Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A mobiltelefonnal való fizetés...

A mobiltelefonnal való fizetés mennyire biztonságos?

Figyelt kérdés

Gondolom az applikációba meg kell adnom a bankkártyám minden adatát. Másként nehezen tudom elképzelni, hogy működjön a fizetés.

Attól meg pont óva szoktak inteni, hogy bárhol is megadjuk a kártyánk minden adatát.

Szóval akkor hogy is van ez?

ma 01:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha nem valami ismeretlen idegen megbízhatatlan forrásból származó appot használsz hanem a saját bankod által fejlesztettet akkor nem lesz gond.

B. Verzió, ha mobillal akarsz fizetni akkor a kasszásnak adod a mobilod magadnak meg veszel ùjat 😄

ma 01:53
 2/12 Szolovjov ***** válasza:
11%
Én inkább mellőzöm és igyekszem minél kevesebb helyen megadni az adataimat. A legjobb készpénzzel fizetni.
ma 03:30
 3/12 Üdv_Dublinból válasza:
68%

miért ne lenne az?

a Google Wallet-et használja kb. a fél világ, nyilván azért mert biztonságos és naprakész

ma 04:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A netes fizetés, ha megbízható helyen történik, teljesen biztonságos. Természetesen ide tartozik az érintéses fizetés. Már vagy 15 éve, ha nem több, vásárolok rendszeresen neten, természetesen megbízható helyekről, és soha, senki nem lopott el tőlem pénzt. Megbízható helyek alatt elsősorban a Media Marktot értem, az Alzát, az Euronics-et, a Pepitát, a Woltot, a Foodorát (korábban Netpincér), a Steamet, különböző biztosítók felületeit, a Play áruházat, a Protont (tudod, a VPN-esek szolgáltatását), valami matracos boltot, Yettel, Telekom, One, Líra, Libri, meg még rengeteg oldalon használtam a kártyáimat az elmúlt másfél évtizedben, amiket nem soroltam fel. Fizettem érintéssel a Sparban, a Pennyben, fizettem futároknál is, vettem le pénzt, és még sorolhatnám.

Ahol nem szabad saját kártyával vásárolni semmiképp azok elsősorban a Kínai webshopok (Aliexpressz, Temu, Wish, Bangó vagy mi a fene, és barátaik), valamint olyan oldalakon, ahol csak egyszer fizetnél kissebb összegeket. Erre kiváló választás az eldobható kártya. Ilyet ad mondjuk a Revolut. De megbízható helyeken nyugodtan fizethetsz kártyával, akár online, akár érintéssel. A Google Wallet is, és az Apple pay is teljesen megbízható.

Többnyire azok szoktak jogtalanul pampogni, akik sokat Facebookoznak, meg sok tévét néznek, és olvassák, hogy így meg úgy húztak le embereket pénzzel. Nyilván, mert dalolva adták ki a banki adataikat a csalóknak. De ha te ezt nem teszed, akkor nem lesz semmi probléma :)

ma 06:09
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Semmivel sem kockázatosabb, mint a kártyás fizetés.
ma 06:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, egyesek szerint a kártyás fizetésnél is biztonságosabb.
ma 06:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Olyat nem hiszem, hogy olvastál volna, hogy sehol ne add meg a bankkártyád adatait. Netes vásárlásnál is kell pl. ha nincs más lehetőség, pl. PayPal, vagy nem akarsz ilyet használni.
ma 07:10
 8/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

A kártyás fizetéssel semmi bajom nincs. Azt használom én is az esetek 99%-ában.

A telefonos esetben sem magával a fizetés mozzanatával van gondom. Hanem azzal, hogy a telefon egy nethez csatlakozó eszköz. Ezért feltörhető. És ha egy app-ba beírom a kártya adatokat, akkor az ellopható. És azzal nem vagyok tisztában, hogy ez ellen milyen védelem létezik.

Egyébként ahol elfér egy telefon, ott elfér egy bankkártya is. A kártya egyszerűbb, mert azt nem kell bekapcsolni, nem merül le, stb. Csak arra az esetre tervezek, ha otthon hagynám a kártyát, de mégis muszáj valamit megvennem.

ma 09:42
 9/12 anonim ***** válasza:
Milyen telefon, milyen app?
ma 10:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez nem így működik. A banknál kell regisztrálnod az alkalmazást, nem neked kell beírnod a kártyád adatait.
ma 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!