Amikor egy okostelefon töltőre van téve és az akkumulátor töltöttsége eléri a 100%-ot, de még mindig a töltőn marad, pl egész éjszaka, akkor az árt az akkunak? Illetve, ha eléri a 100%-ot, mi történik?
Mivel folyamatosan használja az akkumulátort a telefon, így nyugodtan töltheted 100%-ig. Felesleges 85%-kal szórakozni.
Nem árt neki, ha egész éjjel töltőn van, sokan így használják. Amúgy Samsungnál is szerintem úgy működik, mint az iphone-nál az optimalizált töltés, hogy ha este felteszed tölteni, akkor 85%-ig tölti és megtanulja, hogy ha pl reggel 6-kor veszed le, akkor előtte feltolja 100%-ig addigra.
Hát én úgy szoktam csinálni - legalábbis eddig úgy csináltam - hogy 90%-ig töltöttem az akkut, de mostanában többször 100%-ig.
De annyiféle válasz jött.
Mindenkinek ment a zöld.
Amúgy egy Redmi note 9 telefonról van szó.
Nem szoktam megvárni, hogy 20%-ig lemerüljön. Ez tulajdonképpen baj? Mármint abból a szempontból, hogy így gyakrabban töltöm.
Amúgy jól bírja a telefon szerintem, de szeretném is megőrizni az állapotát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!