Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen kényelmi funkciók...

Milyen kényelmi funkciók hiányoznak az iOS-ból amik Androidon megvannak? Jöhet a nagy kényelmi funkció lista!

Figyelt kérdés

Több kérdésnél olvasom hogy az iOS mennyire elmaradott kényelmi funkciók terén és mennyire nem testreszabható.

Hát akkor tessék, lehet listázni azt a rengeteg kényelmi funkciót ami nincs az iOSban! Kiváncsi vagyok rá! Lehet hogy 15 év iPhoneozás után meg tudtok győzni hogy váltsak!

dec. 27. 09:56
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
“Zoom kamera” - azaz telefoto, a 3 hátlapi kamerás iPhone-okban az is van, pont az a harmadik! ;) De amúgy valóban sok dolog hiányzik belőlük!
dec. 27. 15:24
 12/35 anonim ***** válasza:

"azaz telefoto, a 3 hátlapi kamerás iPhone-okban az is van, pont az a harmadik! ;) De amúgy valóban sok dolog hiányzik belőlük!"

Igen, a zoom kamera vagy telefotó. Van a Pro modellekben, de én nagyon úgy érzem, hogy az alap iPhone széria árában, az ÖSSZES konkurens termékben van, szóval itt is elférne. De hát jól tudjuk, hogy az Apple a világon semmit sem ad addig, amíg nem érzik azt, hogy elmentek a falig.

dec. 27. 15:29
 13/35 anonim ***** válasza:
55%

12

Ha lenne az alap iPhone-ban telefotó (és a fenn említett 120hz) akkor mégis mi a jó édes fittyfene oka lenne bárkinek megvenni a Pro-t?

A Pro az mindig pro áron lesz (értsd: a többi gyártó zászlóshajójával egy árfekvésben (Pixel Pro, Samsung Ultra, etc))

Lényegében te azt akarod, hogy legyen alma Pro, base áron, de ez sosem fog megtörténni, maximum megszűnik a base, és csak a Pro marad Pro áron...

Drága így, drága úgy, persze, szerintem is. De a globális termékek árát nem egy kis, a gazdasági csőd szélén álló oligarchikához fogják igazítani.

dec. 27. 16:22
 14/35 anonim ***** válasza:

"Ha lenne az alap iPhone-ban telefotó (és a fenn említett 120hz) akkor mégis mi a jó édes fittyfene oka lenne bárkinek megvenni a Pro-t?"

Hát ezaz... :) Vagy hozzáigazítják a telefon tudását az árához és rácsúszik a Pro-ra, vagy szimplán elhagyják az alap szériát a francba. Ennek így évek óta nincs értelme szerintem. A 14-es széria óta elég nyögvenyelős ez a ketté bontott koncepció.

"Drága így, drága úgy, persze, szerintem is. De a globális termékek árát nem egy kis, a gazdasági csőd szélén álló oligarchikához fogják igazítani."

Félreértesz: nem forintban drága, hanem mindenhogy. Az alap széria ára túlzó, vagy a tudását illene feljebb húzni. Az Alap S25 jövőre 12 giga memóriával, 256-os háttértárral, 7 év supporttal és bizony telefotó kamerával jön (na meg nyilván 120 Hz-el), és ez hát az alap iPhone legfőbb ellenfele méretben és árban.

Az nagyon gáz, ha az Applenél Pro jelzővel kell ellátni egy telefont, csak azért, mert hozza a belépő szintű droidok kijelzőjét meg a középkategória tetejében is alap telefotó kamerát. Ilyen kondíciók mellett én is el fogok köszönni az Apple telefonoktól egy időre sajnos, kivéve ha a 17-nél vagy legkésőbb a 18-nál nagyot gurítanak. Mondjuk az Apple Watch sajnos hiányzona...

dec. 27. 16:31
 15/35 anonim ***** válasza:
Ja és még valami: ha a többi gyártó (köztük a már említett Samsung) meg tudja oldani, hogy telefotó és 120 Hz-es kijelző ellenére tudja differenciálni a termékpalettáját, akkor az Applenek is illene. Annyi mindenben lehetne még javítani a Pro-n is. Nyugodtan ott is lehetne kapásból egy negyedik kamera vagy esetleg, vagy végre előrukkolhatnának egy olyan töltési sebességgel, ami nem röhejes 2024/25-ben.
dec. 27. 16:34
 16/35 anonim ***** válasza:
12%

“ legalább 256-os háttértár”

Iphoneom 256-os kb 120 app van rajta, meg nagyjából 2000 könyv ill vagy 30-40 hangoskönyv és 6-8 album, ami ténylegesen le van töltve a telefonra. Fénykép ill fájlok jó része fent van a felhőben. 155 GB szabad tárhelyem van

És azért szerintem keveseknek van ennyi szar a telefonján

dec. 27. 16:35
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Vissza gomb.

