IPhone: bizonyos alkalmazások csak kóddal való elérése megvalósítható?
Szeretnék olyat, hogy az iPhone-t beállítani arra, hogy bizonyos alkalmazásokat csak kóddal lehessen megnyitni, kód nélkül egyáltalán ne.
A korlátozások alkalmazása nem tűnik jónak, mert ott konkrét időkorlát van és kódot nem kér az időkorlát után, nekem csak arra lenne szükségem, hogy adott, általam kiválasztott alkalmazások kóddal nyíljanak.
Van alkalmazás, amely ezt tudja, vagy esetleg - valamilyen általam ismeretlen - iPhone beállítás?
Ez sosem értettem... az egész iPhonet lezárod jelkóddal (FaceID-vel, TouchID-vel) és innentől kezdve felesleges bármilyen appot lezárni még külön pluszban...
Épp ezért nincs is ilyen beállítás.
A fordítottja viszont van: Egy alkalmazásba ha belépsz akkor onnan csak kóddal lehet kilépni. Beállítások -› Kisegítő lehetőségek -› Irányított hozzáférés.
Illetve vannak olyan appok amik kérhetnek jelszót a belépéshez, például a jelszókezelő appok.
Lehetnek szituációk amikor szükséges lehet és nagyon hasznos is ilyen beállítás, mint amit szeretnék (iPhone fel van oldva, közösen néznek rajta valamit, de a tulajdonos nem akarja, hogy bizonyos alkalmazás megnyíljon, ha ott történik valami és ezáltal a másik fél is olvashatja). Nem rejtegetés célból, hanem lehetnek dolgok, melyek senki másra nem tartoznak.
A "csak kóddal lehet valahonnan kilépni" alkalmazásokat is megtaláltam, valamint a "ott használható, ahol az adott alkalmazás is támogatja a touch id-t" de sajnos csak ennyit találtam.
Találok még fotó meg video-ra is ilyen alkalmazásokat, de gondolom ezek egyfajta "biztonsági széfként" működnek és nekem alkalmazásokra kellene.
"közösen néznek rajta valamit, de a tulajdonos nem akarja, hogy bizonyos alkalmazás megnyíljon, ha ott történik valami és ezáltal a másik fél is olvashatja)"
Na pont erre való az Irányított hozzáférés!
Megnyitod amir akartok közösen nézni egy gombnyomással aktválod és kész. Nem tudnak kilépni, nem látnak semmit csak az adott appot tudják használni.
Szerintem bárki számára (akinek pl. hirtelen kitekerik a kezéből a telefont és elszaladnak vele) megnyugtató lehetne, ha az általam leírt funkció bekapcsolható lenne.
Az én általam vágyott funkció esetén ugyanis esély van rá, hogy az illető e-mail-jeit nem olvassák el, közösségi oldalán lévő profiljához nem férnek hozzá, sem egyéb szenzitív adathoz stb.
Ha ugyanis hirtelen kikapják bárki kezéből a telefont, meg tudják csinálni, hogy babrálják a kijelzőt: ne záródjon le. Amíg nem záródott le a kijelző, ilyen módon azt tesznek, amit csak akarnak, olyan alkalmazásokat nyitogatnak meg, amilyeneket csak akarnak, telefonálni is telefonálgathatnak az illető számlájára.
Egyébként nem szeretnélek semmiről meggyőzni, lehet olyan helyzet amikor valaki kezébe kell adni a telefont, hogy valamit segítsen beállítani és ekkor nem lehet "csak egyetlen alkalmazásra korlátozni" a telefont. Ezt hosszú lenne leírni/elmagyarázni.
Tőlem sose szokta kérni, amikor használom. Ha este kikapcsolom, majd másnap reggel be, akkor szokta az ujjlenyomat engedélyezéséhez kérni a jelkódot, egyébként soha.
Régen olyan beállítás volt, hogy lezáródás után meg lehetett adni az időintervallumot, hogy mikor kérje a kódot, azt hiszem egy percet is lehetett megadni, most ezt nem találom, mondjuk nem is praktikus ilyen rövid időt megadni, a kényelem szempontjából.
Szerintem amit szeretnék, vagy amit hiányolok, nem teljesen elvetendő, mint alternatív lehetőség, aki akarja az nem kapcsolja be/nem állítja be.
Aki kicsavarja a kezedből a telefont, az nem az emaljeidre kíváncsi.
Aki pedig el akarja az emailjaid olvasni, az megoldja, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!