Tennétek egy kisebb összehasonlítást arról, hogy az iPhone 5S vagy a Sony Xperia Z3 Compact érné-e meg jobban?
Az a baj, hogy nincs értelme olyanról beszélni, hogy android. Mert nem egy gyártó, egy szoftverfejlesztő cég áll mögötte. A jól sikerült androidos telefonok igenis jók. A sz.rok meg sz.rok. :D. Természetesen nem tökéletesek, sőt, akár máshogy, más dologban jók, mint az ios. Példaként mondhatnám a nexus 4-emet. Egy mai viszonylatban régi telefon, de még mindig támogatott, az 5.0 nem volt valami jó, de ezt javították és az 5.1es android már frankó lett (ahogy a 4.4 is az volt). És még kap frissítést, nem csak kamuból, hogy tessék itt van, hanem használható frissítést. Ez a teló ár/értékben mindig is kiemelkedő volt ,természetesen voltak hátrányai, pl a kamera és az akkuidő. De egy nagyon jó példa arra, hogy lehet jól is csinálni az androidot. Vagy hozhatnám példának a HTC felső kategóriás telefonjait, amelyek szintén nagyszerű szoftverrel rendelkeznek. Persze alá kell rendes hardver, erősebb, mint ios alá, de engem nem érdekel, hogy X összegért mi van a telefonban, ha folyékony.
"Ez azért van, mert hibás a készülék."
Igen, szoftverhibás. Volt még egy 5S a családban, azzal is voltak gondok, de anyám 4-ese is csinál érdekes dolgokat (tudom, öreg telefon). Azért az mégis furcsa számomra, hogy sim hibát dob, gyakorlatilag használhatatlan, hiába indítjuk újra, stb. Aztán egyszer csak megjavul. Csak telefonálásra és sms küldésre volt használva az elmúlt években, semmi buherálás nem történt vele. Egy jó barátom 4S-e, kb 1 éve csinálta azt, hogy a frissítést követően (nem tudom már hányas ios) egyszerűen nem tudta fogadni a hívásokat. Kijelezte, de nem lehetett felvenni. Ezen kívül töltést csak kikapcsolt állapotban vett fel. Ez csak pár példa, amit a környezetemben láttam, persze ebből nem csinálok statisztikát, de annyi látszik belőle, hogy vannak gondok. Nyilván, egy eszköznél, ami ennyire multifunkciós és napi 24órát megy, előfordulnak érdekes dolgok. És ilyen szempontból, a júzernek mindegy, hogy milyen hiba a hiba, a telefon nem jól használható.
Tegyük fel, hogy belassulnak 2 év alatt. Ugye ennyi idő alatt azért jócskán avul bármilyen telefon. Csinálsz egy factory resetet, előtte egy mentést, fél óra alatt, ismét gyári állapotú a telefon. Hozzáteszem, számottevő lassulást nem vettem észre a Nexus 4-emen, de én nem játszok rajta, filmet se telón nézek, stb. Hogy egyszerre futtat sok programot, manapság egyáltalán nem jelent gondot, az újabb android romok elég jól kezelik az erőforrásokat, nem lassulnak be a háttérben futó programoktól, de pl 3gb ram és brutál erős 4 magos proci mellett ez kb a minimum. Én inkább előnynek tekintem a multitaskot, ami sokáig csak az android sajátja volt, ios nem támogatta. Természetesen van olyan telefon, ami összefossa magát ilyen terheléstől, de azt nem kell megvenni. Hozzátenném, iphone-nál jóval olcsóbb androidos telefont nem is érdemes szóba hozni, mert nem fair az összehasonlítás. Jót mosolygok, amikor fosozzák a droidot, aztán kiderül, hogy galaxy ace-ről váltottak iphone 6-ra... Én is fosoznám az opel astrát, ha egy S mergába tenném a seggem utána. Egy kategórián belül viszont kapni alternatívát androiddal is. Én mindenképpen maradok a droidnál, de utálom a nagy telefonokat, így szinte egyetlen alternatíva a Z3C marad. Iphone 6-ot a zártsága és az ára miatt nem vennék, a 6plus meg tv méretű. 5S nagyon jó méretű teló, de a kijelző kicsi, főleg a szélessége zavar engem.
A play valóban elég rendezetlen, és sok a gagyi alkalmazás. Ehhez kell, hogy az ember tudja, mit akar. 2 perc alattt utánaolvasok, az adott feladatra mi a jó program. Választék pedig van bőven.
"Igen, van Androidos alternatíva, de nem véletlen CSAK egy alternatíva."
Ahogy androidra is csak alternatív az ios, mivel más.
"akkor miért nem ezeket használják pl. céges telefonoknak"
Több oka is van. Divat, marketing az egyik. A másik a biztonság, amiben jobb a BB és az ios. Ezen kívül, pl amerikában mindenkinek apple cucca van, amik között ugye adott a kompatibilitás. De azért azt túlzás lenne állítani, hogy nem használnak androidot üzleti célra és nem érdemes csak a hazai, csöpp piacra szűkíteni a vizsgálatot.
