Főverzió frissítésnél tényleg jobb újratenni a rendszert?
Android vagy ios-nél pl most kijött az ios18 és én mindig csak frissítek és ennyi, viszont fórumokon kicsi százalékkal de előjön a téma hogy ilyenkor érdemes csontra újratenni a telefont mert ez ilyenkor jót tesz ...
Ez igaz?
Nagyon régen a windows 95, meg hasonlókat úgy szoktuk. Aztán nekem ez így becsípődött és minden főverzió és/vagy telefonváltáskor elhatározom hogy újratelepítem az iPhonet nulláról. Aztán amikor megjön az új telefon, meg az új iOS, akkor azonnal elkezdem használni és mondom magamban hogy majd csinálom egy clean installt ha lesz egy esős hosszú hétvége és nagyon ráérek. Namost ez még nem jött el. Az egyik fő lustasági ok az hogy gyakorlatilag minden appba - face, ista, google, stb - újra be kellene jelentkezni, kétlépcsős, stb stb.... minden kis vackot beállítgatni.... :D Ehhez rohadtul nincs kedvem és nem is csinálnék meg minden appot és később amikor nagy szükség lenne valamire akkor jönnék rá hogy elmaradt valami. Szóval több mint 10 éve csak frissítem az iPhonejaimat és egy az egyben átrakom az újakra a mentéseket. Sosem volt még semmi gond. Úgyhogy az a tapasztalat hogy felesleges az újratelepítés.
Egy dolgot viszont érdemes megcsinálni: Csinálsz gépre iTunes-al egy teljes mentést, aztán visszaállítod szintén iTunes-al a telefont gyárira és visszateszed a mentést. Ezzel rengeteg szemetet, nem használt, régi fájlt egyebet lehet eltüntetni, felszabadul tárhely, stb. De mivel visszateszed a mentést minden úgy marad ahogy addig volt.
Droidhoz nem értek.
Mac-em 15 éve van, azóta 1x telepítettem újra clean installal az egyiket mert letöltöttem egy csomó olyan dolgot amit ... khm .... nem kellett volna :D és így egyszerűbb volt legyalulni az egészet.
A Windowsos gépemet sem telepítem már újra, csak simán frissítettem 10-ről 11-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!