Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Változtattak a cégek a nézőpon...

Változtattak a cégek a nézőpontjaikon?

Figyelt kérdés

35 vagyok azaz kb értelmes ésszes abszolút magamnál voltam már a mobiltelefonok(okos) első megjelenéseinél, kifejezetten emlékszem hogy baromi nagy ugrásokat tettek a telefonok az első időszakokban viszont arra is hogy a tartósságuk nagyon gyenge volt a maiakhoz képest pl egy galaxy S telefon 2 év mulva már nagyon degradálódott és nem az akkura gondolok hanem hogy borzasztóan lassú volt. Már ebben az időszakban is elég sok telefonom volt így persze sikmindennek köszönhető ez min az android vagy a symbian vagy az ios fejletlensége optimalizálatlansága de pl az ős korszak végén amikor megjelent a samsung alpha iszonyat jó telefon volt mégis 1,5 évvel késöbb mocskosul érezni lehetett a lassuságát és egy factory format ezt nem oldotta meg egyszerűen hardwaresen gyenge volt.

Nyilván ez nagyon jó de manapság már szerintem olyan galaxy s10 től kezdve (mondjuk nekem az s8 még mindig a kedvencem amilyen gyönyörű volt az a telefon) érezhetően sokkal több évre készítenek a gyártók telefont és ezt az iphone on is érzem (jelenleg egy iphone 15 prom van) elkezdtek a szolgáltatók is olyan tematikát követni hogy 1 csúcs telefonhoz már jkb 5-7 év főverzió frissítést is adnak és ezek a telefonok még 4 év mulva is tökéletesen gyorsan használhatóak, iphone ról ne is beszéljük mert barátnőm iphone xs telefonja villámgyors a mai napig és ott már az én szememnek a 60hz ami kissé zavaró de ez más tészta maga a mobil 6 évs majdnem és reccenés nélkül megy..

Szerintem nem rossz vonal ez hogy olyan telefonokat csinálnak amik sok sok évig kiszolgálják a tulajt és itt most nem a nagyon régi buta telefonokra gondolok mert azok voltak csak az igazi kor bajnokok pl 3210 ami 25 év után is tökéletesen működik :))

Jelenleg egy top csúcsmobil olyan 500-600k körül mozog rájöttek hogy ilyen árért nem lehet olyan telefont adni ami 1-2 max 3 év után látványosan belassul? vagy mi áll ennek a hátterében?

2024. júl. 5. 06:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A drága telefonokat nyilván hosszabb távra tervezik, az olcsók most is hamar cserére szorulnak
2024. júl. 5. 06:40
 2/12 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Igazából nem a telefon ment tönkre a legtöbb esetben hanem a támogatása szűnt meg, vagy a teljesítménye (cpu, ram) lett túl kevés, az utóbbi x évben szerintem elértünk oda hogy ez már nem annnyira veszélyes probléma
2024. júl. 5. 06:42
 3/12 A kérdező kommentje:

2/

Igen a teljesítmény lett kevés , talán mert annyira gyors volt a softveres fejlődés pl játékok vagy programok ehhez mérten pedig hamar gyenge lett a hardver

Amúgy anno remegtem hogy nekem "midnig a legújabb kell" most meg simán 3-4 évig elvagyok az új telefonnal ez az iphone is szerintem meg lesz vagy 3-4 évig

2024. júl. 5. 06:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A piac szabályozza önmagát.

Ha megnézed, az elvárások eléggé megváltoztak. Valamikor elég volt az is hogy csengőhang szerkesztő legyen a telefonban meg tetris vagy snake.

Mára már olyanok dönthetnek, hogy a kamera milyen dinamikatartományban dolgozik, vagy a stress teszteken hány pontot ér el a grafikus processzor.

Már nem elég a virágmintás cserélhető előlap. A saját mobilomon át tudok váltani a céges felhasználói fiókra, és vezetés közben megy a zoom meeting, a GPS, meg számos más dolog a háttérben, és nem okoz gondot a készüléknek. Meg ilyenek.

És a gyártók is tudják, ha minél szélesebb kör igényét tudja kielégíteni a termékük, annál nagyobb piaci szegmensben lehetnek jelen.

2024. júl. 5. 06:56
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen ez a része rendben is van csak emellet már az is előjött mint igény hogy átlag 3-5 évig problémamentesen tudd használni (lehet hogy ez régen is így volt de akkor még a gyártókat ez a része nem nagyon érdekelte)
2024. júl. 5. 07:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A fejlődés.

