IPhoneból nyomkovetőt?
Van egy felesleges iPhone 3GS em, és arra gondoltam valahogy beszerelném a motoromba nyomkövetőnek. Igazából az lenne a legjobb ha már akkor üzenetet küldene ha megmozdítják a gépet, de nem tudom hogy ez lehetséges-e iPhoneal. Azt tudom hogy vannak olyan nyomkovetők amik már mozgást is jeleznek, de minek vegyek azt ha ezzel is meg lehetne oldani. :)
Szerintetek hogyan lehetne ezt kivitelezni hardveresen illetve szoftveresen?
(Szoftvert eddig az icaughtu pro-t találtam)
"Épkékzláb érv még nem érkezett hogy miért nem alkalmas az iPhone erre a feladatra, "
De, csak magaddal vagy elfoglalva.
Figyelj:
"Igaz hogy leszívja az akkut, ..."
Pár óra alatt lemerül, az nem teszi eléggé alkalmatlanná?
Este kirakod reggelig nem bírja ki.
Este kirakod reggelig nem bírja ki.
Azért ez így nem igaz. Állandó gps kapcsolattal lehet így van, de az, hogy pusztán be van kapcsolva rajta, nem fogyasztja az akkumulátort. Felesleges is lenne, hiszen a nyomkövetőt sem egész nap bámulja, csak időnként néz rá. Így a telefonon is csak akkor aktiválódik, mikor éppen lekérdezi. Tekintve azt, hogy semmi alkalmazás nem fut, kijelző egyáltalán nem világít (ez a legfontosabb), a lekérdezésektől függően pár napig is bírja a telefon.
Ezt hogy gondoltad kivitelezni?
Addig oké, hogy keveset fogyaszt egy telefon, valószínűleg nem viselné meg a motort, viszont a telefon akkumulátorának egyáltalán nem tenne jót, ha állandóan áramforráson lenne. Ezenkívül nagyon tűzveszélyes is. Hiába van bennük mindenféle túltöltés elleni védelem, az ott állandóan forrósodni fog, idő kérdése, és szét fog robbanni. Na most egy motor benzinnel nem a legjobb párosítás egy ilyen tűzveszélyes dolognak.
Azon el sem gondolkodok, hogy a motor akkumulátorának valószínűleg köze nincs a hálózati áramhoz.
17: várom a te szakértelmedet.
18: az iPhone ban van mozgás érzékelő. Ahogy megmozdulna küldene egy SMS-t. Nincs szükség mobil előfizetése.
"Este kirakod reggelig nem bírja ki.
Azért ez így nem igaz. Állandó gps kapcsolattal lehet így van, de az, hogy pusztán be van kapcsolva rajta, nem fogyasztja az akkumulátort."
-Hmm. Ez viccesen hangzik.
Valami ami be van kapcsolva de nem fogyaszt semmit.
" Felesleges is lenne, hiszen a nyomkövetőt sem egész nap bámulja, csak időnként néz rá. Így a telefonon is csak akkor aktiválódik, mikor éppen lekérdezi."
-Akkor most hogy is van? Nem működik, nem fogyaszt de le lehet kérdezni.
" Tekintve azt, hogy semmi alkalmazás nem fut, kijelző egyáltalán nem világít (ez a legfontosabb), a lekérdezésektől függően pár napig is bírja a telefon."
-Ühüm.
Szóval ha a gps be van kapcsolva, még tovább is tarthat a telefon készenléti ideje?
Mindegy, biztosam meg fogod oldani.
De az általad említett program nem mozgásérzékelő.
Többféle módon aktiválható természetesen a szoftverben kell ezeket engedélyezni):
1. A szoftver által generált lezáró képernyő kódot kér. Ha rossz kódot adsz meg akkor a beállításokban megadott feladatot hajtja végre.
2. SIM csere
3. SMS küldésével adható parancs a programnak, az pedig végrehajtja.
Ezek a következőek lehetnek:
-Telefon lezárása
-Telefon kikapcsolása
-Telefon újraindítása
-Személyes adatok törlése
-Egy szöveges figyelmeztetés megjelenítése a készülék kijelzőjén
-Egy előre beállított hang lejátszása
-Átváltás a zenelejátszóra
-Egy fotó készítése az első és hátsó kamerával, a kép továbbítása a programban megadott email címre (ha van internet kapcsolat)
- GPS pozíció elküldése a parancsot küldő SMS számra
- GPS pozíció elküldése a programban megadott email címre (ha van internet kapcsolat)
Az alapkérdésedre visszatérve. Minek más ha ezzel is meg lehet oldani?
Azért, mert ezzel nem lehet. Tud mást, de a mozgásérzékelés egyáltalán nem tartozik a tudománya közé.
Nekem volt egy motorom amire szereltem gyári mozgásérzékelős cuccot.
Azt találtam meg először összetörve. Nagyon elmés módon egy vödör vízzel hatástalanították. Egy fél vödörrel ráöntöttek, gondolomamikor már kellően elázott, akkor egy gyors mozdulattal leverték és ugyanazzal a lendülettel be a vödörbe.
A járgány nem emiatt lett meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!