Minimális kameralyuk. Vagy van, amin egyáltalán nincs lyuk a kijelzőn.

Simán másolok bármit bárhova trükkök és rejtett appfunkciók nélkül.

Torrentezés.

Testreszabhatóság viszont eltűnőben sajnos.

dec. 27. 17:01
 18/35 anonim ***** válasza:

"És azért szerintem keveseknek van ennyi szar a telefonján"

Nem azért írtam ezt, mert nekem hű de nagyon kéne, hanem mert ez az iparági sztenderd már a felső kategóriában. Sőt, igazából lassan a középkategória teteje fele is. Már a legolcsóbb telefonok is 128-as háttértárral nyitnak jó pár éve.

Ha a BMW és az Audi egy árban ad kettő tök hasonló autót, és mondjuk az Audi 2x olyan erős (vagy valami más módon jobb) motort tesz bele, akkor sem fogom azt mondani, hogy nekem jó a gyengébb/rosszabb motor ugyanabban az árban, mert úgysem használom ki. Vagy ha az Xy tévé ugyanazért az árért, ugyanolyan specifikációban nagyobb kijelzőt ad, akkor sem fogom azt mondani, hogy hát jó nekem a kisebb is, mert hát igazából az a pár col úgysem számít.

dec. 27. 17:05
 19/35 A kérdező kommentje:

"OTG billentyűzet, ha szükség van rá"

Akkor már inkább bluetooth. De sosem volt rá szükség. Ott a diktálás lehetősége.

"- Nincs Micro-SD-bővítési lehetőség."

Nem látom értelmét. A sok olcsójános megveszi a 8TB-s kártyát 1599-ért és aztán néz hogy miért lassú a telefon...

"Nincs FM rádió"

Bazz... :D mi a francnak!?

"A hangerő állítás..."

Nincs vele gond. Nem vágod a logikáját. Kapcsold ki az állítás a gombokkal-t.

"nem látszanak alapból a szám gombok, pedig lenne neki hely"

Ez igaz! Ekkora kijelzőre már elférne +1 sor

"Van olyan app, ahol nem működik a balról jobbra swipe"

A rendszer tudná minden appnál, csak a tróger fejlesztó lusta megoldani. Kell nekik írni hogy csinálják meg!

"miért nincs az app előzményeknél egy gomb, amivel bezárhatom az összeset? Igen, az esetek 99%-ában nincs rá szükség, se itt, se droidon, de ha jól jönne épp"

Miért jönne jól? Csinálsz egy kényszerített újraindítást és mindent kilő a memóriából. Az appváltóban ott lesznek az appok, de mindegyiket újratölti ha rákoppintasz, vagyis nincsenek a memóriában már.

"Az app ikonok témázhatósága."

Kettő napig volt bekapcsolva. Nem tudom kinek tetszik ez...

"Végre ki tudok tenni akárhová egy ikont a kezdőképernyőn"

Annó iPone 3GS-emet jailbreakeltem és volt erre tweak. Akkor sem értettem mire jó az ha valahova be van hányva egy ikon a képernső közepére. Biztos én vagyok maradi. A win és mac gépeimen is szépen sorban vannak.

"van lehetőség az appok lezárására. Halleluja"

Ezt sem értem... (lehet tényleg velem van a baj :D) Ha a telefon amúgyis zárva van akkor miért zárom le még az appot is????

"híváslista nem csak 100 hívást tud kezelni"

Na erre tényleg halleluja!

Amúgy eddig sem csak 100-at tudott, csak 100-at jelenített meg. Ha töröltél az első 100-ból akkor megjelent a 101.

"Minimális kameralyuk"

Azokban csak kamera van. Az iPhone FaceID-je sokkal bonyolultabb, sokkal többet tud.

"Torrentezés"

Cloudtorrent elérhető iPhonera is.

"de most az iOS-ről van szó. És bizony nem kevés dolog van, ami hiányzik belőle."

Nyomasd a listát bro!

dec. 27. 17:50
 20/35 anonim ***** válasza:
22%

"Az Alap S25 jövőre 12 giga memóriával, 256-os háttértárral, 7 év supporttal és bizony telefotó kamerával jön (na meg nyilván 120 Hz-el), és ez hát az alap iPhone legfőbb ellenfele méretben és árban."

Nincs olyan, hogy valami túlárazott, ezt kéne megérteni. Minden annyit ér, amennyiért megveszik, az almát meg bezony veszik. Ez az alapja a szeretett (vagy utált) piacgazdaságunknak. Ha az s25 tényleg ennyivel jobb, akkor majd mindenki azt veszi az iPhone helyett, és az egy jó kis pofon lesz az Apple-nek.

dec. 27. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!