Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Régi Nokia telefonok: jelkód-b...

Régi Nokia telefonok: jelkód-beállítása a fájlrendszert is titkosította?

Figyelt kérdés

Régi (Symbian alapú) telefonoknál a jelkód beállítása a fájlrendszert is titkosította, vagy csak induláskor kérte a jelkódot és ennyi?

Nem a behelyezett Micro-SD kártyára gondolok, hanem a telefon "belső memóriára", ahonnan az oprendszer futott és ahol az adatok is voltak.

2022. aug. 26. 17:29
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

- Kikapcsolt állapotban nem merül a telefonom.

- Kikapcsolt állapotban látom, hogy nem csatlakozik a router-hez, nem csatlakozik a Wi-Fi-re.

Akárcsak "WAV" kódoláshoz is komoly erőforrás kell, egy kikapcsolt készülék hogy oldja ezt meg?

Érdekes dolog, hogy bizonyítani nem tudod a "kikapcsolt telefon" általi lehallgatás tényét, de "saját tapasztalatokról" beszélsz. A "kikapcsolt telefonom mellett beszéltem x termékről, aminek hirdetései megjelentek" meséről is sokszor bebizonyosodott hogy nem igazak.

Egyébként én nem dehonesztáltalak, nem sértegettelek emberileg.

2022. aug. 27. 13:44
 12/29 anonim ***** válasza:
0%

Köszönöm szépen, hogy nem "dehonesztáltál", ez igazán kedves tőled :D Én sem "dehonesztáltalak" téged.

Eszemben sem lenne kételkedni a szavaidban, úgyhogy őszinte kíváncsisággal tekintek arra, hogy milyen telefont használsz :)

2022. aug. 27. 13:54
 13/29 A kérdező kommentje:
iPhone Se (2016) gyengélkedő akkuval és kikapcsolt állapotban nem merül.
2022. aug. 27. 14:38
 14/29 A kérdező kommentje:
"proli-birkának" meg "tudatlannak" lettem nevezve, a dehonesztálást ebből éreztem.
2022. aug. 27. 14:38
 15/29 anonim ***** válasza:
0%

Mert ez az igazság... Tedöntöd el, hogy mi szeretnél lenni, hogan éled az életedet. Te ezt az utat választottad. A tudatlanságét...

Tehát iPhone-tulajdonosként állítod azt, hogy z adataid biztonságban vannak.. :DDD Ezen jót nevettem. Pedig már őszintén kíváncsivá tettél, mert ha valóban biztonságos telefonod lenne, arra még Vladimir Putin is szemet vetne szerintem, amekkora kuriózum lenne jeln korunk világában.

2022. aug. 27. 14:53
 16/29 A kérdező kommentje:

Azt állítottam, hogy kikapcsolt állapotban nem továbbít adatokat.

Te ezzel szemben azt állítod, hogy én mást mondtam.

Olvass utána az elcomsoft blog-on hogy mit tudnak csinálni, elég részletesen kifejtik a dolgokat a védelemről és annak megkerüléséről.

Innentől kezdve az hogy "tudatlan vagyok" nem állja meg a helyét.

Az hogy szerény személyed mit tud, nem derült ki, mert csak feltételezgetéseket olvasgattunk, de bizonyxítékok nincsenek.

Ha valaki egy hónapig kikapcsolva tartja telefonját (vagy akárcsak pár napig), akár a mobilneten akár Wi-Fi-n is feltűnhet, hogy "hopsz, a teló forgalmaz!" -> ha ez igaz lenne... A stb, a szakmában biztonságtechnikai szakértők is vannak.

2022. aug. 27. 15:18
 17/29 anonim ***** válasza:
0%
Igazából nekem nem célom meggyőzni téged. Saját magadat úgy szolgáltatod ki -és teszed tönkre, ahogyan szeretnéd.
2022. aug. 27. 15:32
 18/29 A kérdező kommentje:

Értem, a tudásodról nem írtál semmit, de engem tudatlannak nevezel.

Én adtam forrást.

Feltételeztem, hogy információidat valamilyen hiteles forrásra alapozod.

2022. aug. 27. 15:45
 19/29 A kérdező kommentje:

Azt már olvastam biztonságtechnikai (és titkosítással foglalkozó) szakértő blog oldalán, hogy éjszakai időpontban, amikor a tulajdonos feltételezhetően alszik - az iPhone - HA BE VAN KAPCSOLVA - továbbít bizonyos naplózási adatokat.

Lássuk te honnan szerezted az információidat, vagy kihátrálsz?

Mellesleg a párbeszédet nem én kezdtem.

2022. aug. 27. 16:07
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
A készülékből, ami számodra is rendelkezésre áll :) Források helyett megvizsgálhatnád egyenesen a készüléket, amit használsz :)
2022. aug. 27. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!