Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mivel csóró paraszt vagyok...

Mivel csóró paraszt vagyok igy csak Xperia P és Moto G közt tudok választani, de melyiket?

Figyelt kérdés

Most amugy tényleg viccen kivül mondom, hogy ma már csórónak számit az, akinek csak már egy 50ezer forintos teló is drágás? Pedig egyáltalán nem keresek rosszul, mégse tennék félre EGY HAVI fizetést egy Iphone 5s-ért, mondjuk.

Még ezeket a cimben nevezett telokat is ugy venném meg, hogy eladnám a mostani telómat 20-ért.

Nekem olyan teló kéne, ami nem nagy. Mert engem feszélyeztet, hogy egy nagy tepsi ott van a kezembe és bármikor ki tudják kapni, meg könnyen kiesik a kezemböl, meg külön pakolgatni kell, mert nem fér el sehova.

1 GB RAM legalább.

Dualcore 1 GHz legalább. Mostani telómon ICS van, 600MHz-s első generációs Snapdragon CPU-val, mégse érzem a kényszert, hogy földhözbaxkodjam félóránként, amiért "lassú"...nyilván, akinek minden xar fut a telon egyszerre kontrolálatlanul, annak minden teló lassú, ami nem került egy vagyonba.

LED. Igen, kell zseblámpa

Autofókusz.

720p-be tudjon felvenni videót. Esetek többségében ugyis VGA-ba fogok videózni, de ha egy telo felvesz 720p-be, akkor nagy rá az esély, hogy VGA-ba még stabilabban vesz.

Első kamera, VGA simán megteszi. Skypehoz.

2013. dec. 27. 12:23
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
amugy lehet jönni azzal, hogy nekem nem való telefon, de akkor annak talán jobban való, aki iphone-t vesz ugy, hogy a keresete nem indokolja, vagy épp az apja veszi, vagy csencsel egyet? Illetve még kő hülye is hozzá?
2013. dec. 27. 14:02
 32/50 A kérdező kommentje:
meg most nézem, hogy moto g olyan videot vesz fel, amibe akadozások vannak! HÁT MÉGIS MI A JO ÉLETÉRT OLYAN NAGY LUXUS, HOGY STABIL SEBESSÉGÜ VIDEOT VEGYEN FEL EGY CSICSKA TELEFON?
2013. dec. 27. 14:07
 33/50 anonim ***** válasza:
Neked elsősorban egy orvos kellene. Ha zavar, hogy akadozik, vegyél Windows Phone-t, de ha azzal sem vagy megelégedve akkor ajánlom a 3310-es Nokiát, az nem fog akadozni meg vegyél mellé még egy videokamerát. Egy telefont nem videózásra találnak ki (kiv. Lumia 1020), csak meg van benne, hogy ezt is tudja. És azért a 720p eléggé le tudja terhelni őket.
2013. dec. 27. 14:15
 34/50 anonim ***** válasza:
De tudod ezt hívják kompromisszumnak. Olyan nincs, hogy olcsó is, meg gyors, meg jó a kamerája, meg jó az akksija. Lehet, hogy a moto éppen gyors, meg olcsóbb, cserébe nem olyan jó a kamerája. Ezt kell mérlegelned, hogy melyik kell neked a leginkább és kinézni egy olyan telefont, ami épp azt tudja jól.
2013. dec. 27. 14:17
 35/50 schumilex55 ***** válasza:

Húúúh, micsoda beszélgetés lement itt mire a végére értem de szerintem még jön komment mire ezt leírom.

Az alsó kategória sajna 30-40k körül van (50k nem mondok mert ott már xperia l is, az meg inkább közép kategória), nem szégyen, mert ha belegondolsz a felső kategória csúcsa 200k körül van, ehhez azt várod el hogy a 20k forintos telefonok megüssék a közép kategóriát?

A menü nem akad egyikben sem szerintem, egyébként a 4 magos telefonokban úgymond pihennek azok a magok amiket épp nem használ a rendszer, magyarul ha nem játszol 1 max 2 mag aktív a többi meg nem eszi annyira az akkut. Ha érdekel a legnagyobb akkumulátorhasználók többnyire a kijelzők a véleményem szerint.

Nekem 5.7 -es kijelzőm van (igen, flip tokkal :) ) de ha nem viszem a telefont el akkor kiszoktam venni belőle) és így is ritkán van az hogy szenvedek a hellyel hogy vajon hol férne el. Mondtad hogy manapság ez a divat, igaz valamennyire, ez jön be az emberek többségének a gyártók pedig ehhez igazodnak. Már az iphone is 5 colra tolja majd ki magát.

Az első telefonom nekem egy LG GT540 volt, akkor se volt a legjobb de nekem tetszett. De a tárhely kevés lett és váltottam egy másikra (felső kategória :P de akkor már egy éve jött ki így már inkább az alja volt annak). 4.8 col.

Annak pl. örültem hogy a menü már végre nem laggolt, elfért rajta minden. Androidban már csak azért sem éri meg az alsó kategória mert laggol a menü, az azért így utólag csúnyának tűnt. Meg manapság alap dolgokhoz is kevés lenne az felállás a hardware -ben.

Nem valami kielégítő válasz lesz ez de próbálkozunk (I mean myself) mókásan felfogva.

Én is a moto g-t ajánlom. Vagy nem is, ezt az oldalt:

[link]

Ez összehasonlítja neked, de tudod teszteket is nézhetnél, esetleg olvashatnál róla, sokat segítenek mikor dönteni kell. Ha kamera fontos válasz a P-t, a moto g a teljesítményben és a támogatottságban veri el a P-t, de ahogy olvastam ez nem érdekel téged így vegyél P-t, ha e kettő közül kell választani.

