek egy említésre méltó tanácsot adni
csak annyit h a gyereknek minek ezt minek azt mikor már nem 2000 van hanem 2019
nőjetek fel végre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!