Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Melyik iPhonet vegyem?

Melyik iPhonet vegyem?

Figyelt kérdés

Eddig csak androidos készülékeket használtam, így nem nagyon tudom mire képesek az Apple termékei.

Ár/érték arányban mi lenne a legjobb választás, ha kb 3 évre tervezek egy telefonnal, nem játszom, de szeretném ha ezalatt a 3 év alatt végig gyorsan, gördülékenyen tudjam használni. Amiket használok: üzenetküldő appok, közösségi média, böngésző min 4-5 lappal, kamera, teamviewer, navigáció.

2024. jún. 9. 10:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

#10.

Azt hozzátenném, hogy a Pro széria nem borzasztó ár/értékű, hanem annyival jobb pl. egy S24-től amennyivel drágább is.

Igazából azt kell feltenni, kell-e annyival jobb telefon.

Ha fényképezel sokat este akkor erre igen a válasz, ha nem akkor pedig nem.(és elgondolkoztató, hogy 100 ezerrel többe megér-e)

2024. jún. 9. 11:14
 12/23 anonim ***** válasza:
40%

"Teljesen felesleges összehasonlítani bizonyos paramétereket. Pl. Ram kevesebb van egy hasonló kategóriájú iPhone-ban mint egy android készülékben, viszont más az op rendszer így nem is kell bele annyi."

Ezen szoftverfejlesztőként annyira röhögnöm kell mindig. :D Hidd el, nincs semmiféle varázslat az Apple termékeinél, az 1+1 ott is ugyanúgy 2. Androidon is bőven elég a felhasználók 99%-ának a 6 giga ram (sőt...), csak hát mivel totál filléres dologról beszélünk, ezért simán raknak a gyártók ennél többet is a telefonokba. De mondjuk ha megnézed a Samsung S szériát, ugyanúgy 8 giga memória van a telefonokban, mint az iPhone Pro szériájában. És bezony egyik sem akad, egyik sem dobálja el folyton az alkalmazásokat és mindkettő telefon lesz 5 év múlva is.

Ja és még egy vicces dolog jutott eszembe, Mac-ek esetén szoktak még ezzel az ökörséggel jönni, hogy azért van bennük nevetséges 8 giga memória, mert hát mennyivel jobban optimalizálst a Mac... Ha szűzen elindítasz egy Mac-et és egy bármilyen Windowsos gépet, azt fogod látni, hogy a Windows kevesebb memóriát használ. :)

2024. jún. 9. 11:16
 13/23 anonim ***** válasza:
40%

12-es, az a gond, hogy sokan érzelmi alapon választanak készüléket.

Nincs valós érvük, hanem jönnek a marketing maszlaggal.

Nekem az okostelefon a szenvedélyem, mióta léteznek, ezzel foglalkozom(meg fejlesztői tudásom is van, úgy 5-6 évig szoftver dev-t végeztem). De tényleg nem tudok szakmai érvet felhozni manapság az iPhone-ok mellett.

7 év támogatást megadja a Samsung is, manapság azok is elég stabilak(már egy középkategóriás Poco is eszméleten erős és gyors), a konkurencia bőven már hozza azt, akár simán olcsóbban is telefon fronton.

Ha a Pixelek tényleg hazai fronton is értékesítve lesznek, akkor még azt sem lehet mondani, hogy nem lesz alternatíva annak, aki tiszta oprendszert szeretne mindenféle bloatware mentesen jó ökoszisztémával...(bár a Samsungnak szerintem a Dex + a többi eszköz már simán van olyan, mint az Apple-é)

Szóval összesítve tényleg nagy fanatikusnak kell lenni, hogy valaki azt mondja stabilabb, jobban optimalizált, gyorsabb stb.

1 érv van a 15 Pro mellett jelenleg, mégpedig hogy az egyetlen kisméretű valódi csúcstelefon. De ahogy az S24 számai is mutatják, egy felsőkategóriás telefon simán elég oda, csak rétegfelhasználóknak kell kiszórnia egy kicsivel több pénzt a 15 Pro-ra, ha csak nyers paramétereket tekintünk.

2024. jún. 9. 11:27
 14/23 anonim ***** válasza:
28%
Ha ténylegesen az ár/érték arány érdekel akkor a Pro modellek. Simát soha nem vennék mert elég lehúzásnak érzem.
2024. jún. 9. 13:08
 15/23 anonim ***** válasza:
34%

Gondold át, mennyit akarsz rászánni, menj fel az iStyle weboldalára, nézd meg, hogy melyiket tudod megvenni annyiért, és azok közül válaszd a legjobbat.

