Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Két és fél éve vettem újonnan...

Két és fél éve vettem újonnan xiaomi redmi note 7 okos telefont. Működik rendesen. Körülbelül meddig lesz ez még működőképes?

Figyelt kérdés
2022. jan. 11. 20:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Hát én várnék a 11 -re, lévén hamarosan jön. Már a 10 is kint van a 9 elöregedett kvázi.

Évente 2 széria jön. Nem nagyon éri meg a régit megvenni.

Gyári visszaállítással elvileg mindent letöröl. Elvileg.

2022. jan. 12. 14:53
 12/26 anonim ***** válasza:

9: nem tudom, egyik nagy webshopban 5490 most az akksi de van ahol 4900, en tavqaly vettem 4800ert ahol 5490. Gyári.

Az akkun kívül mit kellett volna cserélni ?? Kicsavartam alján 2 kis csavart, rossz bankkártyával leemeltem a hátulját.

Lehuztam 2 szalagkábelt akksit kiemeltem a másikat betettem szalagákbel vissza hátulja vissza és 2 csavar be. kb 20 perc volt mert bénáztam.

Nem tudom milyen elektronika minősége mehet benne tönkre, mint írtam több ilyenem van, igazából tönkremenni egy huawei telefont ment tönkre, a többi soha. Nem tudom hogy léteznek e direkt gyenge minőségű alkatrészek. Addig tudom, hogy pl a kijelző könnyebben betörhet, de pl egy snapdragon prociból hogy vesznek rosszabb minőséget, egy memóriából is hol gyártanak és hogyan tudnak gyártani tönkremenős darabot.

Ezek azért nagy kérdések számomra.. De elhiszem.

2022. jan. 12. 15:07
 13/26 anonim ***** válasza:

Kínában az olcsósítást viszik tökélyre. Csak átestek a ló túlsó oldalára.

Nem a forrasztás a különbség mert ott nem igen tudnak spórintani.

Csak nagyon nem mindegy milyen minőségű áramköri elemeket építenek bele. Japán -t vagy kínait. Amióta a Logiteh egerei full kínaiak azóta egy szatyorral ment tönkre, és a régiek amik nem kínaiak voltak mai napig működnek. Xiaomik is ugyan így elkezdtek hullani. Valamiért a húgomnál 4 évig húzta. Mindenki másnál 2 év után vagy még előtte meghalt.

Több kollégámnak is volt, de csak az MI -k bírják. Nekem is meghalt 3 redmi a kezemben. Az hogy olcsó annak ára van.

Nem véletlenül szokták kiemelni az alaplapgyártónknál néha hogy biza az japán kondikkal készült. És nem mellesleg jobbak is nem kicsit. Persze drágább is.

2022. jan. 12. 15:26
 14/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! - A használat számít, vagy, hogy hány éve gyártották? Azért vennék (újonnan) Xiaomi 9-eset, mert az viszonylag (sőt, nagyon) olcsó a Tel szolgáltatómnál - most járt le az előző hűségidőm, és van bónuszom...pl. erre használnám fel. Nekem a 7-essel sincs semmi bajom, csak már 2,5 éves, és esetleg 'meghalhat' a közeljövőben (mint írtátok is). Ha most veszek újonnan 9 -est, annak az amortizációja nem mostantól ketyeg....vagyis, 2-3 évig megint lesz egy 'biztos' telcsim?
2022. jan. 12. 18:19
 15/26 anonim ***** válasza:

9-est nem vennék semmi képen.

Sima note 10 is lassan egy éves lesz. Hamarosan jön a 11 széria Európába. Vagy hát kéne, mert tavaly már be lettek jelentve. Kínában meg már értékesítik december óta.

Azt értem hogy ez van a szolgáltatónál. Ehhez nem tudok mit hozzá tenni vagy elvenni belőle. Ezt neked kell eldöntened. De ott is csak a készleteket akarják kiszórni inkább 10 vinném a helyedben vagy várnék a 11 ig.

Note 9 pro nem rossz, de attól hogy pro még redmi és nem kap több támogatást.

2022. jan. 12. 18:37
 16/26 A kérdező kommentje:
Van már Xiaomi 11 -is...144 ezer....a 9-espedig kb. 45 ezer. Jó lenne nekem a 9-es is, ha elműködik 2-3 évig (megközelítőleg biztosan)
2022. jan. 12. 19:40
 17/26 A kérdező kommentje:
Nincs is szükségem arra a'nagy és sok' tudásra, amivel a 11-es rendelkezik. Az én igényeimet a 7-es is maximálisan kielégíti.
2022. jan. 12. 20:10
 18/26 A kérdező kommentje:
Mikor bocsájthatták ki a 9-est (?)...az érdekelne, segítene a döntésben
2022. jan. 12. 20:12
 19/26 anonim ***** válasza:

Itt vergodsz hogy mikor adtak ki.

Bírom redmi 9 release és a a Google orbitális betűkkel kiírja hogy 2020 August 19.

Meséld el ha ezt nem tudtad beírni akkor miben számít hogy Android 12 vagy 13 lesz e rá ?

Írd már le azt az igényt, illetve hogy tudod e hogy most melyik Android fut a telefonodon és miben több és miért jobb mint a kettővel korábbi és melyik alkalmazásnak van erre szüksége.

Ha nem tudod leírni, akkor nincs is rá szükséged. Feltehetőleg semmi.

Mintha autót vennél és azt keresed melyik a leggyorsabb a versenypályán de jogsid se lenne még.

Nem leszolas amit írtam hanem gondolkodj kérlek. Picit

2022. jan. 13. 06:38
 20/26 A kérdező kommentje:
Nekem tényleg mindegy hogy Android 12 vagy 13.... Mint írtam is nekem nem szükséges az okostelefont tudásában emelnem, mert nekem ami most van az is jó lenne akármeddig azon se tudom hogy 12 vagy 13 van nekem csak azért kell esetleg új mert mint többen írják ez beláthatatlan hogy két hónap múlva el fejre vagy két év múlva. Egyébiránt én egy nyugdíjas ember vagyok igaz hogy még viszonylag friss nyugdíjas... De mindenképpen elmúltam 65 éves... Ezt is vedd figyelembe amikor a minősítesz. Nyilván egy fiatal másképpen áll ezzel a kérdéssel.... Kérdezhetném a fiamat is sok dologban (pláne hogy informatikus/rendszergazda)... De szegény állandóan el van havazva nem akarom zavarni.... Este meg már nem hívom hadd pihenjen... Talán jönnek majd jobb idők is... Bár az sem rossz hogy végre van munkája
2022. jan. 13. 08:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!