Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone akkumulátort milyen...

IPhone akkumulátort milyen esetben cserél az Apple és Mediamarkt?

Figyelt kérdés
2024 márciusában vásároltam az iPhone 15 Pro készülékemet a Mediamarkt-ban. 320 töltési ciklussal 88%-kos az aksi kapacitásom. Az elmúlt 4 hónapban kezdett rohamosan csökkenni, amióta új iOS van. Márciusig tart az Apple jótállás, gondolom utána a 2 évet a MM állja. Az a kérdésem, hogy van rá esély, hogy a MM kicserélje az aksit, ha 80%-ra esik? Szerintem ez nem természetes elhasználódás, mert őszig semmi baja nem volt. Állítólag úgy tervezték ezt a modellt, hogy 1000 ciklus után is képes megtartani 80% fölötti állapotot.

febr. 3. 20:24
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
0%
Ha 2 éven belül 80% alá esik, akkor cserélik az akksit garanciálisan
febr. 3. 20:45
 2/33 anonim ***** válasza:
73%

Dehogy fogják kicserélni. Az aksi egy kopó-fogyó alkatrész, ráadásul nem is lehet kettő teljesen egyforma kapacitásút gyártani. Valami extrém látványos hiba esetén sem foglalkoznának vele majdnem egy évnyi használat után, azért meg biztosan nem fogja senki sem cserélni, mert bántja a te szépérzékedet a kiírt százalék.

Ne foglalkozz azzal a rohadt százalékkal, az Apple legnagyobb hülyesége volt, hogy kitette azt a jó ég tudja miből kalkulált értéket, azóta naponta van egy felesleges kérdés erről. Ha majd úgy érzed, hogy az aksi kapacitása nem szoltál ki, akkor elviszed egy szervízbe és cserélteted. Nem hiszem el, hogy anyagilag a földhöz verne egy aksi csere 2-3 évente, ha egyszer megvettél egy fél millás telefont...

febr. 3. 20:47
 3/33 anonim ***** válasza:
66%

"Ha 2 éven belül 80% alá esik, akkor cserélik az akksit garanciálisan"

Lol, dehogy cserélik. :) Honnan veszed ezt?

febr. 3. 20:47
 4/33 A kérdező kommentje:
Kettes: nem a szépérzékemet bántja, hanem gyorsan merül. És nem félmillás volt, 350-ért vettem. :D Nyilván kifizetem a szervízt, mert nem lenne megterhelő. Ez egy ártatlan kérdés volt. Nem merem elképzelni, hogy egy sürgetőbb, nagyobb baj esetén milyen feszült lehetsz. Vigyázz a vérnyomásodra!
febr. 3. 21:00
 5/33 anonim ***** válasza:
67%

"Szerintem ez nem természetes elhasználódás"

Szerintem sem. :D

Március óta 320 ciklus? Az napi 1 ciklus.

Az sok!

Az napi 10 óra képernyőidő.

Gyakorlatilag folyamatosan használatban van.

Nem kell csodálkozni hogy kókad az akksi.

Nem fogják cserélni. mert "ez nem természetes elhasználódás" hanem gyilkolod az akksit. Nagyobb telefont kellett volna venned ilyen felhasználásra.

febr. 3. 21:03
 6/33 A kérdező kommentje:
Ha elviszem a jótállási idő alatt iStyle szervízbe, akkor megszűnik a jótállás?
febr. 3. 21:06
 7/33 anonim ***** válasza:
66%

"Ha elviszem a jótállási idő alatt iStyle szervízbe, akkor megszűnik a jótállás?"

Na, most ment fel a vérnyomásom :D Mi a lófüttyért szűnne meg? :D Felnőtt emberek kiadnak fél millákat telefonra és halvány lila fingjuk sincs arról, hogy hogy működik a garancia? :D

De még mindig nem értem: mégis mit mondanál? Mi a baj? Hogy neked bántja a lelkedet a százalék? Mennyi az átlag képernyőidőd? Ahogy az ötös írta, napi 1 ciklust belenyomnál, ez irtózatosan sok. Bőven sok használattal is, egy új aksi esetén egy nap kb. fél ciklusnak kéne belemennie.

febr. 3. 21:13
 8/33 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként meg tudod mit? Fogd meg a telefont, aztán vidd el, kérdezd meg ott. Nem veszítesz semmit és a garanciád sem fog varázslatos módon megszűnni.
febr. 3. 21:14
 9/33 A kérdező kommentje:
Amúgy értelmezed azt a mondatot, amit leírtam? Nem bántja a szememet a százalék, hanem gyorsan merül. Akadályoz a munkámban. Gondolom te minden több tíz oldalas szerződést, amit eddig aláírtál, elolvastad. Gratulálok neked! Megkérlek, tedd magad arrébb innen!:)
febr. 3. 21:16
 10/33 anonim ***** válasza:
79%

"Ha elviszem a jótállási idő alatt iStyle szervízbe, akkor megszűnik a jótállás?"

Nem. Az hivatalos szerviz. Jobb is ha oda viszed és nem az MM-hez.

De valszeg nem fogják gariban cserélni. Ez nem normális használat.

Ilyen felhasználásra 15+, vagy 15 Pro Max kellene.

Hiába sértegeted itt a többieket, akkor sem neked van igazad. A számok nem hazudnak.

Esetleg vegyél hozzá magsafes pótakkut amit rá tudsz csattintani a hátuljára. Van már több gyártónak is ilyen terméke.

[link]

5-ös voltam.

febr. 3. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!