Miért veszik meg az emberek a legrágább csúcstelefonokat?
Látom megy a buta irigy szöveg, hogy csakis felvágásból vesznek új mobilt es akkor az ilyen embert le kell nézni, kerülni, utálni.
Tipikus korlatolt emberek.
Nekem iphone 15 ösöm van, nem felvágásból, hanem olyan országban élek, ahol évek óta mindent mobillal intéznek, senki nem megy már személyesen a hivatalokba, semmiért, minden kérvényt, számlát interneten keresztül tesznek le, igazolva magukat egy appon keresztül egy kóddal, onnan tudjak, hogy csak te lehetsz az.
Nekem itt létfontosságú a telefon es hogyha mar veszek hitelre, akkor olyat vegyek, ami kitart legalabb 3 évet, nem tudom vesztegetni az időmet egy olcsó, lassú, nehézkes biszbasszal!
Mert akarja, nem azért, mert szüksége van rá. Egy csúcstelefon funkcióinak nagyrészét nem használják ki a tulajdonosaik.
Én is csúcstelefonokat veszek magamnak, de mindig az egyel régebbi szériát, és 3-4 évig használom utánna. Így 25-30% al olcsóbb általában.
Amit én előnynek látok, hogy ezekben jóval kevesebb a használat közbeni szoftver hiba, meg jó képeket csinálnak, de ezt is csak automata beállításokkal használom.
Én kpra veszem, és ~1 heti fizetésemet költöm el ilyenkor!
Ez ugyan az, mint az agyonfeliratozott drága márkás ruhák. Messziről mindenféle szögben jól kell látszani a feliratnak. Egy usa felmerés szerint minél csóróbb valaki annál nagyobbak a feliratok... A tényleg gazdag nem celeb embereken nem látod a márka jelzeseket, mert olyan cuccokat vesznek, amiken aprók a feliratok, közelről is keresni kell.
Nekem nincs is nagy feliratos ruhám, mindenen mütyür márka jelzések. De, én nem is akarok többnek látszani, pedig csak márkás ruhákba járok. Vannak határaim az árakba is, szóval maradok az ésszerű keretek között.
Én a kérdést nem értem, felesleges a másik pénztárcájában nyúlkálni.
Most én kössek bele, hogy valaki miért eszik étteremben mindennap, ahelyett hogy főzne? Éves szinten sokkal nagyobb kiadás, mint egy okostelefon.
Vagy éppen miért használ autót, amikor az országbérlet konkrétan 10-ed annyi áron nyújtja ugyan azt?
Teljesen felesleges egy okostelefonon fennakadni, ez aprópénz a többi költséghez képest...
Más:
Én nem megyek bele vitákba feleslegesen. Fölig IT-s szakma aktív résztvevőjeként, de azért nevetséges érv, hogy 2016-os elavult telefonnal érvvel valaki.
Meg igazából úgy is megmagyarázza nekem valaki, hogy egy 30 ezres telefon ugyan olyan képet készít, mint egy S24 Ultra, sőt még jobbakat is.
Gyorsabb, jobb telefon stb. Mindenki más hülye, csak én vagyok helikopter elv, gyakori kérdések színvonal.
Én például azért, mert átálltam teljesen telefonos videózásra, fotózásra. Amire nekem kell arra jó az a kamera ami egy csúcs iPhoneban van. Nem fogok egy komoly gépet vinni egy 100 km-es kerékpártúrára csak azért hogy lőjek 8-10 jó képet vele. El is adtam a tükrös rendszeremet.
Lézerszkennert rendszeresen használom, nem úgy mint sokan akik azt sem tudják hogy van ilyen a Pro iPhoneokban.
És nem két évente cserélem, hanem évente. Alig veszít az árából és kevés pénzt kell hozzátenni hogy megvegyem az újat.
Én meg azt az embert nem értem meg aki megveszi az alsópolcos telefont és olyan elvárásai vannak mintha a csúcs telefont vette volna meg. Aztán itt kajabál a gyakorin hogy miért olyan szar, miért szaggat, mért vacak az akkumulátoridő, stb. Ja és elvárja hogy 6 év múlva is hozza a csúcsteljesítményt, legyen frissítés, stb.
Van aki fordítva ül a döglött lovon és van aki ki tudja választani az igényeinek megfelelő lovat és tudja is kezelni. Na ez vagyok én, tudom mit várok el, tudom mire kell nekem, ki is tudom fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!