Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért veszik meg az emberek a...

Miért veszik meg az emberek a legrágább csúcstelefonokat?

Figyelt kérdés
Miért veszik meg fél millióért hogyha 2 év múlva már 200 ezret fog csak érni? Főleg hogy nem tudnak semmivel többet mint a 2 éves csúcsmobilok. valaki bevezetne engem az ilyen egyének gondolkodásába? Mert őszintén nem értem.

2024. ápr. 26. 23:44
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
60%

Miért vesz valaki 500 négyzetméteres házat millárd közeli áron, ha van nagyon jó 200 millióért is? Sőt, miért vesz 200 millióért, amikor negyed annyiért is van?

Miért vesz valaki 100 millióból autót, ha van 30-ért is? Sőt, 10-ért is. Sőt, használtan 1-2 millióért is lehet venni normálisat?

Miért vesz valaki 100 ezerért cipőt, ha van 30 ezerért és 10 ezerért is?

Miért vesz valaki 6 ezer forintos kiló áron olyan gyümölcsöt, amit ki lehet váltani egy 600 forintossal is?

Na, hát azért, mert megteheti és megteszi.

2024. ápr. 27. 12:59
 22/37 anonim ***** válasza:
78%

A mire van valójában szükséged és mik a vágyaid között hatalmas a különbség.

A létező összes telefon tesztelő egyén szerint teljesen felesleges megvenni minden évben az adott gyártó csúcstelefonját, mert nem tud annyival többet. Egytől egyig a min 2 generációs cserét javasolják.

Persze mindig vannak akik megmagyarazzák maguknak, miért van rá szükségük. De egy Iphone 15 prot tennék rá, hogy 10-10 kép közül senki sem tudná telibe találni melyikeket csináltam a 14 proval. A sebességet még játékoknál sem lehet észrevenni. Szintén nem tudná kb senki sem megkülönböztetni melyik melyik, ha nem látja/ tapintja a formai eltéréseket.

De nem azokkal van a gond, akik 500ert vesznek telefont, és nem izgatja, ha elhagyja, mert akkor vesz egy másikat. Hanem azokkal akik 2 éves részletre veszik és többnek akarnak lászani mint amik.

2024. ápr. 27. 15:47
 23/37 anonim ***** válasza:
0%

#22.

Oké, de a 15 Pro és 14 Pro között drasztikus változások történtek, szóval az nem jó pont.

Próbáld meg C-vel tölteni, vagy nézzük meg melyikben kell előbb aksit cserélni...

"Hanem azokkal akik 2 éves részletre veszik és többnek akarnak lászani mint amik."

Ez nagyon gyerekes hozzáállás a részedről, ha azt gondolod valaki azért vesz egy simma használati tárgyat. Aki ezt szeretné az vesz egy Ferrarit, azt megnézik de nem egy szaros okostelefonért, ami ott van minden 2. ember kezében.

Én is megtehetném, mégis részletre veszem.

Mivel változó piac van és ezért a 0.-os THM-es hitel hosszútávon kifizetödő.

Szóval még jó pénzügyi döntés is venni részletre telefont, tudom hogy ezzel kicsit gondolkozni is kell, mert túllátni az M1-en...

2024. ápr. 27. 15:51
 24/37 anonim ***** válasza:
39%

Amúgy végeredményképp ugyan oda jutunk ki, hogy a proli réteg kritizál.

Azért tart 30 éve itt az ország ahol...

2024. ápr. 27. 15:52
 25/37 anonim ***** válasza:
27%

22+

Ha egy lakásra vagy házra vesz vel valaki hitelt az alapvetően egy megtérülő beruházás, mert a kifizetett kamat elinflálódik. De egy telefont te tekintsünk már befektetésnek...

Nincs tv műsor szolgáltatásom 🫡

Nem szép dolog úgy prolizni valakit, hogy nem ismered az anyagi helyzetét...

2024. ápr. 27. 16:45
 26/37 anonim ***** válasza:
0%

#25.

A kamatot megemelik, inflációhoz igazítják többnyire.

Persze attól is függ, milyen formában veszik fel az emberek.

Az nem igazán befektetés, hacsak nem fix részletre fizeted vissza és nem nagyon jellemző.

Általában 30-40 millió hosszú futamidőre szokás felvenni és a bankok nem igazán adnak erre fix kamatot...

A mobil pedig előbb befektetés, mert ott 0% THM van és a csak szolgáltatások árát korrigálják, amit amúgy is megtesznek ha nincs mobilod részletre...

Nyilván nem annyira befektetés, mintha veszel egy ingatlan(te vagy Mészáros unokaöccse például) felújítód és kiadod aranyáron, de itt sokan ördögtől valónak tartják a mobilt részletre. Az volt a célom, hogy rávilágítsak arra, hogy ez nem rossz döntés és nem csak azért csinálják az emberek mert csórók.

Én már elvből sem veszem meg egészben, amikor ha hagyom az inflációt dolgozni olcsóbban megúszom...(és ha van hatalmas kiadásom mellettem pl. autót kell szervízben vinnem akkor arra is futni fogja, miközben szép lassan adaglom a iPhone törlesztőrészletét, de legyen akár bármilyen 0% THM-es dolog)

2024. ápr. 27. 18:43
 27/37 anonim ***** válasza:
13%

Mert mindenki azt vesz amit szeretne :)

Mondjuk az üzemidejük sokkal jobb mint a 2 éves csúcstelefoné :D

2024. ápr. 27. 23:39
 28/37 anonim ***** válasza:
65%
A telefonok nem befektetési termékek. Kit érdekel mennyit ér 2 év múlva?
2024. ápr. 28. 04:41
 29/37 anonim ***** válasza:
33%

#28.

Engem, amikor eladom 300 ezerért a 2 éves iPhone-t akkor azért nem elhanyagolható.

2024. ápr. 28. 10:07
 30/37 anonim ***** válasza:
37%
csak nem adod el annyiért... Telefonos meg csak az aktuális piaci ár feléért veszi meg tőled...
2024. ápr. 28. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!