Milyen kényelmi funkciók hiányoznak az iOS-ból amik Androidon megvannak? Jöhet a nagy kényelmi funkció lista!
Több kérdésnél olvasom hogy az iOS mennyire elmaradott kényelmi funkciók terén és mennyire nem testreszabható.
Hát akkor tessék, lehet listázni azt a rengeteg kényelmi funkciót ami nincs az iOSban! Kiváncsi vagyok rá! Lehet hogy 15 év iPhoneozás után meg tudtok győzni hogy váltsak!
Persze. Több gyártót kipróbáltam. Xiaomi, Sony, Samsung, Pixel.. Persze itt is akadtak problémák a minőséggel. Végül a Motorolánál kötöttem ki. Meglepően jól optimalizált. Más gyártók jóval erősebb készülékeinél több belassulást tapasztaltam mint ennél. Rendszeres szoftverfrissítések. Gyári droidhoz közeli felület. Jó hangminőség. Eddig hibátlan hardver kopp kopp.
Ja és ez volt az egyik legolcsóbb a vásárolt modellek közül. A kisebb méret miatt választottam, elegem volt a tepsi droidokból. Edge 30 Neo.
Volt mindenféle telefonom, de hosszú ideje ezt szeretem a legjobban. Pedig 2022-es modell, de most is kitűnően működik. Az ár és a specifikációk nem minden... Megmondom őszintén kellemes meglepetés volt ez a Motorolától.
"- stabilabb"
Aha :D
"- biztonságosabb. sokkal."
Neee tényleg? :D
Az miért van amikor a banki app a gyári droidra nem megy fel biztonsági okokra hivatkozva? Ja biztos a banki app a finnyás. :D
"- otg"
USB-C-s iPhone esetén ez nem érv
"- megbízhatóbb hardver, lassan három éve nem láttam szervizt."
iPhoneok esetén azok szoktak nyivákolni a meghibásodások miatt akik a sarki árusnál vették és 8 telefonból lett összerakva..
"- normális billentyűzet"
Ebben igazat adok.
"- tudok végre bármivel nyomtatni"
iPhone-al is lehet.
"- átlátható menürendszer"
??
"- testreszabhatóság"
Qrva fontos hogy a gugli mapson times new romannal jelenjenek meg a feliratok :D
"Az apple miért nem tudja még mindig megoldani, hogy csoportokba rendezd a kontaktokat?"
Nem az apple nem tudja megoldani, hanem te vagy hülye hozzá. Vannak csoportok.
"- végre minden készülékkel is tudom szinkronizálni az adataim, nem csak almással mint az apple néhány szoftverénél."
Ez jogos, van néhány kényelmetlenség.
"- nagyobb szoftverkínálat. Itt nem lövik ki a jól bevált, népszerű appokat csak mert."
Jogos, van néhány app ami hiányzik iOS-on. De általában olyanok amik évente 1x kellene.
"- mindezt reális áron"
Ugyanazt a tudást, akkuidőt, stb kb ugyanolyan áron kapod meg.
"Az miért van amikor a banki app a gyári droidra nem megy fel biztonsági okokra hivatkozva? Ja biztos a banki app a finnyás. :D"
Melyik app ez? Nem tudok róla, hogy lenne olyan külföldi vagy magyar banki app, aminek ne lenne droidos kliense.
"Nem az apple nem tudja megoldani, hanem te vagy hülye hozzá. Vannak csoportok."
Azért abban igazat lehet adni a válaszolónak, hogy a legutóbbi iOS verzióig a híváselőzmények az nem nagyjából, hanem konkrétan olyan volt, mintha egy 1995-ös buta telefont nyomkodnék.
"Ugyanazt a tudást, akkuidőt, stb kb ugyanolyan áron kapod meg."
Eeeeeeeh, nem. Van Apple felár, nem olyan extrém, mint ahogy sokan gondolják, de egyértelműen van, főleg ha nagyobb háttértárat akarsz. Mondjuk nem sok köze van ennek az iOS-hez, de még mindig jelezném, hogy 400 ezerért árulnak telefont 128-as háttértárral, telefotó kamera nélkül, 60 (!!!!) Hz-es kijelzővel, AOD nélkül, csigalassú töltéssel.
Egyetlen banki alkalmazással sem volt még problémám egyik eszközön sem. Mondjuk ennek nem sok köze van a rendszerbiztonsághoz.
Soha nem vettem használt telefont. Minden iPhoneom és iPadom vadi új volt eddig. Az utolsók nem bírták ki a gari időt sem. Igaz, ez más gyártóknál is előfordul. De egy almától azért többet várna az ember. Sokat romlott a minőség sajnos.
Persze könnyen lehet nyomtatni, ha véletlenül éppen egy Apple AirPrintet támogató nyomtatóba botlottál bele.
Neked tényleg erről szól a testreszabhatóság? omg
Tényleg google mapsot használsz az almán?
Ok ha neked ettől jobb akkor hülye vagyok. :D
Évente 1x kellenek? Biztos, hogy mindenki csak FB-ot, Instát és hasonló appokat használ napi szinten mint te?
Ugyanazon az áron kapod meg ha valóban a sarki árusnál veszed az iPhonet.
Az az igazság, ha a Procreate kijönne más rendszerre, akkor már az iPadot is elfelejtettem volna. Ez az egy szoftver ami ott tart. Viszont másik 10 meg hiányzik.
Nem kell ezen, megsértődni. Nem, rossz az alma. Csak elvesztette az előnyeit. A felület már semmivel sem intuitívabb mint bármelyik másik rendszeré, sőt inkább lemaradásai vannak. A kompatibilitási gondokról nem is beszélve. Értem én, hogy így akarják "ökoszisztémába" kényszeríteni az embert. Na de biztos meg lehet élni a 21. században ezzel a picit komcsi üzletpolitikával? A minőség, strapabíróság pedig már nincs az árral pariban.
Félreértés ne essék, a Googletől is kiráz a hideg és nem a jó értelemben. Azonban jelenleg nincs fejlettebb és stabilabb oprendszer telefonra az androidnál. Biztonságosabb van ugyan néhány, de azok csak erős kompromisszumokkal használhatók.
“Ja biztos a banki app a finnyás. :D”
- én mondjuk abszolút nem lepődnék meg ezen! Az appok közvetlenül a telefonon vannak, és ha ‘távolabbról’ a weboldalak is kötekednek, “böngésződ elavult”, -pedig attól függetlenül meg kéne nyitniuk simán-, akkor manapság már mire lehet számítani? Sok realitásra nem!
#3 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!