A sok barommal akik itt a ram-mal meg a 120hz-el jönnek, nem kell foglalkozni, mert nem értenek a telefonokhoz.

2024. jún. 9. 16:07
 16/23 anonim ***** válasza:
43%

#15.

Igazából az Apple csak olyan alapvető dolgokat hagy ki, amik bekerülni a belépős telefonba. Tipikus példája annak, hogy az Apple fanoknak még a szart is el lehetne adni harapott almával az oldalán, lásd a 8GB RAM-os Macbook-t irreális áron.

2024. jún. 9. 16:10
 17/23 anonim ***** válasza:
23%

Nem vagyok Apple fan. Azért veszek/használok Apple termékeket évek óta, mert mindig hozzák a tökéletes minőséget, és megbízhatóságot.

Az Apple verhetetlen szoftveres és hardveres optimalizáltsága miatt az iPhone animációi 60hz-en is szépnek, és simának hatnak. Hiába van az 50ezres, droidos ching-chang telefonokban 1millió hz-es kijelző, a gyenge hardver, és gagyi szoftver miatt úgyis laggolni fog, nem lesz jó érzés használni, és soha nem fog 120hz-en futni. A RAM pedig szintén egy szokásos android-fan szöveg, mivel az iPhone/Mac készülékek kiváló, egyedülálló optimalizáltsága miatt pl. egy 8GB ram-os macbook simán jobban fut, mint egy 16gb ramos windows gép. Ha pedig valakinek több kell, egész egyszerűen tud több ram-mal is rendelni.

2024. jún. 9. 16:20
 18/23 anonim ***** válasza:

Ezen jót derültem, különösen a 60HZ-es magyarázaton.

Használtam nagyon sokáig 60HZ-en IOS-t, szóval nem kell bemutatnod.

De inkább nem etetném a trollt, ha nem muszáj...

2024. jún. 9. 16:49
 19/23 anonim ***** válasza:

Az ár-érték aránynak semmi értelme. Más nekem és más neked.

Találd ki mennyit szánsz telefonra és az abból az összegből megvásárolható legújabbat vedd.

2024. jún. 9. 17:39
 20/23 anonim ***** válasza:

"Az Apple verhetetlen szoftveres és hardveres optimalizáltsága miatt az iPhone animációi 60hz-en is szépnek, és simának hatnak."

Jaj istenkém. Sőt, még egy kuláról készült kép is szivárványnak néz ki, ugye? :) Még így előljáróban: Apple telefonom van 60 Hz-es kijelzővel, de anyámnak fele annyiért ajándékba vett Samsung A54-én minden döccenés nélkül, gyönyörűen megy 120 Hz-en. Kb. irigy vagyok rá... Nyilván vannak borzasztó telefonok, de manapság a középkategóriába szinte mindegyik gyártó közel kifogástalan készülékeket tesz. Szóval ne kezdjük el ezredszerre azt fújni, hogy az Apple animáció jobban mutat 60 Hz-en is, mert ilyen nincs. Még egyszer: az Applenél is 1+1 az 2 lesz.

"A RAM pedig szintén egy szokásos android-fan szöveg, mivel az iPhone/Mac készülékek kiváló, egyedülálló optimalizáltsága miatt pl. egy 8GB ram-os macbook simán jobban fut, mint egy 16gb ramos windows gép. Ha pedig valakinek több kell, egész egyszerűen tud több ram-mal is rendelni."

A nagyon egyedülálló optimalizáltság miatt az aktuális Mac több memóriát használ mint egy Windowsos gép. De egyébként nem kell hisztizni, böngészésre és alap felhasználásra egy Windows is remekül fut 8 giga rammal és SSD vel. És ja, lehet több RAM-ot tenni a VÁSÁRLÁS PILLANATÁBAN egy Macbe, de kb. 5x-ös túlárazással. A sok "hülye" megveszi az alap Macbook Pro-t 8 giga rammal 800 (!!!) ezer forintért, ami nagyon szép és jó, addig a pillanatig, amíg bizony el nem kezdi használni a gépet mondjuk 20-30 böngésző tabbal, háttérben futó 3-4 programmal, mert hát ennek a negyedétől elkezd vadul virtuális memóriát használni egy gép, ami egyenesen röhejes. Nemhogy 8-al, de 16 giga rammal sem lehetne árulni egy Pro jelzővel ellátott laptopot. A világ legjobb SSD-jén lévő virtuális memória is körökkel sz..rabb, mint a leghitványabb dedikált memória.

2024. jún. 9. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!