Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone akkumulátort milyen...

IPhone akkumulátort milyen esetben cserél az Apple és Mediamarkt?

Figyelt kérdés
2024 márciusában vásároltam az iPhone 15 Pro készülékemet a Mediamarkt-ban. 320 töltési ciklussal 88%-kos az aksi kapacitásom. Az elmúlt 4 hónapban kezdett rohamosan csökkenni, amióta új iOS van. Márciusig tart az Apple jótállás, gondolom utána a 2 évet a MM állja. Az a kérdésem, hogy van rá esély, hogy a MM kicserélje az aksit, ha 80%-ra esik? Szerintem ez nem természetes elhasználódás, mert őszig semmi baja nem volt. Állítólag úgy tervezték ezt a modellt, hogy 1000 ciklus után is képes megtartani 80% fölötti állapotot.

febr. 3. 20:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

[link]

"Az iPhone 15-modellek akkumulátorai úgy vannak kialakítva, hogy ideális körülmények között az eredeti kapacitás 80%-át megtartsák 1000 teljes töltési ciklusig. Az összes modell esetében a kapacitás pontos százalékos aránya a készülékek rendszeres használatától és töltésétől függ."

Ahogy az utolsó mondatban is írva vagyon: a használattól és a töltéstől függ.

Ha te folyamatosan gyilkolod az akksit akkor nem fogja megézni az 1000 ciklust.

Próbálom elmagyarázni: Ha szép lassan futsz 1000 kört egy pályán, meg-megállva, pihenve, evéssel, ivással, stb. Akkor menni fog gond nélkül. Ha pedig nekiállsz ész nélkül max erőbedobással akkor hamar kifingasz.

Így járt az akksid is.

febr. 4. 19:41
 22/33 anonim ***** válasza:
Szerintem a 80%-nak és az ezer ciklusnak a világon semmi köze sincs ahhoz, hogy mennyi nap alatt tiprod bele ezt a számot. Nem tud az aksi "pihenni". Viszont továbbra is biztos vagyok benne, hogy nincs sehol sem arról egy büdös szó sem, hogy erre az 1000 ciklusra és 80%-ra bármiféle garanciát vállalnának. Főleg azért nincs túl sok értelme ennek az egésznek, mert az a százalék, amit a telefon kiír nem valami egzakt érték, hanem csak valamiből valahogy kalkulálja a telefon. Ha nagyon akarják, akkor holnap átírják a szoftvert, hogy mindenkinél 500%-ot mutasson.
febr. 4. 22:25
 23/33 anonim ***** válasza:

De igenis számít hogy hogyan megy bele az 1000 ciklus.

Rengeteg paraméter befolyásolja.

"valamiből valahogy kalkulálja a telefon"

A gyárilag megadott kapacitást veszi 100%-nak. A kérdésben szereplő készülék esetében ez 3274mAh. Minden töltésnél nézi hogy mennyit sikerül beletölteni és ezt az értéket arányosítja a 100%-hoz. Vagyis 88% esetén kb 2900mAh-t tud most a kérdező akkuja.

"nem valami egzakt érték"

Éppenséggel de az.

2900 / 3274 x 100 = 88

Annyi csavar van a történetben hogy nem lehet két ugyanolyan akkut gyártani. Vagyis gyakorlatilag mindegyik akku 3274mAh-nál többet tud új korában. De 100% feletti kijelzés nincs, ezért amig le nem csökken a tényleges kapacitás 3274mAh alá addig 100%-ot fog mutatni.

Van egy shortcut amivel ki lehet olvasni a tényleges mAh értékeket is. De ez még durvább számokat fog mutatni, mert a valós maximális kapacitáshoz nézi az aktuális kapacitást, vagyis a % érték még kevesebb lesz. Úgyhogy kérdező csak 2 xanax után töltsd le :D

febr. 4. 23:24
 24/33 anonim ***** válasza:

Arra próbáltam utalni, hogy én kötve hiszem, hogy a telefon pontosan tudja, hogy ténylegesen mennyit sikerült belepumpláni. Valamit becsülni biztosan tud, de én ez alapján még mindig nem állnék neki pánikolni.

"De igenis számít hogy hogyan megy bele az 1000 ciklus.

Rengeteg paraméter befolyásolja."

Ez meg annyira nem győzött meg. Nyilván kismillió dolog befolyásolja, mert ez egy kémiai folyamat, de az hogy épp ezt hány naptári napon belül sikerül abszolválni, az biztos nincs a paraméterek között.

febr. 4. 23:56
 25/33 anonim ***** válasza:
56%

Na most elmondom neked kisapám egyik Apple termék sem tudta eredeti gyári új állapotában azt az üzemidőt amit bekamuzott a gyártó az akkumulátorra, legfeljebb ha kikapcsolt képernyővel hallgatod rajta a zenét :D

a te esetedben ha lenne eszed én arra gyanakodnék hogy az operációs rendszer szar és a frissítést elcseszték, ahogy ez gyakran előfordul mostanában, sőt ha utána olvasnál tudnád hogy az iOS 18-as óta rengeteg embernek feltűnően gyorsan merül a telefonja

Fogadd el így ahogy van, vagy add el a picsába aztán vegyél másikat, ugyanúgy le fog merülni az is cserébe az Android még le is fagy néha és úgy szar ahogy van..

febr. 5. 11:26
 26/33 anonim ***** válasza:

Akinél ilyen hamar tönkremegy az akku, az általában millió wattos töltővel eteti a telefont, ami szintén csökkenti az élettartamot.

Én megelégszem a régi, 10W-os töltővel is, az is fullra feltölti a telefont az éjszaka folyamán. Nem is döglött meg az akkum, még másfél évesen is 2 napot bír.

febr. 5. 12:48
 27/33 anonim ***** válasza:

"Akinél ilyen hamar tönkremegy az akku, az általában millió wattos töltővel eteti a telefont, ami szintén csökkenti az élettartamot."

A töltés vezérlő a telefonban van, tök mindegy hogy hány millió wattos töltőre dugod fel, nem fog róla többet felvenni, mint amennyit gyárilag maximum tud.

febr. 5. 13:03
 28/33 anonim ***** válasza:

"én kötve hiszem, hogy a telefon pontosan tudja, hogy ténylegesen mennyit sikerült belepumpláni"

Ezért nem jó ha bölcsészek beleokoskodnak ilyen kérdésekbe.

Pontosan tudja.

És még csak bonyolult algoritmus sem kell hozzá, csak általános iskolás matek.

febr. 7. 20:58
 29/33 anonim ***** válasza:
#27 A vezérlő a telefonban van, de ha 10W-al eteted, akkor csak annyit vesz fel és kevésbé melegszik, márpedig a meleg ellensége az akkunak.
febr. 7. 21:42
 30/33 anonim ***** válasza:

"Ezért nem jó ha bölcsészek beleokoskodnak ilyen kérdésekbe."

Ha egy kicsit is értenél hozzá, akkor pontosan tudnád, hogy miért nem általános iskolás matek. :)

febr. 7. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!