Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miértnem tesznek a mai csúcste...

Miértnem tesznek a mai csúcstelefonokba igazi xenon vakut?

Figyelt kérdés
Már szinte mindennel fel vannak szerelve a mai telefonok annyira fejlettek.Emlékszem volt egy Sony Ericsson K800i telefonom és abban igazi xenon vaku volt.De a mostani szuperszonikus telefonokba nem tesznek csak sima mobilfenyt.... vajon miért?
2019. jún. 24. 07:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%
Nem csak sima mobilfényt szerelnek azért, pl Lumia 950 csúcsmobilban 3-as LED villanó van. De tény, hogy ma már csak rámondják a telefonokra, hogy jó fényképezni velük,az igazi aranykor ugye a Nokia 808 és a lumia 1020-as volt! Azóta sem született olyan átütő fotós mobil, talán a Lumia 950 még megközelíti őket.
2019. jún. 24. 07:31
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert a telefon pont 3x olyan vastag volt mint a maiak, és elfért benne.
2019. jún. 24. 07:33
 3/16 anonim ***** válasza:

A zseblámpa funkció miatt sem.

Nekem is K800-am volt, kerestem van-e Xenonos okostelefon, de nem volt.

A K800-on a vörösszem-effektus csökkentő piros fényt használó zseblámpám volt, a Xenon vakut nem lehet folyamatosan használni. Videóhoz se jó emiatt.

Több helyet foglal a telefonban, nehezebb beépíteni a gyártónak.

2019. jún. 24. 08:12
 4/16 A kérdező kommentje:
Utolsó.A K850i-ben volt xenon vaku és mobilfény is külön.Így kéne a mostaniakban is.Egy xenon vaku és mellé egy mobilfény is zseblámpához vagy videózáshoz.De nem ártana még egy automatikus obkektívtakaró(K850i-ben volt) is hogy legyen ami védje a kamerát ha nincs használatban..
2019. jún. 24. 08:27
 5/16 anonim ***** válasza:

Igen és ha ezt mind össze raknád egy telefonba amit most felsoroltál, kedves kérdező, akkor nagyjából 2 CM vastagságú lenne a mobil, minimum...

Így is a csúcs mobiloknál amibe már tényleg nagyon durva kamerák vannak bele suvasztva, azok is ki lógnak kis túlzással közel 1 CM-nyire néhány telefonnál szóval azokra hogyan raknál kamera takarót?

Semmi értelme nem lenne...

Üdv, egy fotós aki Huawei P30 PRO-t használ!

2019. jún. 24. 12:45
 6/16 anonim ***** válasza:
47%

Igazad van, paraztvakításnak rendkívül jó dolog a xenonos vaku, biztos vagyok benne, hogy az ájfón és samsung fanok kajálnák.

Amőgy a kisülőcső nem vékony, macerás legyártani, vastag, és nagyfeszültséget igényel. Innetől drága és vastag.

A sima LED olcsó, ráadásul ha nem melegíted túl, márpedig egy vaku csak ms-okig van bekapcsolva, akkor hihetetlenül jól túlvezérelhető.

2019-et írunk, haver.

De amőgy tényleg csak az ájfónbzik fotóznak telefonnal olyankor, amikor vakuzni is kell.

2019. jún. 24. 13:43
 7/16 anonim ***** válasza:
94%

Miért lenne gond egy 2 cm vastag telefon? Simán használhatóak voltak régebben is! Elkorcsosult a felvevő tömeg, az a gond. A funkciót kidobják az ablakon a design miatt.

Nem kellene önarckép kamera sem, ezt régen megoldották egy sima kit tükörel a hátlapon a fő egység mellett.

2019. jún. 24. 13:55
 8/16 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem lenne rá akkora kereslet, mint a jelenlegi konstrukciókra.

Lehet Te megvennéd, de pár vásárlóért nem gyártanak, aki jó vakut akar vegyen fényképezőgépet, külső vakut.

2019. jún. 24. 14:59
 9/16 anonim ***** válasza:
Igen, én is emlékszem rá, 2012 körül volt, de én már akkor sem vettem volna! A Xenon egy nemesgáz, és lehet hogy oltári nagy b#romságot írok, de ott van bennem az aggály, hogy ha esetleg megsérül az üveg és így elillan a gáz, akkor annyi a vakunak, használhatatlanná válik! Szóval mégegyszer mondom, lehet hogy csak az én hülye félelem, és nincs ilyen kockázat, de én mindenképp jobbnak tartom a led vakut!
2019. jún. 24. 18:47
 10/16 anonim ***** válasza:
36%

"megsérül az üveg és így elillan a gáz, akkor annyi a vakunak,"

Nem mindegy hogy a led megy ripityára, vagy a cső?

Az eredmény ugyanaz.

2019. jún. 24. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!