Gáz ha valakinek 14-15 évesen nincs telója?
Mielőtt valaki elkezdene nyugtatgatni, nem magamra gondolok:D Nekem egy teló sokat számít így hajlandó vagyok sokat rááldozni:)
szóval.. szerintetek gáz? régebbi kérdéseket olvasva merült fel bennem ez a kérdés..
nekem baromi kellemetlen lenne,ha látnám,hogy az osztályban mindenkinek csúcsszuper telója van nekem pedig egy alaptelefonra se telik. egyáltalán hogy lehet kibírni?:O nem menőzésre gondolok,akik mindig a hiperszuper érintős telókat vetetik meg a szüleikkel ( nekem is ilyen van viszont soha nem mutogatom,mai világban főleg nem..) hanem ha pl. valami dolga akad hirtelen nem tudja felhívni a szülőket és halálra aggódják magukat,ilyenek..:)
Játék a legősibb mobilon is van már, ergo egy 7 éves játszani fog rajta amikor csak tud, 3-4 értelmes mondatot nem fog tudni összerakni, mert csak az sms-t ismeri, ha egyáltalán tud majd írni saját kézzel, nem csak billentyűket nyomogatva...
Pont egy 7 évesnek való a mobil.
(Ha ne adj Isten történne vele valami, a baj megtörténte után már nem valószínű, hogy hívni tudna)
Az a legnagyobb "gáz", hogy a kérdés felmerül.
De: a "mai világban" már szinte nélkülözhetetlen (egy-két érvet felsoroltál miért) már csak azért, mert (szinte) mindenkinek van. Leszokni róla lehetetlennel határos. Megszokni egy pillanat műve volt.
El tudod-e képzelni, hogy nem olyan régen (úgy 30-35 éve) még éveket kellett várni a mezei halandónak, hogy a vezetékes telefont bekössék? Hol volt akkor még a mobil.
Persze már létezett, mert a 80-as évek elején Európában megálapodtak a GSM (Global System for Mobile) rendszer bevezetéséről.
Szóval amíg nem volt mobil nem volt "gáz" ha a 14-15 éves tininek nem volt mobilja, most már sajna úgy néz ki, hogy "gáz".
Szerintem nem gáz...van egy haverom, nincs mobilja, ami már néha minket idegesít, mert ha otthon nem érjük el, és fontos lenne, akkor nem tudunk beszélni egyáltalán vele. Kérdeztem már tőle, hogy nem vesz mobilt, de azt mondta, hogy neki nem kell! Szóval szerintem is ha nem szokja meg, hogy van neki, akkor nem hiányzik...nekem pedig már létszükséglet, anélkül nekem sz*r lenne az élet. :S És tényleg nem gáz, csak rossz ha nincs...
Amúgy valamelyik válaszadónak igaza volt: találkoztam már egy okos emberrel, aki sokmindent tudott, és fényképész ill. videókat készít.
Ő is azt mondta, hogy nem kell hiper-szuper telefon, elég csak hívni vele, és sms-t küldeni...mert ha fényképezni akar, ott a direkt arra kifejlesztett fényképezőgép; ha filmezni, szintén ott a profi videókamera; ha zenét hallgatni, akkor az arra kifejlesztett gép. Mert minnél kevesebb funkciója van valaminek, annál jobb, mert akkor egy valamire van kiélezve. :)
15/F
(Bocsi, ha hosszú lett! :S)
a telefonban + fontos a java a wifi és a bluetoth
ebből nekem kettő adatott meg de örülök hogy ez is van
Felnőttünk néhányan mobiltelefon nélkül :))
Persze ma már más, nyilván ehhez a helyzethez kell alkalmazkodni.
Pedig higgyétek el, sokkal személyesebb, bensőségesebb viszonyok alakultak ki régebben, és nem restelltünk elmenni a barátunkhoz a város másik végére, pedig azt se tudtuk, hogy otthon van-e... Egy csomó spontán dolog történt velünk, szép emlékek....
Tényleg emlékszem, hogy nem is olyan rég, ha valakinek a házban vezetékes telefonja volt, az nagy szó volt, és az egész ház odajárt telefonálni :))
Természetesen én is használok mobilt. Persze, leginkább csak telefonálok róla. A munkámhoz elengedhetetlen.
De javaslom mindenkinek aki nem tudja elképzelni az életét kamerás, MP3 lejátszós csodatelefon nélkül, hogy próbálja meg a következőt:
Kapcsolja ki a telefonját, és hagyja otthon. Töltsön el egy hétvégét így! Meg fog lepődni a hatáson... ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!