Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Okostelefon akkumulátorát...

Okostelefon akkumulátorát hogyan kell helyesen tölteni, mármint először a töltő vezetékét kell bedugni a telefonba és azután a töltőt a konnektorba vagy fordítva? Fontos a sorrend?

Figyelt kérdés

2023. aug. 17. 09:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

„Igaz, a másik végén a drótnak csak törpefeszültségnek szabad lennie, de bármikor előfordulhat olyan meghibásodás, ami miatt a 240 volt jelenik meg.”

Ha ez megtörténik és úgy csatlakoztatja a telefonhoz, hogy előbb az adaptert dugja be, akkor is komoly bajok lesznek.

2023. aug. 17. 10:57
 12/20 anonim ***** válasza:
11. Igen, tönkremegy a telefon
2023. aug. 17. 10:59
 13/20 anonim ***** válasza:

10 Morzsi007

Igen, ez jó indok, hogy a készük csatlakozói árammentesek legyenek csatlakoztatáskor. Ha áram alatt csatlakoztatod, akkor minden bedugáskor és kihúzáskor szikrázik, ami sem a telefon, sem az adapter csatlakozójának nem tesz jót. Erre lehet azt mondani, akkor meg a hálózati csatlakozó szikrázik, igen, de az egy jóval nagyobb méretű csatlakozó, amelynél ez kevésbé probléma.

2023. aug. 17. 11:07
 14/20 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy. 5 volt van a töltőkábelben, ennek a tranziense semmi gondot nem okoz a telóban.
2023. aug. 17. 12:01
 15/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2023. aug. 17. 14:47
 16/20 Koplárovics Béci ***** válasza:
37%

" Ha áram alatt csatlakoztatod, akkor minden bedugáskor és kihúzáskor szikrázik"

Ha ezt olyan mértékben teszi, ami kárt tud okozni, azt a töltőt minél előbb dobd ki, mert az életveszélyes.

"A nyolc éves töltőkábelből kiindulva"

Nyolc évvel ezelőtt még nemhogy C, de még talán nem is microUSB kábelek voltak. Arról nem beszélve, hogy egy 8 éves (okos)telefon ma kb semmire sem jó. Telefonálásra is alig. 8 évente meg simán belefér egy töltőkábel, úgyis adnak a telefonhoz (még). Ha meg nem, akkor annak a párszáz forintnak bele kéne férnie 8 évente.

Mellesleg ha meg gépről, netán powerbankról töltöd, ott a gép/powerbank oldala folyamatosan feszültség alatt lesz, ott nem tudod később "bedugni". Mégsem szabad, hogy gondot okozzon. És erre nem lehet válasz az, hogy a töltőnél 230-ból kell a kisfeszültséget előállítani, mert amelyik töltőnél ez gondot/problémát okozhat, az nem töltő, hanem egy ipari hulladék. Persze olcsó volt Aliról...

Szóval akár lepontozva, akár nem: GYAKORLATILAG teljesen mindegy, hogy mit dugsz be előbb. Abban igazad van, hogy Kínából beszerzett töltőnek látszó tárgyaknál lehet, hogy nem mindegy, ezekkel nem sok tapasztatom van.

2023. aug. 17. 18:24
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Én nem pontoztam le senkit.

2023. aug. 17. 18:45
 18/20 anonim ***** válasza:

6# csak kérni kell

[link]

A 4. pontnál lemaradt:

utoljára a hálózatból húzni ki.

2023. aug. 17. 18:46
 19/20 A kérdező kommentje:
🙂👍
2023. aug. 17. 18:50
 20/20 Morzsi007 ***** válasza:

16.

Lightning csatlakozóról van szó és egy iphone SE-ről, ami még használható azért.

Itt csak 5W-os töltőkről beszélünk, manapság nagyobb töltési teljesítményre képesek a telefonok és töltők. A kis apró érintkezők idővel elhasználódnak a kábelen, ugyanúgy az aljzatban is előfordulhat, az már macerásabb cserélni.

Az sem mindegy, hogy naponta 4x dugod a telefonba, vagy 2 naponta 2x a kábelt.

De mindenki úgy tölti, ahogy szeretné. Én csak a jobb megoldást írtam le, mégha elenyésző is a különbség.

Ja, én nem pontoztam mèg senkit…🙂

2023. aug. 18. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!