Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » SE Xperia Ray vagy Samsung...

Mathew555 kérdése:

SE Xperia Ray vagy Samsung Galaxy S plus?

Figyelt kérdés

A Galaxy S plus 1,4 Ghz-s procival rendelkezik, na és a lényeg, hogy 4 colos Super Amoled kijelzővel, bár gyengébb kamerával, elsőre ezeket vettem észre. Ja és a Galaxy 15e-rel drágább.

Szóval ár/érték arányban melyik a nyerő?

2012. júl. 15. 12:53
1 2 3 4
 21/32 YourDestiny ***** válasza:

A nagy proci csak népámítás, felsőkategória alatt nem szabad Galaxy-t venni! Ez nem a Samsung ellen szól, csak a kérdezőt szeretném megóvni egy rossz választástól, de:

SoldierL: minden bizonnyal nem teljesen értetted, mire akartam kilyukadni az amoleddel kapcsolatban. Van egy kiváló cikk (amit most nem találok, de ha meglesz, akkor belinkelem), ahol képekkel bizonyítják, mennyire messze állnak a valóságtól az amoled kijelző színei. A fotókon és a valóságban olyannyira eltérnek a színek, hogy nem egy fotó esetében a földes út sárgás helyett zöldes, az ég és a tenger kék helyett kékeszöld, stb. volt. Ezen kívül itt egy teszt arra, miért is rossz az amoled:

[link]

Meg az anyaghasználat... 1. osztályú? Láttál már te prémium anyaghasználatot? Minden bizonnyal még nem...

2012. júl. 16. 13:04
 22/32 YourDestiny ***** válasza:
És ha már kijelző, akkor a 233 vs 296 ppi-ről se feledhezzünk meg. Papíron valóban nem, de a valóságban óriási a különbség. Nem értem, hogy lehet ezen egyáltalán filozofálni is. A Samu csak 5 Mpx-es, nincs vakuja, ráadásul a TouchWiz is nagyon messze áll a Sony kezelőfelületétől, a gyári rendszer stabilitásáról meg ne is beszéljünk.
2012. júl. 16. 13:09
 23/32 anonim ***** válasza:

Millyen sárga? Milyen zöld? OMG :-D Húúú ekkora kábítást...:-) Meg írod, hogy te kukába dobnád? Tudod mit? Nekem se tetszik, miez? Ki is hajítom :DD

Tudom, hogy van a sgs+ -nál sokkal jobb telefon, de ha olyat írsz, hogy a super amuled miatt kukába hajítanád, akkor te még biztos nem láttál ilyen telót.

Ne tegyünk felelőtlen kijelentéseket, főleg mert ez egy nagyon jó és szép telefon, és azon szerencsés emberek körébe tartozom akinek ilyen van, és nem engedi, valaki lefikázza, mert olvasott, vagy látott valamit a neten... Leírtam a tapasztalataimat és, ha lenne rossz tulajdonsága azt is leírnám! Talán a vaku, de nekem nem hiányzik. Szép napot mindenkinek :D

2012. júl. 16. 13:52
 24/32 YourDestiny ***** válasza:

Nézd, én nem tartozom azok közé az emberek közé, akik az interneten terjedő marhaságokat terjesztik tovább jókedvből. Csak azt állítom határozottan, amit láttam. És igen, ha önmagában megnézel egy amoledet, akkor egy teljesen átlagos kijelzőnek ítélem meg, viszont nekem volt alkalmam összehasonlítani LED backlit-el és SLCD-vel egyaránt. Mindkettő mellett elbújhat! Ezek után minden egyes alkalommal látom az amoled hibáit, ha ránézek egyre.

A sárgát és a zöldet pedig ne röhögd ki. Készíts egy szép színes fotót, aztán nézd meg, milyen színek vannak a kijelződön, és milyen az a valóságban.