Egyébként ha bosszant hogy ott a kezében a telefon ne nézz oda, egyébként miért csak laptopon vagy az asztali pc -n lenne értelmes dolog? Mi számít értelmesnek nálad? Nem emlékszem már mi volt kiírva amit nem értesz, ha valami bajod van velem majd leírod és válaszolok, de a választ befejezem így is hosszú lett és sok helyen nem biztos hogy hasznos.

2013. dec. 27. 14:43
 36/50 anonim ***** válasza:

Ahogy a kérdező válaszait olvasom: [link]

Pár hetente mindig van egy kérdező, aki felsőbbrendűnek érzi magát, mert nem érdeklik a telefonok, és aztán oldalakon keresztül írja a hülyeségeit.

2013. dec. 27. 16:16
 37/50 A kérdező kommentje:

Elmondom mire használom a telefont jelenleg:

Facebook üzeneteket megnézem böngészöböl. Baidut használok, mert az még ócska telón is gyors.

Gmail

Google talk

Badoo

Pesten útvonaltervezés tömegközlekedésen a Gmaps-be

BKV menetrend nézegetése (Budapesti Menetrend a legjobb)

Zenehallgatás

Wikipedia a böngészőből

Youtuberól/indavideoról filmek

Pénztárca progi, minden kiadásomat-bevételemet rögzitem kategoriákra leosztva (Easymoney)

Colornote jegyzet widget

Képernyöforgatás ki/be kapcsoló widget

Advanced Task killer

ENNYI nagyjából.

Az embereknek javarészt az jön be, amit az orruk elé nyomnak. Vannak nagyon okos emberek, akik kitalálnak dolgokat, ami tetszeni fog az embereknek. De az igényeiket nem gondolják végig az emberek, mert igen sokan egyszerüen lusták gondolkodni, vagy nem is tudnak :(

Én valószínűleg új telefonon is ADW launchert használnék ilyen nagyon lebutított beállításokkal Kipróbáltam a többi nagynevű launchert is, de egyik sem olyan, mint amilyennek szeretném, hogy legyen. Csak az ADW.

Azt meg azért lássuk be, hogy manapság jelentős kakó megy el a CSICSÁRA! Nekem ilyesmikre nincs szükségem. Másoknak lehet, hogy ez is fontos, mert szeretnek gyönyörködni abban, hogy úszkálnak a képek, meg a kutyus nyaldossa a képernyőt az élő háttérképen és buborékok úszkálnak fel-alá.

De én jobban örülnék neki, ha ezek helyett tényleg értelmes dolgokra menne el a töltés. Pl nem amiatt halna be a program, hogy valami utólsórendű effekt vagy csicsa dologért felelős programrész bedobta a törölközőt Mert bőven van ilyen.

Mindig, amikor keresek egy androidos appot valamilyen célra, rengeteg idő elmegy azzal, hogy megtaláljam a kínálat kb 5%-át kitevő részt, ami tényleg jól meg van csinálva. Mert, hogy pl egy zseblámpa widget 5 mega az szerintem nonszensz. Az ilyen parazita facebook messengerről meg nem is beszélnék ugye....hogy hőbörögnek az emberek, hogy nem lehet belőle kilépni, de mégis letöltik naponta több százezren :/

Vagy hogy megveszek 700 ft-ért egy pénztárcás appot, mert a demója tetszik, de a full verzióban kiderül, hogy fogalma nincs arról, hogy mit jelent az, hogy pénzügyi egyenleg és hülyeségeket számol arra vonatkozólag, hogy az adott pillanatban mennyi pénzem van, akkor mégis mit gondoljak? Hogy még a pénzt is alig akarta visszaadni a fejlesztő (akiről kiderült, hogy 17 éves)...

Meg mikor látom, ember, hogy csaj ott nyomkodja az S4-jét, aztán facebookról nem tudta lementeni a képeket, ezért SCREENSHOTOLTA a képernyöt :D :D :D :D :D :D Ja és aztán gondolom ugy küldte tovább, hogy nem vágta le róla a felesleges részeket, mert miazmár?

Az értelmes dolgok kérdésében meg az az álláspotnom, hogy ezek az alacsony energiafelhasználásra kiélezett mobil processzorok (jellemzöen ARM) nem erögépnek vannak kitalálva. Legalábbis az X86-hoz képest. Mert az asztali gépeinkben, meg a laptopokban X86 van, és inkább az való termelésre (itt nem irodai munkára gondolok, hanem videó, meg hang feldolgozás, meg grafika, meg tudományos, mérnöki számitások, adatbázis, stb)

2013. dec. 27. 17:19
 38/50 A kérdező kommentje:
meg engem pl az is bosszant, hogy sok uj teloba nincs FM rádió...pedig én sokat szoktam hallgatni.
2013. dec. 27. 17:22
 39/50 A kérdező kommentje:

meg pl ilyen van android 4.4-be, most olvasom, hogy ha hiv egy ismeretlen szám, akkor google mapen keresgél a környező vállalkozások adatai közt...

MOST KOMOLYAN, NEKEM PL MI SZÜKSÉGEM LENNE ERRE? :O

2013. dec. 27. 17:36
 40/50 anonim ***** válasza:

Hagyjátok már ennyibe ezt az embert, azt hiszi, hogy sz@ros 50 ezerért majd olyan telefont fog venni ami hetekig bírja egy töltéssel és még akadásmentes is.

EVOLVE GLADIATOR

Ez való neked, heteking bírja egy töltéssel, ütés zúzás álló. Sok Sikert!

2013. dec. 27. 17:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!