Ma már 1000x akkora teljesítményt lehet beépíteni egy ugyanakkora dobozba mint akkor. Vagyis ha már öreg a telefon még akkor is van bőven ereje az újabb szoftverek futtatásához.

2024. júl. 5. 07:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Azok a telefonok nagyjából ugyanolyan sebességet tudtak évek után is, egyszerűen az akkori technológia ennyit tudott. Akkor nagyon is gyorsnak tűntek, mert csak a korábbiakkal volt az embernek tapasztalata, nem a mostani erőművekkel. Nem is volt elvárás, mint ahogy egy autótól sem, hogy tudjon 300-zal menni 5 literes fogyasztással, pedig nyilván jó lenne. A hosszabb támogatási időszak pedig még mindig nem sok gyártóra jellemző, én az Apple mellett csak a Samsungról tudok, de nem a legolcsóbb modelleknél. Majd kiderül, mi lesz ebből.
2024. júl. 5. 07:53
 8/12 A kérdező kommentje:

nem azok a telefonok nagyon gyorsan degradálódtak a mostaniakhoz képest az hogy ennek a hardveres vagya szoftveres része volt a hibás azt nemtudom de azt igen hogy mocsok lassú volt pl a htc desire HD telefonom is pedig fanatikusan mindig is rendben tartottam belül ezeket.

A hosszabb támogatási idő pedig a (már a)xiaomi , apple , samsung, google huawei ( oppo , oneplus is már sokat javult azaz a 3 év min ott is megvan)

2024. júl. 5. 07:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor talán az akku állapotához igazították a teljesítményt, hogy ne merüljön le egy óra alatt.
2024. júl. 5. 08:03
 10/12 anonim ***** válasza:
70%

"35 vagyok azaz kb értelmes ésszes"

Értelmes, eszes ember megtanulta használni az írásjeleket. Már általános iskolában.

"...galaxy S telefon 2 év mulva már nagyon degradálódott és nem az akkura gondolok hanem hogy borzasztóan lassú volt. ..."

"mégis 1,5 évvel késöbb mocskosul érezni lehetett a lassuságát és egy factory format ezt nem oldotta meg egyszerűen hardwaresen gyenge volt."

Nem, nem hardveresen volt gyenge. A szoftverek abban az időszakban gyorsabban fejlődtek, mint hasonlóan a PC korszak hajnalához.

"...olyan galaxy s10 től kezdve ... érezhetően sokkal több évre készítenek a gyártók telefont..."

"Szerintem nem rossz vonal ez hogy olyan telefonokat csinálnak amik sok sok évig kiszolgálják a tulajt..."

A telefonok élettartama most is ugyanannyi. Csak a hozzájuk tartozó szoftverek fejlesztése érte el mára azt a pontot, hogy új dolgok bemutatása már nem jár _jelentős_ teljesítményvesztéssel.

"...emellet már az is előjött mint igény hogy átlag 3-5 évig problémamentesen tudd használni (lehet hogy ez régen is így volt de akkor még a gyártókat ez a része nem nagyon érdekelte)..."

Ez mindig is igény volt. A gyártók részéről is (akárki akármit mond), viszont amíg a sztoftverfejlesztés irdatlan ütemben zajlik és jelentős változásokat hoz akár egy minor verzió is, valamint egyes technológiák nem alkalmazhatók rentábilisen (különböző fémötvözetek, zafírral szennyezett védőüvegek), addig nem sok mozgástere van a gyártónak sem. Ezen kívül a profitot is szeretnének látni, nem szeretetszolgálat egyik sem.

"azok a telefonok nagyon gyorsan degradálódtak a mostaniakhoz képest az hogy ennek a hardveres vagya szoftveres része volt a hibás azt nemtudom"

Egyik sem volt _hibás_. Többször leírtuk már, hogy miért.

"A hosszabb támogatási idő pedig a (már a)xiaomi , apple , samsung, google huawei ( oppo , oneplus is már sokat javult azaz a 3 év min ott is megvan)"

3 év support minden, csak nem sok. Csak a samsung és apple rögzítette írásban annak időtartamát egyébként is. A többi csak ígér - azt meg bárki megteheti, annyit is ér. Pláne a hitvány kínai szoftverek esetében...

2024. júl. 5. 10:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!