2012. júl. 16. 14:08
 25/32 anonim ***** válasza:

Jó ebből ne legyen vita, nekem több mint tökéletes ez a telefon, én a képeken még semmit nem vettem észre..mint írtam is tudom, hogy vannak ettől jobbak is de ez is nagyon jó, de ha neked nem tetszik, elfogadom, lehet van olyan ami neked tetszene, én meg fikáznám..nem vagyunk egyformák...Amúgy fotózni fényképezőgéppel szoktam, de a telefonok közt szerintem elég szép képeket csinál, azok a kékes-sárgás szinek a beállítás miatt vannak. Van hasonlítási alapom mert nagyon sok telóm volt már, köztük pl. Sonyericsson

Satio-m is /12mpx/ és ez szebb képet csinál :D

2012. júl. 16. 14:34
 26/32 A kérdező kommentje:

Nyugi srácok :)

Érdekes összehasonlítás ez, de iPhone 4-ről van szó, amit soha nem vennék /egyrészt, mert tul drága, másrészt valahogy nem jön be az alma/

Szóval a számomra még elérhető telók közül a Samsung produkálja szerintem a legjobbat kijelző terén, nem hiába ők gyártják a legjobb tv-ket is, szóval annyira nem lehet rossz az amoled, pláne, ha összehasonlítod az Xperia Bravia kijelzőjével /ledes TFT/ , ez még messzebb van a valóságtól.

Persze, jó a Retina, de az Amoledet sem kell annyira leírni...

2012. júl. 16. 15:07
 27/32 anonim ***** válasza:

Your-nak igaza van.

Nem véletlen sárgás-zöldes egy idő után a megjelenített kép, és maga a kijelző.

Az Amoled/SAmoled kijelzők legnagyobb hibája a durván raszteres kép mellett az, hogy a kék subpixelek hamar kifakulnak, vagy kiégnek, ettől a zöld és a piros erőteljesebb lesz.Ez sajnos egy Ismert hiba.

És jogos az is, miszerint egy IPS panellal, vagy egy SLCD-vel összehasonlítva nagyon is rossz az Amoled/Samoled minősége.

Továbbá: a színek túlszaturáltak, ettől mesterségesek, és hidegek nagyon.Sőt egy idő után bántja az ember szemét.Én legalábbis az Omnia7-esem idejében ezt tapasztaltam.

Egy Desire SLCD-jéhez képest a Samoled Technológia sehol sincs.

Mellesleg kérdező, ha már láttad a tesztet úgyis: Akár iPhone 4 kijelzőről van szó, akár SLCD, akár TFT LCD, a technológia, a pixelek elrendezése ugyanaz.Így a másik sarokban lévő Omnia 7-es helyett rakhattak volna be Galaxy S/S+/S2/Lumia 800/egyéb más Samoled megjelenítős telefont, a technológián van a hangsúly, nem a telefonon magán.

2012. júl. 16. 15:19
 28/32 YourDestiny ***** válasza:
Kérdező: A Samsung LED háttérvilágítású TV-ket ne hasonlítsuk az Amoled technológiához, mert nem sok közük van egymáshoz. Az Xperiák Bravia kijelzői is LED backlit kijelzők, ezek pedig sokkal jobbak bármilyen amolednél vagy super amoled kijelzőnél.
2012. júl. 16. 16:47
 29/32 anonim ***** válasza:
Kenitek-vágjátok a témát :D ..de a samsung galaxy s plus egy jó telefon! Nem kell ezt túlbonyolítani! Akkor ne vegyek telefont mert ennek ez, annak az, amannak meg az LEHET a baja?
2012. júl. 16. 17:19
 30/32 YourDestiny ***** válasza:
Senki nem írta, hogy nem jó. A kérdésre valaszoltunk, ami így szól: SE Xperia Ray vagy Samsung Galaxy S plus? Vagyis itt egy Ray-hez hasonlítottuk, amihez képest alulmarad. Ismétlem, ez nem azt jelenti, hogy nem jó készülék, ezt senki nem írta, de ezt a csatát elvesztette :)
2012. júl. 16. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!