Mernétek venni egy olyan telefont, amit valaki korábban hűségnyilatkozat keretében vett 1 Ft ért? Rizikós?
Én már vettem.
Az adásvételiben rögzitsd a letiltás elleni garanciát.
2. vagyok
Ha nincs adásvételi és a rendőrség megkérdi, honan van, mivel igazolod, hogy nem loptad?
Segítsetek légyszi, mert nem értem. Nem egyszerűbb inkább 1 ft-ért egy ugyanolyan hűségnyilatkozattal megvenni boltban, mint fizetni érte, és egy másik ember nevén plusz fizetni a számlákat is?
"ha nem fizeti a tulajdonos a számláit"
Az eredeti tulajdonos? Miért fizetné?
09:27 megveheted te is 1Ft-ért, előfizetéssel, de ilyen esetben a havi elöfizetés nagyon magas. (a szolgáltatók sem hülyék)
Aki megveszi, olcsón jut telefonhoz, de magas havidíju díjcsomagra vállal 1-2 éves hüségidőt.
Eladáskor csak a telefonkészüléket adja el(piaci áron, xezer Ft-ért), az elöfizetést egy másik telefonnal használja tovább.
A vevő a saját elöfizetésével, feltöltökártyával használja.
Ha az eladó nem fizeti az elöfizetést, az eladott telefon letiltásra kerülhet.
09:27
ez lemaradt
"Az eredeti tulajdonos? Miért fizetné?"
Mert szerződése van!
Nem fizetés esetén a szolgáltató letiltathatja a telefont, és végrehajtással behajtja.
Igen, már értem, csak én úgy értettem először, hogy az előfizetést (számot, sim-et) is eladja a telefonnal. Ezért nem értettem, hogy akkor azt miért fizetné. De már vágom, hogy azt maga használja tovább, ezért fizet.
"Nem fizetés esetén a szolgáltató letiltathatja a telefont, és végrehajtással behajtja."
Igen, ez is igaz, hogy a tartozást mindenképpen az eredeti tulajon hajtják be (hiszen nem jogosult eladni az előfizetését, egy adás-vételi szerződés érvénytelen lenne), szóval az eladó sem szívesen adja oda a sim-kártyát.
Hogy a készüléket eladhatja-e... ezt nem tudom. Jó lenne látni a szolgáltatói szerződést, de ha nem, akkor semmilyen adás-vételi nem lenne érvényes.
Jól gondolom? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!