Van rá esély, hogy visszakapom a pénzem?
Sziasztok!
Múlthéten vettem egy Xperia Z típusú telefont OLX-en.
A készülék 50 ezer ft volt. Az eladó azt mondta róla, hogy karcmentes állapotban van, kértem róla több képet is, amelyeken látszott hogy tényleg így is van. Amikor megkaptam a telefont kibontottam, és a kijelzője be volt törve, az eladó "véletlenül" lekódolva hagyta és ráadásul be is van ázva. Szóval teljesen használhatatlan a telefon.
A posta során nem törhetett be a kijelzője mert a doboza sértetlen volt amikor átvettem + a postás előtt lett kibontva és ő is látta, hogy törött.
Szerintetek visszakapom a pénzemet?
Mi van? Utánvéttel vetted. Az az, amikor a futárnak adod a pénzt, amikor odaadja az árut. Ha te olyan hülye voltál, hogy megnézted, láttad, hogy törött, és ezek után kifizetted, akkor nem igazán tudsz mit csinálni.
Beperelheted, aztán járhatsz évekig a bíróságra.
Mondjuk a gyanúsan alacsony ár már jelezhetett volna valamit önmagában is, biztos nem szeretetszolgálat, hanem valami sumákolás van az ilyen mögött, de ezt egy 6 éves is tudja már.
Utolsó válaszoló:
Én vagyok a hülye? Amíg nem fizeted ki a postásnak addig nem bontatod fel a csomagot, erről ennyit..
Nagyon sajnálom hogy így jártál...... sajnos nem sok esélyed van hogy visszakapd a pénzedet. Az eladó megfontoltan átvert,és sajnos nem tudod bebizonyítani,mert azt "Ő" a postára fogja rákenni. Az meg le tagadja.(jogosan). Indulhat ekkor a pereskedés,,ami alapból többe kerül mint egy új Z. A gond az hogy te3 vagy a károsult és neked kell elindítani a pert,amiben,99%-ban vesztes leszel.
Nos,drága tanuló pénz,de egy adott értéknél már csak a személyes átvétellel szabad átvenni!
Azt kell hogy mondjam ne reménykedj..
Sajnálom.
Az ilyen férgek mint az eladód,hogy pusztulnának el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!