Melyik iPhonet vegyem?
Eddig csak androidos készülékeket használtam, így nem nagyon tudom mire képesek az Apple termékei.
Ár/érték arányban mi lenne a legjobb választás, ha kb 3 évre tervezek egy telefonnal, nem játszom, de szeretném ha ezalatt a 3 év alatt végig gyorsan, gördülékenyen tudjam használni. Amiket használok: üzenetküldő appok, közösségi média, böngésző min 4-5 lappal, kamera, teamviewer, navigáció.
S24 erre tökéletes, miért vennél 15 Pro-t sokkal drágábban ha nem nyújt többet?
Mondom ezt úgy, hogy 15 Pro-t vettem, csak azért mert jobb éjjel a kamerája. Amúgy nem ér ezt leszámítva annyival többet.
iPhone 6-al kezdtem.
Még meg van, és használható. Érezhető, hogy már nem mai darab, de használható.
Frissítést már nem kap, viszont majdnem ugyanazt az élményt adja mint egy új.
Most 14 pro-t használok. Ezzel kb még 3-4 évig megleszek.
Ha neked nem fontos a kamera, akkor nem kell pro. A sima is szép képeket készít nekem a munkám miatt kell, hogy több kamera legyen, de ezt leszámítva elég lenne a sima is.
Ha most vennék akkor 12-től felfelé bármi jó választás lehet.
#4.
Simát ne, 60HZ, nincs zoom kamera, semmi extra telefon.
Nevetséges ár/érték arány...
Konkrétan egy A55 is több extrát nyújt ha odaadod egy átlag usernek.
Te is tudod, hogy ez butaság.
iPhone nem árul belépőszintű készülékeket.
Pont ezért “drága”.
Ha minőség kell akkor vagy iPhone vagy prémium kategóriás android.
Teljesen felesleges összehasonlítani bizonyos paramétereket. Pl. Ram kevesebb van egy hasonló kategóriájú iPhone-ban mint egy android készülékben, viszont más az op rendszer így nem is kell bele annyi.
Nekem volt mindkettő. Volt hogy egyszerre.
Azért maradtam az apple-nél mert sokkal stabilabb és én munkához használom nekem ez fontos szempont.
#6.
Nekem is 15 Pro-m van, szeretem. De sima iPhone-ért pénzt nem adnék.
Egy A52S-t is kellemesebb kézbe venni.
És ne legyen elvakult fanatikusok, egy S24 simán van olyan jó.
Egy S24 Ultra meg egyenesen felmossa velük a padlót.
Megpróbálok szakmai választ adni, 6-os(elvégre ebben is dolgozom).
"Pl. Ram kevesebb van egy hasonló kategóriájú iPhone-ban mint egy android készülékben, viszont más az op rendszer így nem is kell bele annyi."
Alkalmazást megírják Kotlinba, ugyanakkora az erőforrásigénye IOS-en és Androidon is, nem véletlenül tettek már a 15 Pro-ba is 8GB RAM-t.
"Nekem volt mindkettő. Volt hogy egyszerre."
Nekem is, de én nem is oprendszer alapján választok, hanem use-case alapján. De mivel átlag userről beszélünk hol mindegy, hogy S24 vagy 15 Pro-t vesz, viszont az ár meg nagyon nem mindegy...
15-t meg kerülni kell, Apple viccet csinál magából mindig a sima szériával...
"Azért maradtam az apple-nél mert sokkal stabilabb és én munkához használom nekem ez fontos szempont."
Abszolút nem igaz, mindkettő ha erős ugyanolyan stabil. Eszméletlen gyorsak már 4-5 éve a telefonok mindkét fronton már a középkategóriában is.
Kamerát leszámítva nem érik meg a felárat...
Ha nem nevetséges 60 Hz-es kijelző lenne az alap szérián idén is, akkor azt mondanám, hogy az iPhone 15 erre pont jó. Ha már hozzászoktál a magasabb képfrissítéshez, akkor ki fogja verni a szemedet a 60...
A Pro telefonjaiknak viszont borzasztó az ár/érték arányuk, főleg ha "átlag" felhasználó vagy.
És ezt nem azért írom, mert egy Apple hater vagyok, nekem is egy 2 éves alap iPhonem van (13-mas), de ha most kellene vennem, hát nagyon húznám a számat. 2 éve még szódával elment a 60 Hz, manapság már nem vennék még egyszer ilyen kijelzős telefont, főleg ebben az ársávban. Nagyon remélem hogy 2 év múlva kiizzadja az Apple magából a legalább 90 Hz-es kijelzővel ellátott alap szériát, különben viszlát iPhone részemről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!