Körülbelül mennyi lenne a normál élettartama egy átlagos okostelefonnak?
szerintem osszuk ezt ketté
- az akkumulátor tényleg hamar megdöglik, 2-3-4 év max.
- de a hardver azért attól még tovább tud működni! nekem a 2009-es iPhone 3GS-em kiválóan működik - csak kuka az akku.
Egyetértek az előttem szólóval.
Nekem is simán megy a Sony Z2-m már majdnem 6 éve. Hardverügyileg tökéletesen működik, és egy gyári beállítások visszaállítása után gyors és nem fagy.
Viszont az aksi normál használatnál is épp csak 1 napot bír.
Mit értünk élettartam alatt?
Van lassan 10 éves "okos" telefonom is a fiókban ami az akkut leszámítva működik.
Másrészt az akkumulátor téma is kérdéses, hiszen nyilván romlik a kapacitása, de mellette sokkal hamarabb elavul a telefon szoftveresen, hardveresen.
Amúgy vegyük az Oneplus 3T telefonom:
Kijött rá 9.0 Android frissítés, ami konkrétan gallyra vágta az egészet. Lassú, akadozó lett. Hívásnál nem kapcsol a kijelző, csak rezeg, kamera lefagy, random újraindul, ledobál wifiről, hálózatról. Mellette úgy merül folyamatosan mint az állat. Ujjlenyomat olvasó bugos, elfelejti az ujjlenyomatot meg hasonló finomságok.
Próbáltam gyári resetet, visszaállítást, teljesen friss telepítést...semmi. Fórumokon ugyanez a probléma volt.
Mindeközben az Oneplus oldaláról eltűntek a korábban elérhető android verziók, így csak az utolsót lehet letölteni...
Egyetlen szerencsém az volt, hogy XDA fórumon valaki megosztotta a korábbi 8.0 rendszert. Azt vissza raktam, azzal stabil, gyors, normálisan működő lett a telefon. 4 évesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!