Melyik típusú telefon(ok) veszi(k) fel automatikusan az összes saját telefonbeszélgetésemet? Vagy, akár csak esetenként, milyen legális és biztonságos programmal oldható ez meg?
A nyomógombos mobilok korszakában nekem mindig Sony Ericsson telefonjaim voltak, amelyeknek az általam használt szinte mindegyik típusában gombnyomásra indult a beszélgetés közbeni hangfelvétel.
Aztán egy ideig, ha jól tudom, egyáltalán nem volt erre lehetőség.
Onnan jutott ez most eszembe, hogy a minap egy jogvitás üggyel összefüggésben, valaki azt mondta a tv-ben, hogy az ő okostelefonja minden hívást automatikusan rögzít. ?
Van egy 4,5 collos készülékem, Android 5.1, nagyon jó kis telefon. Simán mennek rajta a Cube ACR és hasonló rögzítők.
Van "gyári rögzítője" is, csak azt külön meg kell nyomni, ahol a kihangosítást is lehet aktiválni, van egy ikon.
De ilyen Cube ACR automatikusan rögzít mindent, semmit nem kell csinálni.
Vannak persze jogi korlátok, de én nem élek vissza a felvételekkel, viszont egyéb okból (munka), nagyon praktikus, úgyhogy vállalok minden következményt. Ami nincs.
Van egy 6,5 colos tepsim is, de azt inkább másra használom.
1. Samsungon elő lehet csalogatni, bizonyos országok SIM kártyáival. Olvass utána. Én most S20 Ultrát használom így.
2. Ahogy Szervízmernök mondta. Újjabb Androidonlkon semmilyen app nem segít. A kernel korlátoz, nem az app a béna.
2/A: Kivéve ha rootolod a telefont, de ez mostanában kevéssbé jarható út.
Alternatív lehetőség:
Vegyél olyab Bluetooth vagy vezetéskes headsetet ami rögzít SD kártyára. Van ilyen, itthon is. Ebay/Alin olcsóbban.
És ami fontos, csak most szólok:
A másik fél beszélgetese az Infotv. 3. § 2. pontja alapján személyes adat. Ha pedig azt a beleegyezése nélkül rögzíted, akkor személyes adattal élsz vissza, ami viszont büncselekmemy lehet bizonyos esetben a Btk. 219.§ alapján. Szóval csak átgondoltan!
Ha valakinek a beleegyezése nélkül rögzíted a beszélgetéset azt úgy hívja a
A Huawei esetén el~rhető a kínai piacos készülékek call recordere... Ott nincs GDPR, ami korlátozná a felvételt. Egyszerűen lecser~led a gyárilag előre telepítettet és kész -Android verziótól függetlenül...
(Mate 10 Pro, Android 10)
9#:
Na itt most én kérdeznék.
A Huaweinek az EU-piacra szánt készülékeinél is adott a lehetőség? (Mert arra gondolok hogy amit HIVATALOSAN importálnak ez EU-ba, annak minden fajta EU-s szabállyzónak meg kell felelni)
Vagy ez csak kimondottan a külföldről rendelt, kimondottan kínai piacra szánt Hiawei változatoknál van így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!