Androidos telefon gyári vissza állítás után hogyan lehet a google fiókba belépni?
Lezárta magát a telefon, és a szerviz csinált egy gyári visszaállítást.
Viszont a korábban használt gmailos e-mail cím illet Google fiókba nem tudunk be jelentkezni, mert kéri az e-mail címet eddig ok. Aztán a jelszót az is ok. És utána egy ismeretlen végü telefonszámra akar kódot küldeni, de ilyen végződésü telefonszám nincs és nem is volt a birtokunkban, hogyan lehetne vissza állítani a fiókot?
A google oldalain csak körbe körbe megyünk a lépéseken és végül nincs megoldás.
Valakinek ötlete?
Ne egymást bántsátok #20 #19 én írtam, hogy talán ilyen előfordulhatott.
Nyilván én sem vagyok biztos benne, de akkor kaptam segítséget, hogy kellett-e hozzá telefon vagy sem azt nem tudom. Ez csak egy gondolat volt, hogy talán azért van idegen szám benne.
Sajnos nem hagytál magadnak menekülő utat. A Google fiók tele van fiókvédelmi beállítások lehetőségével. Sajnos nem éltél vele.
Ugye bank kártyád nem volt csatolva a Google fiókba? Ha a fiók felett átvette az irányítást a Google böngészőben tárolt jelszavakhoz is hozzáférhet. Igy más fiókjaid is veszélybe kerülhetnek.
Akár hacker volt (szerintem igen) akár nem nincs mivel visszaszerezni a fiókot és itt nincs kinek írni.
Helyreállító űrlaprendszer van de látod olyan amilyen.
Amennyiben csinálsz új fiókot telefon legyen hozzáadva hitelesítőnek legyen egy másodlagos emailcím helyreállításhoz. Biztossági/helyreállító kódokat letölteni. És érdemes külön emailcímen tartani a Bank, Ügyfélkapu fontos személyes dolgaidat és csak azokat, minden mást másik címre regisztrálni.
Talán még annyit hogy fiók feltörésnek hívjuk de nem ez történik.
A Google, Microsoft, Facebook hasonló fiókok feltörhetetlenek de az nem jelenti azt hogy nem tudják ellopni.
Az ok több lehet gyenge jelszó, ugyanaz a jelszó több vagy sok fiókban.
Valami vírusos cucc letöltése. Illetve a facebookon közösségi fiókokban küldött vírusos linkek, fájlok sokszor feltört ismerős profiljából. Valamilyen módon (szavazz rám) kicsalt jelszóvisszaállítási kód kiadása másnak. Ezek az általános csalások de akad még pár.
"Netbankba tudtam vele belépni."
Ahogy látjuk hogyan kezelted a google fiókodat lehet hogy netbankot is ilyen hanyagul csináltad.
Szerintem nem hacker volt, mert akkor már egyetlen filléred sem lenne a számládon....
A legjobb az lenne ha csinálnál mindenből újat. Új google fiók, bankfiókban pedig a netbankhoz új jelszót csináltatni.
Valamint mindenről biztonsági másolatot készíteni.
Google fiókot úgy csinálni hogy vissza lehessen állítani bármikor.
Te tipikusan az az ember vagy aki 6 (vagy inkább 7) golyóval csinálja az orosz rulettet. Egy eszközön van mindened, ráadásul nincs is minden a kezedben, a telefonszám is más, stb. Ha az eszköz tönkremegy, elveszik, akkor bukod az egész életed.
Csak halkan jegyzem meg hogy nem csak google fiókot lehet így bukni, de bankszámlát is. Nagyon gyorsan ott találhatod magad hogy egy filléred sem lesz.
#26 Ezt meg sem hallottam.
#27 Lehet. hogy hanyagnak tűnik, de inkább, az van, hogy nem igazán értek hozzá.
Új lesz mindenből és megfogadtam a korábbi tanácsokat is.
A netbankba nem csak jelszó kell, ott mindig jött sms kód és erre a telefonra illetve a számomra.
Persze hallottam már olynról, hogy a szolgáltatónál vagy a banknál át íratják a telefonszámot. De nem is értettem azt sem, hogyan lehetséges.
Banknevében telefonálóval szóba sem állok, ezt ismerem.
Valójában azt sem tudom elképzelni, hogy francba tud valaki az email fiókomban telefonszámot át írni. Úgy, hogy ezt csak ilyenkor derül ki.
A baj hogy a Google az nem emailfiók. A GMail az emailfiók de ha van GMail-ed akkor kaptál vele egy Google fiókod is. Mert csatolt fiók. A Google fiók rengeteg személyes adat tárolására alkalmas jelszavak, telefon kontaktok, Bank és Webkártya, más fiókok regisztrációja, Youtube csatorna lehetőség és még sok más. Ezért a hackerek kifejezetten pályáznak az ilyen fiókra. Ezért az ilyen fiók védelme sokkal többet kíván mint egy sima emailfiók. Természetesen védeni minkettőt kell. De egy Freemail fiókban max levelezés és regisztráció fordul meg. És nem tárol olyan dolgokat amit a Google fiók tárolni tud.
Érdemes kicsit tájékozódni hogy hogyan tudod fiókjaidat jobban védeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!