Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mire elég 6 GB RAM egy átlagos...

Mire elég 6 GB RAM egy átlagos okostelefonba?

Figyelt kérdés

Ezt néztem: [link]

Átlag felhasználásra kell, netezés, Google Maps használata, YouTube, stb

okt. 4. 11:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
65%

"Ha most megveszel egy Redmi Note 13 Pro-t, vagy A55-t simán kiszolgál addig."

Én is mondanám ezt, de azért lássuk be, hogy a kérdező által linkelt telefon sokkal-sokkal olcsóbb.

Továbbá azt is érdemes szerintem észben tartani, hogy igaz, hogy rohadtul pazarlóan vannak felépítve az új weboldalak, de még így is viszonylag ritkán találkozni olyan webappal, ami 200-300 megánál többet fogyasztana, egy mobilos böngésző meg úgysem tartja betöltve a lapokat... (Nyilván erre még rájön a böngészőnek az alap memória igénye, de az sem túl sok.)

Ugyanez igaz az appokkal is. Maximum pár száz megát esznek. Ha az ember nem multitaskingol vadul, akkor a 6 giga a büdös életben nem fog betelni, de igazából a 8 sem, mert úgyis agresszívan elkezdi majd bezárogatni az OS az appokat. :)

Az Android memória igénye pedig az iOS-el megegyezően roppant kevéske. Még egy Windows 11-nek is csak 4 giga memória a minimum rendszerigénye (ennél egyébként lényegesen kevesebbel is képes bebootolni).

A Samsung az újonnan megjelnő belépő szintű A16-os szériájára a 4 giga memória mellé 6 (!!!) főverzió frissítést igér. HATOT. A Samsung pedig elég szoros kapcsolatban van a Google-vel, nem hiszem, hogy beígérnének úgy 6 év frissítést, hogy ne tudnák előre, hogy 4 giga elég lesz a rendszer és ez mellett normál appok futtatására. (Ettől eltekintve én sem vennék már 4 giga memóriával telefont...)

Tehát mindent összefoglalva: a 6 giga memória nem hiszem el, hogy szűk keresztmetszet lenne BÁRMIBEN az elkövetkező 3-4-5 évben. Ez a telefon pedig kb. ennyi használatra van szánva.

okt. 4. 19:11
 12/12 anonim ***** válasza:
63%

#3, nem csak a ram számít, nem mindegy hogy milyen telefon és mire használod! Ha egy noname sz#ron akarsz extrém játékokat nyomatni, akkor persze hogy döglődik!

#7, a Xiaomi is gyárt normális telefonokat, az más dolog, ha Neked problémáid voltak vele, mert esetleg egy sz#rabb típust vettél! 6 GB ram még elég lehet, 4 GB viszont már nagyon határeset!

Kérdező, alap dolgokra teljesen jó lehet, csak multitaskingban ne nyiss meg túl sok oldalt, mert azt nem hinném, hogy bírná, főleg MTK-processzorral kombinálva!

okt. 4. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!