VAn sorrend, hogy melyik akksisarut kell előbb levenni vagy felrakni ha az akkumulátort kiveszem az autóból?
Figyelt kérdés
leszedésnél illetve visszarakásnál van vmi sorrend? előbb a pozitívat és az negatívat, vagy fordítva?2012. nov. 14. 20:43
1/9 anonim válasza:
leszedés: 1. neg 2. poz
visszarakás: 1. poz 2. neg
2/9 anonim válasza:
Nekem pont fordítva lenne logikus, hogy le: 1. poz, 2. neg; fel: 1. neg, 2. poz.
Mégpedig azért, hogy a testelés szűnjön meg később, illetve jöjjön létre előbb.
De persze ha van logikus magyarázat rá, elfogadom az ellenkezőjét
3/9 anonim válasza:
Egyszerűen az az oka, hogy gyakorlatilag minden a negatívon van amihez hozzá tudsz érni Egyik szomszédom egyszer a pozitív sarut szerelte le először, és a fémszíjas órán keresztül a villáskulccsal záródott az áramkör a kasztni felé. Szerintem egy életre megjegyezte, hogy előbb a negatívat vesszük le, miután úgy kellett kiműteni a kezéből a beleégett óraszíjat.
4/9 anonim válasza:
Első válaszolónak van igaza, szerintem. Mégpedig azért, mert ha előbb a testet veszed le, aztán már ráérsz babrálni a pozitívval, nem baj ha a test odaér valamilyen fémhez. Ha Fordítva csinálod, hogy előbb a pozitívat veszed le, akkor vigyázni kell rá,hogy miközben a negatív leszedésén ügyködsz, ne érjen testre.
6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat..
amúgy az lehetséges, h a negatívat tettem fel utoljára és haloottam meg láttam is kicsi szikrákat mikor rádugtam a pólusra a sarut és emiatt 2 izzóm is elszált??
2012. nov. 14. 22:05
7/9 anonim válasza:
A szikra normális. Az meg kizárt, hogy az izzó attól ment volna tönkre, az már korábban is rossz volt.
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :)
2012. nov. 15. 15:46
9/9 anonim válasza:
nekem kresszen úgy tanították: ne-gatív ne legyen fent tehát leszedésnél először a nagítívat kell levenni felrakásnál először a pozitívat kell felrakni. így egy életre megjegyeztem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!