Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » S. O. S.! Szerintetek ez csak...

S. O. S.! Szerintetek ez csak egy szívató sms vagy vegyem komolyra a dolgot!?

Figyelt kérdés

Kaptam egy sms-t... idézem :

INTRUM

Tisztelt Ugyfelunk!

Tartozasanak rendezese ugyeben kerem haladektalanul vegye fek velunk a kapcsolatot!;Irat: 322900,9263;Tel:06/14599485 Intrum.

Pls segítsetek... Mert most mrá tényleg összezaavrodtam.. Ez valami szivatás vagy ...?? amúgymeg nem előfizetéses a telefonom sem, nem regisztráltma semmien f@szságért ami havonta levonna pénzt vagy ilyesmit és jelenleg 3 FT van a telkámom.

13/L

2010. máj. 4. 20:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
töröld az sms-t
2010. máj. 4. 21:09
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

.

Azért ne nagyon nyugodj meg. Ha sunyítasz, akkor rádverik a balhét akár a tiéd, akár nem.

Hívd, vagy küldj emailt, tisztázd a dolgot.

Ha bírósági végzést szereznek, akkor már késő sírni, mert nem fogja senkit érdekelni a kifogásod utólag, ha nincs ügyvéded akkor pórul járhatsz, pereskedhetsz.

Azért van az értesítés , hogy értesítsenek vele. Valószínűleg fogsz postaláda útján is kapni ilyet, és ha nem szólsz hogy rossz helyen járnak, akkor a technikai költségeiket is rád fogják adni, akár tetszik, akár nem. Ezeket nem érdekli hogy fiú vagy-e vagy lány, az a dolguk hogy pénzt vasaljanak. Ha te vagy a soros, akkor belőled. Ennyi.

.

2010. máj. 4. 21:09
 13/27 anonim ***** válasza:

Utsó, ne ijesztgesd már. 13 éves. még hivatalos iratot sem írhat alá.

Tehát még ha alá is írt volna valamit akkor sem érvényes, mert nem cselekvőképes úgymond.

NE PARÁZZ!!

2010. máj. 4. 21:13
 14/27 anonim ***** válasza:
mutasd meg a szüleidnek és ők tisztázzák a helyzetet
2010. máj. 4. 21:24
 15/27 A kérdező kommentje:
rendben , köszönöm a válaszokat!(:
2010. máj. 4. 21:26
 16/27 anonim ***** válasza:

Ha valakinek baja van Veled (tartozás) akkor elsősorban nyomtatott formában (postai levél) próbál elérni. Bizonyíthatóan átvett levéllel (tértivevényes). Ha ez nem megy, akkor személyes kapcsolatfelvétel előzetes időpont egyeztetéssel. Egy normális cég ezt a protokolt követi.

Az elektronikus üzenetek elveszhetnek, törlöd, nem lehet bizonyítani, hogy a címzett megkapta e és olvasta is. Lehet pl. egy elütött szám és nálad landol más sms-e. Lásd téves hívások. A korod miatt nem lehetsz szerződő fél. Úgyhogy nyugi.

2010. máj. 4. 21:34
 17/27 anonim ***** válasza:

21:34 a nyugi ok, de ezek a vacak behajtó cégek nem hogy nem küldenek tértivényes levelet, de simát is ritka...múltkor kaptunk egyet a címünkre, valami tök ismeretlen névvel...de ha olvasgattok a Homáron, akkor kiderül, hogy sms, telefon, éjjeli telefon és a szomszédok felhívogatása is a repertoárjukon van

szóval a legjobb, ha szól a szüleinek, mielőtt éjjel arra ébredne, hogy hívogatják...nyilván valaki megadta a számot egyszer, annak akinek tartozott, majd megszűnt a száma és a telefonszolgáltató x idő után kiadta a kérdezőnek

2010. máj. 4. 21:39
 18/27 LASFASF ***** válasza:
"vegye fek velunk" kamu. Ha már hivatalos sms-t kaptál (ami már alapból nem reális) akkor is figyelnek a helyesírásra, na meg ékezettel küldenék. Szivatás.
2010. máj. 5. 00:22
 19/27 anonim ***** válasza:

Én csak azért modom hogy vigyázni kell az Intrummal, mert már volt velük dolgom. Nem a dolgozói tehetnek róla, ez egy profit orientált cég. Mindent megtesznek, hogy kihúzzák az ügyfelekből a pénzt. Ha nem válaszolsz, az náluk a közreműködés hiányát, elzárkózást, elismerést jelent feléjük. Megoldanak mindent. Én faterommal nem is egy helyen lakunk, nincs semmi közös dolgunk. Se munkahely, se semmi. Nekem volt egy hitelem: részletre vett számítógép. Ki tudtam volna egybe is fizetni, de azt mondták ugyanammyi ha részletre veszem. A boltban kártyáról ki is fizettem az első részletet, a többit csekken kellett havonta.

Mire lejárt volna a futamidő, már faterom munkahelyén arcoskodtak, és elég nagy összegekről beszéltek (telefonon). Szóval az első 2500 forintos részlet, amit nem csekken fizettem, az hiányzott a hitelintézet könyveléséből. Természetesen várták, hogy fizetem, de nem így volt. Egy év múlva kiadták ennek a bandának, hogy szedje be. Gondolom keresték is erősen a telefonszámom, de céges mobilom van, a vezetékes meg a párom nevén. Az egyetlen akit megtaláltak, az faterom.

Szóval az alapösszegből már közel harmincezerre nőtt a "tartozás". Faterom tudta hogy gépet vettem, hozzám küldte őket. Egyből azzal jöttek hogy fizessek de máris.

Én meg mondtam nekik, hogy nincs semmi fizetnivalóm, és velük nem állok semmilyen jogviszonyban. Másnap már a munkahelyemen mondták, hogy ott telefonálgattak. Erre már begurultam, kértem a banktól egy kivonatot a vásárláskori fizetésről, elküldtem nekik emailben.

Azóta nem láttam őket ...

2010. máj. 5. 06:58
 20/27 anonim ***** válasza:

21:39-nek

Szerintem amit írsz és elfogadom igaz, akkor a céget zaklatásért meg lehet keresni és fenékbe rugatni. Úgy vélem ezek után e cég minősíti az őt megbízó céget is.

Ha, visszatérve a behajtásra, oda jön hozzám, minimum bemutatja milyen adatok alapján akar behejtani, iletve milyen elérhetőségeken próbált elérni a megbízó. Telefon, sms, email kilőve. Telefon max. időpont egyeztetés célzattal. Ha ez nincs akkor ballagás tovább. Jó most könnyen beszélek, írok. Szerencsére még közvetlenül nem kerültem ilyen helyzetbe. Ellenben a 13 év ebben a szituban "nem partiképes". Gondolkozhatna a behajtó cég is.

Egy gondolat: nem valamelyik kedves, drága barátnő, vagy barát csinál a kérdezőből hülyét?

2010. máj. 5. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!