Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen kényelmi funkciók...

Milyen kényelmi funkciók hiányoznak az iOS-ból amik Androidon megvannak? Jöhet a nagy kényelmi funkció lista!

Figyelt kérdés

Több kérdésnél olvasom hogy az iOS mennyire elmaradott kényelmi funkciók terén és mennyire nem testreszabható.

Hát akkor tessék, lehet listázni azt a rengeteg kényelmi funkciót ami nincs az iOSban! Kiváncsi vagyok rá! Lehet hogy 15 év iPhoneozás után meg tudtok győzni hogy váltsak!

dec. 27. 09:56
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
61%
Unalmas.
dec. 27. 10:28
 2/35 anonim ***** válasza:
Na, erre kíváncsi vagyok
dec. 27. 11:03
 3/35 anonim ***** válasza:

Én nem akarlak meggyőzni, mindenkinek egyéni dolga, hogy melyik jön be neki jobban! Androidos vagyok, de mióta az előző telómat sikeresen hazavágtam, azóta anyám előző iPhone-ját használom kölcsönbe, és nekem nem jött be annyira az iOS !

Például neten ha ki akarok nagyítani egy képet, hogy jobban lássam rajta a részleteket, amint elveszem az ujjam, visszaugrik normál méretűre a kép - iOS néha, Android viszont soha nem csinálja ezt! Meg ha bemásoláshoz ki akarok jelölni egy szöveget, iOS-on időnként csak 1x tudom, következőnél kijelölés helyett egy “nagyító buborék” jelenik meg :/ Képernyőkép meg hiába ugyanaz az elv, Androidon mindig sikerül, iOS-on viszont valamiért soha, legalábbis nekem :/

És Androidon nincsenek sziszifuszi korlátozások, ott ha böngészőben rá akarok menni egy oldalra, azonnal beenged, nem jön azzal hogy “Ez a kapcsolat nem privát!” , vagy hasonlókkal!

Ami viszont tényleg kényelmi: például kamerafelbontás. A képeket nem tudom, hogy iOS-on be lehet-e állítani, én nem találtam meg, a videókat pedig iOS-on csak a fő Beállításokban lehet, Androidon viszont közvetlenül a kamera menüjében is!

A többi meg inkább csak innováció. Androidosoknál már az olcsóbb középkategóriában sem ritka a 120 Hz kijelzőfrissítés és az 50 MPx fölötti kamera, ugyanolyan jó képminőséggel, a felsőkategóriások többsége pedig akár már 8K-ban is tud videót rögzíteni!

dec. 27. 11:10
 4/35 anonim ***** válasza:
80%

Na amit most írok úgy írom, hogy bár Android-os telefonom még soha nem volt, de amit nagyon hiányolok IOS esetén:

- telefon pendrive-ként használható - bár külső alkalmazással, de "úgy-ahogy" megoldható, vagy a "Fájlok" alkalmazás segítségével és egy jóminőségű kábellel, vagy eleve Lightning csatlakozós pendrive segítségével, ami már "Type-C".

- OTG billentyűzet, ha szükség van rá

- Normális hívószám-tiltás-szűrés adatbázisból (úgy tudom Android esetén meg van oldva felhasználói visszajelzések alapján épült, kéretlen adatbázisok használatával hívószám-szűrés). A rejtett számú hívásokat nem tudtam régebben szűrni, sem blokkolni.

- Nincs Micro-SD-bővítési lehetőség.

- Nincs FM rádió (néha jól jöhet, bár már mindegyik elérhető neten).

