Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Változtattak a cégek a nézőpon...

Változtattak a cégek a nézőpontjaikon?

Figyelt kérdés

35 vagyok azaz kb értelmes ésszes abszolút magamnál voltam már a mobiltelefonok(okos) első megjelenéseinél, kifejezetten emlékszem hogy baromi nagy ugrásokat tettek a telefonok az első időszakokban viszont arra is hogy a tartósságuk nagyon gyenge volt a maiakhoz képest pl egy galaxy S telefon 2 év mulva már nagyon degradálódott és nem az akkura gondolok hanem hogy borzasztóan lassú volt. Már ebben az időszakban is elég sok telefonom volt így persze sikmindennek köszönhető ez min az android vagy a symbian vagy az ios fejletlensége optimalizálatlansága de pl az ős korszak végén amikor megjelent a samsung alpha iszonyat jó telefon volt mégis 1,5 évvel késöbb mocskosul érezni lehetett a lassuságát és egy factory format ezt nem oldotta meg egyszerűen hardwaresen gyenge volt.

Nyilván ez nagyon jó de manapság már szerintem olyan galaxy s10 től kezdve (mondjuk nekem az s8 még mindig a kedvencem amilyen gyönyörű volt az a telefon) érezhetően sokkal több évre készítenek a gyártók telefont és ezt az iphone on is érzem (jelenleg egy iphone 15 prom van) elkezdtek a szolgáltatók is olyan tematikát követni hogy 1 csúcs telefonhoz már jkb 5-7 év főverzió frissítést is adnak és ezek a telefonok még 4 év mulva is tökéletesen gyorsan használhatóak, iphone ról ne is beszéljük mert barátnőm iphone xs telefonja villámgyors a mai napig és ott már az én szememnek a 60hz ami kissé zavaró de ez más tészta maga a mobil 6 évs majdnem és reccenés nélkül megy..

Szerintem nem rossz vonal ez hogy olyan telefonokat csinálnak amik sok sok évig kiszolgálják a tulajt és itt most nem a nagyon régi buta telefonokra gondolok mert azok voltak csak az igazi kor bajnokok pl 3210 ami 25 év után is tökéletesen működik :))

Jelenleg egy top csúcsmobil olyan 500-600k körül mozog rájöttek hogy ilyen árért nem lehet olyan telefont adni ami 1-2 max 3 év után látványosan belassul? vagy mi áll ennek a hátterében?

2024. júl. 5. 06:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"Csak a samsung és apple rögzítette írásban"

Igazából eddig az Applen kívül majdnem mindenki kommunikálta, hogy az adott készüléket meddig tervezi támogatni. Ennek nyomására (meg azért, mert a Samsung és a Google is már 7 évet ad a középkategória feletti készülékeire) végre az Apple is pár hónapja nagy nehezen kinyögte, hogy várhatóan legalább 5 évet ad az új telefonjaira. Valójában viszont SEMELYIK gyártó nem ad erre semmiféle garanciát, ez mind csak ígéret. Ha holnaptól egyik sem tartja be, akkor sincs semmi.

De hogy a kérdésre is válaszoljak: egyszerűen érett lett az iparág. Minden gyártó megtanulta már x éve, hogy hogy érdemes összerakni egy telefont, mekkora erőtartalék kell, hogy érdemes a mobilok operációs rendszereibe belenyúlni, kik a megbízható beszállítók, felépültek úgy a gyártási kapacitások, hogy költséghatékonyan tudnak gyártani jó minőségben. Ez nem telefon specifikus folyamat.

2024. júl. 5. 10:48
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ma már irdatlan mennyiségű tapasztalat áll a gyártók rendelkezésére, ami 20 évvel ezelőtt nem volt, fokozatosan haladtak a fejlesztések. Egy 20 évvel ezelőtti, és egy mostani tervező eszköztára köszönő viszonyban sincs egymással.

Ma már le lehet szimulálni, modellezni bármit, mielőtt még egyetlen alkatrésze is elkészülne a valóságban.

2024. júl. 5. 16:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!