Ha a Samsung Galaxy A16 4G-t nem frissítem Android 20-ig,csak Android 17-ig, abból lehet valami baja a telefonak?
Idővel lehetnek olyan alkalmazások, amik nem lesznek hajlandóak elindulni a régi rendszeren, de ezen kívül szerintem semmi.
ma agyaltam, hogy ha legközelebb veszek telefont, akkor lehet le is lövöm a frissítéseket, mert csak lassabb lett tőle a telefon, pedig csak a mindennapi dolgok vannak rajta, banki, és szolgáltatós alkalmazások, csevegő programok, nem játszom rajta.
"ma agyaltam, hogy ha legközelebb veszek telefont, akkor lehet le is lövöm a frissítéseket, mert csak lassabb lett tőle a telefon, pedig csak a mindennapi dolgok vannak rajta, banki"
Nincs is bölcsebb dolog, mint lelőni a frissítéseket egy olyan telefonon, amin bankolni szoktál. :)
"Nincs is bölcsebb dolog, mint lelőni a frissítéseket"
Nem mindenki akarja telepíteni a gyártó legújabb adathalász megoldásait azzal a hangzatos indokkal hogy az up to date készülék biztonságosabb.
"...ha csak hülyeséget tudsz írni."
Hülyeséget te írtál. Ime:
"...a Samsung meg a Google is tuti csak adathalász megoldásokat épít látástól mikulásig az OS-ükbe"
"Nem úgy működik egy vita, hogy...."
Nem úgy működik egy vita hogy lenéző stílusban más szájába adsz olyan szélsőségesen túlzó állításokat amiket nem állított.
Egy szóval nem írtam hogy a "tuti csak adathalász megoldásokat épít".
Nem. Nem CSAK azokat. Sőt! Az is lehet hogy azokat nem.
Érdekes módon a múlt botrányai mégis bizonyítják hogy ez megeshet.
"...abba, hogy ostabaságokat tanácsoljon másoknak"
Megint ferdítesz. Nem tanácsoltam semmit.
Akkor még egyszer barátocskám...
"Nem mindenki akarja telepíteni a gyártó legújabb adathalász megoldásait azzal a hangzatos indokkal hogy az up to date készülék biztonságosabb."
Tehát itt azt sugalltad teljesen egyértelműen, hogy a gyártók adathalász megoldásokat telepítenek olyan indokkal, hogy a friss operációs rendszer biztonságosabb, indirekten utalva arra is, hogy a friss operációs rendszerek valójában nem biztonságosabbak. Mindkettő utalásod egy szemenszedett ökörbaromság.
De akkor itt a nagy lehetőség, hogy elmondd, szerinted:
1.) Jó ötlet huzamosabb ideig nem frissíteni egy operációs rendszert?
2.) Szerinted biztonságosabb egy évekig nem frissített operációs rendszert használni, mint egy up-to-datet?
3.) Szerinted tényleg az operációs rendszer frissítések fő indoka az, hogy adathalász alkalmazásokat telepítsenek az ördögi gyártók a telefonodra/számítógépedre/tabletedre/kutyafülédre?
"Tehát itt azt sugalltad teljesen egyértelműen"
Miért is? Mert te meg egyértelműen azt sugalltad hogy frissíteni kell.
"1.) Jó ötlet huzamosabb ideig nem frissíteni egy operációs rendszert?"
Nem jó ötlet egy frissítés azonnal telepíteni ahogy kijön, miközben azt sem tudod mit változtattak rajta. A frissítéshez kell némi észszerű ok (a divat nem az).
Miért nem a kérdésre válaszoltam? Mert rosszul tetted fel.
"Szerinted biztonságosabb egy évekig nem frissített operációs rendszert használni, mint egy up-to-datet?"
A körülményektől és a rendszertől függ.
Nálunk vannak 15 éve nem frissített rendszerek is.
"Szerinted tényleg az operációs rendszer frissítések fő indoka az, hogy adathalász alkalmazásokat telepítsenek az ördögi gyártók a telefonodra/számítógépedre/tabletedre/kutyafülédre?"
Nem a fő indoka. De benne van a pakliban. Volt már rá példa.
De ezt már megbeszéltük csak lehet hogy nem ment át neked.
"Miért is? Mert te meg egyértelműen azt sugalltad hogy frissíteni kell."
És... ez most valami vád? Naná, hogy frissíteni kell...
"Nem jó ötlet egy frissítés azonnal telepíteni ahogy kijön"
Ez nem válasz a kérdésemre, de még az eredeti kérdésre sem. Akkor még egyszer: jó ötlet huzamosabb ideig nem frissíteni az operációs rendszert? Ha még erre sem bírsz érdemben válaszolni vagy értelmezni a kérdésemet, akkor minek jársz ide?
"A körülményektől és a rendszertől függ.
Nálunk vannak 15 éve nem frissített rendszerek is."
És megint kikerülöd a választ. :) Nem egy teljesen offline, elszigetelt környezetben futó PC-ről beszélünk, hanem egy telefonról, amin a kérdező netbankol például. Így mi a helyzet? :) Persze tudod te is, hogy mi a válasz, csak nem akarod leírni, mert most már abszolút idiótának tűnsz így is.
"Nem a fő indoka. De benne van a pakliban. Volt már rá példa.
De ezt már megbeszéltük csak lehet hogy nem ment át neked."
Oké. Mely oprendszereknél és mely frissítéseknél volt olyan, hogy a fő indok az adathalász szoftverek telepítése volt? Ez így eléggé minden konkrétum nélküli ökörség, amit nagyon másképp nem is lehet kezelni. A téma és a kérdés is a telefonokról szól, elég ha azokra szorítkozol. Milyen android biztonsági frissítés volt olyan, ami adathalász szoftverek telepítése miatt történt? Milyen android főverzió csinálta ugyanezt? Sőt, a kérdésben konkrét készülékről van szó, szóval akkor mely One UI frissítés csinált ilyet?
Kérdező, amint láthatod szerencsétlen Szirty értelmetlen, kitérő válaszaiból, nincs igazán érv amellett, hogy ne tartsd naprakészen a telefonodat. Valóban nem muszáj azonnal rátenyerelni a frissítés gombra, ha jön egy új verzió, semmi baj nincs, ha azt nem rakod fel pár napig vagy hétig, de annak a világon semmi értelme nincs, hogy te évekig nem frissítesz egy olyan készüléket, ami egyébként frissülne. Nem is értem a koncepciódat, az A16-osnak pont az az egyik vonzereje, hogy sokáig kap szoftvertámogatást. Ha neked erre nincs szükséged, akkor ezen az áron vehetsz hardveresen erősebb készülékeket, rövidebb vagy semmilyen szoftveres utógondozással. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!