Egyébként én nem szeretnélek meggyőzni semmilyen váltásról, csak ezeket leírtam, amiket tudok és mint mondtam: soha nem volt Android-os telefonom.

dec. 27. 11:13
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

Semmi. Én kb 2 évente váltogatok a két rendszer közt, mára már szinte ekvivalensek lettek (most épp Samsungom van)

A OneUI-nak van egy nagy adag testreszabható funkciója (nagyrészt a GooLock-kal) ami az almában nincs, de az az emberek 99%-át nem is érinti vagy érdekli.

dec. 27. 11:32
 6/35 anonim ***** válasza:
#4 A hardveres kívánságaid már sok Androidos telefonból is évek óta hiányoznak (részben vagy teljesen).
dec. 27. 11:37
 7/35 anonim ***** válasza:
85%

Na, akkor jelenleg iPhone felhasználóként megírom, hogy mik azok, amiket 3 éve hiányolok az oprendszerből. Előre szólok, hogy rohadt hosszú lista lesz, rengeteg olyan lesz benne, ami szerintem napi szinten irtózatosan zavaró, de olyanok is, amik igazából csak megszokást igényelnek, ennek ellenére röhejesnek érzem, hogy nem tudja a rendszer. Ennek ellenére amúgy szeretem az iPhone telefonokat, bár arra nem tenném le a nagyesküt, hogy a következő is az lesz.

- A már említett lehetőség, hogy külső tárhelyként használjam a telefont. Nem azt mondom, hogy élet-halál kérdés, de elképesztően kényelmes tud lenni esetenként, hogy van egy külső vinyó a zsebedben.

- A hangerő állítás... jézusom, hogy mennyire elképesztően haszontalan ezen a telefonon. Miért nem tudom egy helyről, bármilyen konfigurációban állítani a hívás hangerejét? Az épp lejátszott média hangerejét? Az értesítések hangerejét? Miért tudja ezt minden telefonos és asztali oprendszer 15+ éve?

- Billentyűzet: olyan elképesztően ostoba az alap iPhone billentyűzet, hogy szavak nincsenek rá. Nem lehet rajta semmit konfigurálni, nem látszanak alapból a szám gombok, pedig lenne neki hely, az autocorrect pedig többet árt, mint segít. Leírok helyesen egy szót és minden figyelmeztetés nélkül átjavítja egy totál baromságra. Szerencsére le lehet tölteni a Gboardot például a telefonra, de ott is sokkal korlátozottabban működik az autocorrect. El nem tudja az átlag iOS felhasználó képzelni azt, hogy mennyire fluidan, gyorsan és hibátlanul lehet írni telefonról... Ja, és ujj "huzogatással" sem lehet írni, ami számomra nem fontos, de ismerek több olyan embert, akinek ez azonnal hiányzott a telefonból és ezt is csak Gboarddal lehet orvosolni.

- Folytatom a billentyűzettel, bár ez valamennyire app specifikus is lehet: miért nem rakhatom egy pöccintéssel akárhová a kurzort egy éppen írandó szövegben? Tudom, hogy a szóköz gombbal lehet huzogatni a kurzort, de ez eléggé fapad megoldás.

- A "vissza" gomb használata teljesen kaotikus. Van olyan app, ahol nem működik a balról jobbra swipe, hanem jobb felül van egy vissza gomb... vagy bal felül... vagy bal alul... vagy jobb alul... vagy fentről lefelé kell húzni. Wtf, miért? Az Androidban a vissza az vissza. Bárhol, bármikor, bárhonnan. Ráadásul működik a vissza swipe úgy is, ha nem a képernyő bal széléről húzod el az ujjadat, hanem a jobb oldalról is. Nem kell keresztbe átnyúlni az egész telefonon bűvészkedve, ha éppen a jobb kezedben van a telefon. Teljes agyrém.

- Ez már csak egy bónusz hülyeség: miért nincs az app előzményeknél egy gomb, amivel bezárhatom az összeset? Igen, az esetek 99%-ában nincs rá szükség, se itt, se droidon, de ha jól jönne épp, akkor miért nincs? :D

- Miért nem állítható az be, hogy a kezőképernyőn hány ikon széles legyen a menü? Most fixen négy, nem lehet se több, se kevesebb. Az alsó gyorssávba sem lehet 4-nél több ikont rakni. Miért nem?