"ilyentől nem tud belassulni, mert úgy kezeli a RAM-ot hogy amit épp csinálsz arra koncentrál, ugyanúgy ott van a háttérben a többi 200 folyamat meg app, és bármikor áttudsz térni. Ezzel megspórolták a lassulást, akadozást, az energiát, amit a telefon felemészt"
Ez pontosan így működik egy jó hardverrel és jó szoftverrel rendelkező androidos telefonnál is. Érdemes olvasni a PH cikkeit, fórumait.
"az iOS az éppen használt appon kívül a többit befagyasztja. Ugyanúgy ott van, bármikor áttudsz menni, de ameddig nem használod addig lényegében olyan, mintha nem is futna. Az Android ezt nem tudja, mert ez rendszertől függ és nem telefontól..."
Engem, mint felhasználót miért érdekeljen, hogyan oldja meg a telefon, ha akadásmentes a működés. Ez ugyanaz, mint amikor az egysejtű android tulajok azon pörögnek, mennyivel erősebb hardver van a telójukban, mint egy iphone-ban. Nem mindegy, ha smooth a működés?
"és én olvassak fórumokat? Én olvassak utána a dolgoknak? Kezdesz átmenni vicckategóriába... "
Éééés, újra itt tartunk. :D Grat. ;-)
"Az, hogy szerinted azért nem látsz csak BB és iPhone-okat üzleti/céges célokra használni, mert a marketing, és hogy mert mindenkinek az van."
Hol írtam olyat, hogy nem láttam csak BB és iPhone telókat üzleti felhaználásra?
"Úgyhogy ne haragudj, tényleg, de az utolsó szövegedben nem sok állításnak van létjogosultsága... És megint ugyanott vagyunk... te az Androidos telefonodat ölelgetve (ami biztos nagyon jó stock android cucc) próbálsz rácáfolni mindenre, amit írok, és letagadni az iOS MINDEN előnyét."
Én nem tehetek róla, hogy nem tudsz szöveget értelmezni, csak ha te úgy forgatod az írásaimat, ahogy neked tetszik, akkor elég nehéz ebből kikeveredni.
Gyakorlatilag magaddal vitázol. :) Hol tagadtam MINDEN előnyét az ios-nek? Amit írtam, hibákat, alőfordultak, tények. Ettől még nagyon is jó az ios. Nem kell megvédened egy világszintű céget, nyugi. Vagy részvényes vagy esetleg? Az androidos ölelgetős meséd meg elég gyerekes, pont nem érdekel mi van a telómon, azt nézem, mi az, ami kielégíti az igényeimet és mennyibe kerül. De gondolom ezzel is lesz bajod. :)
"Ha szabadság, nyitottság, akkor Android. Mit nem lehet ezen megérteni?"
Így van. Hol nem értettem meg?
"Leírtam elég érthetően hogy az Android miért nem való hosszútávra és miért nem annyira megbízhatók. Erre te azon kívül, hogy mást tapasztaltál, semmit nem tudtál felhozni."
Azt elfelejtettem, hogy te axiómákat nyilatkozol, bocsánat! Elég nagy cáfolat a telefon eladások alakulása. Egyre több androidos telefont adnak el. Ennek több oka lehet.
1. Az emberek mazochisták és szeretnek szopni.
2. Az emberek hetente vesznek új androidos telefont, így nem veszik észre, hogy hosszútávon mekkora fos van a kezükben.
Pedig ott az ios, aminek ugye MINDEN előnyét tagadom, balga módon. Akkor a MINDEN előny miért nem győzi meg az embereket?
"Ne értsd félre, nem kell velem egyetérteni, nem azzal van a bajom, de gyakorlatilag már a semmiről vitatkozunk."
Lásd feljebb, szövegértelmezés.
" Te nagyon szereted az Androidot és jobban bejött neked, amit elhiszek és tiszteletben tartok"
Lásd feljebb, nem érdekel, mi fut a telefonomon.
"de ugyanmár, konkrétan te kamu dícsérettel próbálod bizonyítani hogy az Android is megbízható meg vvááá, a világ legjobb rendszere. Ezt sosem írtad le, sőt, az ellenkezőjét valamelyik kommentedben le is írtad,"
Lásd feljebb, eladások, tesztek, fórumok. Például készítettem interjút egy mobilarenás íróval is. De mindegy, nem győzködlek. :)
"de annyira nyilvánvaló hogy ez a szándékod..."
Már gondolatot is olvasol. Akkor miért kell írnod? Olvass a fejemben! :D Engedd el, Jó az apple, nem írtam, hogy rossz, fújd ki a levegőt. ;-)
"Bocs, még annyival kiegészíteném, hogy ha csak és kizárólag a marketing és divat miatt lenne, meg a manipulatív reklámok miatt, akkor nem cserélték volna le már rég mert amúgy egy szar lenne?"
Ilyet írtam, hogy csak és kizárólag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!