Van valami amiben jobb az android az ios-nél?
Egyre kevesebb. Régen a nyitottsága volt, de egyre inkább korlátozzák a gyártók, egyre hülyebiztosabb az android is, főleg a nagymárkák csúcstelefonjai.
Persze ettől még mindig van pár előnye, ami valszeg örökre megmarad, pl szabadon másolhatsz fájlokat, fut a torrentkliens, ilyesmik. Ami azért elég gáz, hogy apple telón ez nem alapvető, hogy olyan tartalmat töltesz le, másolsz, viszel magaddal, amilyet csak akarsz.
Illetve ugye a másik legfőbb dolog, hogy külső forrásból is lehet appokat telepíteni, nem csak a hivatalos store-ból.
Ami az ios előnye azártsághal, hogy apple termékeken belül viszont instant módon működik a kapcsolat telóval rögzített videókat azonnal átvihetet imac-re és szerkesztheted stb... kb ezt nyújtja úgy igazán ez a zártság.
Az viszont amúgy extrém gáz mikor egyes appgyártók úgy használják ezt ki, hogy ugyanaz az alkalmazás ugyanaz a funkciók, minden, 100%, és androidon ingyenes, appstore-ban meg fizetős 😂😂 hát na, ez az,amikor az app fejlesztője hülyének nézi az iphone-osokat. Beteg 💀
Biztos van még sok egyéb dolog, meg kinek mi a prioritás... az biztos, hogy az android csúcstelók árban utólérték az iphone-t, ami... szégyen.
Kismillió hasonló kérdés van, nyugodtan keress csak rá. Engem gyakorló iOS felhasználóként a mai napig képes az egekig felb..szni, hogy 10+ év alatt nem bírtak egy normális billentyűzetet összehozni. Igen, le lehet tölteni a Gboardot, de persze az iOS bénázása miatt egy csomószor nem is az töltődik be, de ha mégis, akkor természetesen egy butított verziója a droidosnak. Könyvtárnyi irodalma van a neten, hogy mennyivel sz..rabb az iOS-en írni akármivel, mint droidon. De tényleg, erre már nincs mentség 2025-ben.
De akkor mondok még egy rohadtul egyértelmű problémát: a "vissza" navigálás nem egységes rendszer szinten. Még most is ezeregy app van, ami a balról jobbra húzást nem támogatja, nem fog visszalépni az app. Ehelyett vagy bal felül, vagy bal alul lesz egy kis nyilacska, esetleg felülről lefelé kell húzni, vagy a jó ég tudja mi. Ezt természetesen te meg fogod szokni elég hamar és utána már eszedbe sem fog jutni, de egyszerűen vicc, hogy ez droidon az idők kezdete óta teljesen egyértelmű, itt meg nem. (Azt már csak zárójelben merem leírni, hogy droidon lehet jobbról is swipeolni és úgy is működik a gesztusvezérléses vissza, iOS-en még mindig b..sznak rá, hogy megcsinálják, pedig nettó 2 óra munka lenne maximum.)
Az iOS-t használó telefonok esetén még mindig nincs normális, egyszerű, épeszű mód arra, hogy nem Apple számítógépre kötve a telefont adatokat mozgass. Informatikus vagyok és egy órás vesződség volt elsőre az is, hogy egyáltalán a csengőhangomat beállítsam egy jogtiszta MP3-ra. A 90-es évek elején éreztem magamat, köszi.
A hangerőállítást még nem is említettem. Olyan primitív a droidhoz vagy bármilyen más operációs rendszerhez képest, hogy nem is tudom hová tenni. Miért nem tudom a csengőhang, az értesítések és a média hangját külön állítani? Miért van az, hogy ha lenémítom a csengőhangot, akkor egy rakás app alapból úgy gondolja, hogy ő innentől kussban van?
Az iOS és az Andorid is nagyon helyesen egymástól másol funkciókat. Mára elég közel értek egymáshoz, azonban még mindig számomra érthetetlen hiányosságok vannak az iOS-ben. A jó ég tudja meddig tudnám sorolni a fenti hibákat, annak ellenére, hogy egy jó operációs rendszernek tartom az iOS-t és a mindennapokban is ezt használom.
2-es.
Csak az a baj, hogy ez az iromány elavult.
Egyrészt lehet torrent kliens IOS-en, másrészt fájlkezelés azon is megy.
Ja és manapság már van külső app store IOS-en is, 18 óta engedélyezett.
A személyre szabhatóság már IOS-en is adott.
És igen, a One UI pedig hozott be egy csomó mindent az IOS-ről, köztük elég jelentős megszórításokat, nem állítható annyi minden stb.
Szóval mondhatni nüansznyi különbség van a 2 rendszer között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!