- Ez inkább tableteknél nevetséges, de egyébként az iOS se tudja (a tableteken meg lényegében egy módosított iOS fut, szóval jó helyen van itt): miért nem tud több felhasználói fiókot kezelni az oprendszer? Még a telefonnál nem olyan vészes a hiánya, na de egy tabletnél? Ha van egy 5 tagú család, akkor ott mindenkinek kéne venni egy tabletet, amiből egyszerre 1 vagy max 2 lesz használatban? :D

Na és akkor most mondok még pár dolgot, amit az utóbbi egy-két évben sikerült nagy nehezen lemásolni az androidról:

- Widgetek.

- A kezdőképernyő témázhatósága.

- Az app ikonok témázhatósága.

- A kezdőképernyőre kirakható widgetek.

- Meg lehet adni képet, ami híváskor megjelenik a telefonon. Mondjuk elképesztően ocsmány most a hívó képernyő, ha nincs beállítva kép az adott kontakthoz.

- Végre képes kiírni alapból a telefon az aksi töltöttségi százalékát.

- Végre ki tudok tenni akárhová egy ikont a kezdőképernyőn. Váó. Ezt nem is hittem el egy darabig, hogy nem tudom megcsinálni.

- Végre már van lehetőség az appok lezárására. Halleluja!

- A híváslista nem csak 100 hívást tud kezelni. Szinte hitetetlen, hogy elértük egy 30+ éves ostoba telefon szintjét!

Valószínűleg tudnék még írni, de hirtelen ennyire volt agyi kapacitásom. A legszomorúbb az egészben, hogy az általam kifogásolt (vagy épp nemrég pótolt) hiányosságok nagy része egyáltalán nem egy nagy programozói feladatot jelentene. Ezeket szimplán azért nem javítják/pótolják, hogy lehessen mit mutogatni a következő iOS bejelentésekor.

dec. 27. 13:19
 8/35 anonim ***** válasza:

“Nincs Micro-SD-bővítési lehetőség“

#4, egyre több Androidosban sincs már, és bevallom, a virtuális (felhő tárhely) helyett én is ezerszer jobban bízom a fizikai bővíthetőségben, meg praktikusabbnak is tartom, de a microSD-nek már nem látom jövőjét! Más eszközök 98%-ába nem jó, még adapterrel sem, USB viszont szinte mindenbe, és a legtöbb mai telefonban már van OTG, szóval ha veszel egy kétvégű pendrive-ot, akkor kábel nélkül is be tudod dugni a telefonba, és minden más eszközbe is, a microSD-nél sokkal jobb alternatíva!

#3 voltam

dec. 27. 15:12
 9/35 anonim ***** válasza:
Ilyen Micro-SD szerű dolgokat felesleges emlegetni, nem erről szól a kérdés. Persze, én is tudnék emlegetni egy csomó mindent, aminek benne kéne lennie az alap iPhone sorozatban 400+ ezer forintért (legalább 256-os háttértár, legalább 120 Hz-es kijelző, egy zoom kamera minimum, stb), de most az iOS-ről van szó. És bizony nem kevés dolog van, ami hiányzik belőle.
dec. 27. 15:15
 10/35 anonim ***** válasza:

"Ilyen Micro-SD szerű dolgokat felesleges emlegetni, nem erről szól a kérdés."

Lehet hogy ti nem látjátok a jövőjét a Micro-SD-nek, Android platformot nem ismerem, ha szóbakerül az IOS-hiány, nekem eszembe jut a Micro-SD hiánya is és valóban, lehet a pendrive praktikusabb, mert azonnal másolható gépre ami kell, kártyaolvasó meg ritkább hogy kéznél legyen stb.

Ettől függetlenül a telefon külső tárhelyként történő használata is eszembe jutott meg a Fm rádió-hiány is.

dec. 27. 15:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!