Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Használt telefon készüléket...

Használt telefon készüléket adott el egy ismerősöm bíróság, rendőrség?

Figyelt kérdés

A készülék előfizetésre lett kihozva. Eladás során lett jelezve hogy előfizetéses készülék. A vevőt nem zavarta. Ha gondolataim nem csalnak akkor tartozás gyanánt a szolgáltatót függesztették. Tehát bármilyen másik kártyával működött a készülék csak az eredeti szolgáltató hálózati lefedettsége nem. A vevő vissza szerette volna kapni a vétel árát. Ebbe az ismerőseim persze bele is egyeztek de csak ha a készülék vissza kerül hozzájuk. Viszont ezt a vevő megtagadta. Ő nem hajlandó vissza adni a készüléket. Ez az eset után nem is kereste az ismerőméket majd csak egy levelet kaptak rá 3 hónapra idézés/tanúskodás címszóval. A levélben le volt írva hogy minden megkezdett óra (késés) 2 ezer forintos bírságot jelent. A vevő vagy 3 órát késett mire megkérdezték hogy akkor a vevőnek ez mekkora bírság erre a válasz az volt hogy hát ő rá ez nem vonatkozik. (Kérdezem én hogy ez nem oda vissza működik?) A rendőri felügyelet mellett folytatott beszélgetés során az eladó ismét mondta hogy vissza adja a pénzt ha ő is megkapja a telefont ugyan abban az állapotban ahogy azt ők eladták. (Egy fontos tényező hogy a vevő és a rendőr nagyonjó/baráti kapcsolatban vannak.) A válasz a rendőrtől érkezett hogy a telefon nincs lefoglalva viszont azt nem kapják vissza és ezt a telefon készüléket használta a vevő ott is. Az eladó egy fiatal srác aki egyedül volt tulajdonosa a telefonnak viszont az egész rendőri intézkedésbe bele lett vonva a párja aki egy 2 éves gyerekkel mindeközben terhesen kellett elmenjen. Mosdóba szeretett volna kimenni a kismama és nem engedték! Lehet egy terhes nővel ezt tenni? Mindezek mellett a vevő hosszadalmas késését figyelembe se véve a 2 éves gyereket se rakhatta tisztába édesanyja. Nem beszélve arról hogy a hőmérséklet se egy 3-4 órás procedúrára (a késés miatt lett ennyi)

lett állítva. Nagy kabátban gyerekkel terhesen faztak? Ilyet hogy tehetnek? (A hideg elől a kismamát egy másik rendőr "mentette meg" aki egy fűtött helyiségbe kísérte a kismamát majd a babára vigyázott hogy a mosdóba el tudjon menni.) Mindezt azért mert a feljelentő/vevő és az ügyet felügyelő tiszt puszi pajtasok voltak? Megtiltanii neki a mosdót? Aztán azt a tényt kaptak hogy az eladó és a párja is "közmunka" keretében kell vissza téríteni a telefon árát. Ez lehetséges? A készüléket azóta is használja a vevő (vagy egy harmadik fél ha tovább adta) a pénzt követelik viszont a készüléket nem áll szándékában vissza adni. Ez ellen valami megoldás esetleg?

2021. márc. 17. 20:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez biztos nem igy tortent ahogy leirtad, el kell olvasni mi van az idezesben pontosan.
2021. márc. 17. 20:08
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

"Aztán azt a tényt kaptak hogy az eladó és a párja is "közmunka" keretében kell vissza téríteni a telefon árát."

És ezt a tényt kitől kapták?

2021. márc. 17. 20:15
 3/19 A kérdező kommentje:
Nem vagyok benne 100% biztos hisz én azt gondolom hogy ilyen nem lehetséges. Viszont az ismerősöm akit 23 éve ismerek soha nem hazudott nekem nem loditott nem túlzott az eddigiekben egyetlen egyszer sem. Az életem merném rá tenni. Most kerestek egy ügyvédet aki minden papírt minden feljegyzést elkért/kikért a rendőrségről mert azt mondta hogy pénz csak akkor jár vissza ha a telefont vissza kapják sértetlenül. Külső sérülések minden nélkül ahogy az eladásra került. Elmondottai alapján a rendőrségnek a készülékről fotókat is kellet készíteni mint "bizonyíték". Kértem tőlük én is az idézést, hogy el olvashassam amit remélem mihamarabb megkapok.
2021. márc. 17. 20:17
 4/19 A kérdező kommentje:
Kedves második. Gondolom bíróság/rendőrség a kettő közül valamelyik. Elnézést azt ott rosszul fogalmaztam. Közmunka keretében is vissza lehet téríteni. De a készüléket a vevő akkor sem hajlandó vissza adni. Teljesen akkor leszek ezzel tisztában ha megkaptam a papírokat. Azt tudom hogy lett volna egy tárgyalás még most április 7.-en melyről papírt kaptak hogy ez május 12-re tolódik. Tehát itt igazából a kérdésem legnagyobb lényege hogy követelhet úgy pénzt hogy a készüléket nem adja vissza és használja mai napig? (Vagy egy harmadik fél ha netalán tovább árusította) ?
2021. márc. 17. 20:22
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

"követelhet úgy pénzt hogy a készüléket nem adja vissza"

Nem.

2021. márc. 17. 20:24
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen gyors és segítő válaszod. 😇
2021. márc. 17. 20:27
 7/19 anonim ***** válasza:
92%
Adásvételi szerződést kellett volna írni, most egy készüléket kihoztak hitelre és eladták azt. Viszont a hitelt nem adták tovább, azt fizetni kellett volna, szóval nem világos a dolog, h kinek tartoztok?
2021. márc. 17. 20:30
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez jobb mint a Háború és béke!
2021. márc. 17. 20:30
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
#8 kar, hogy annak van valami tortenelmi alapja, nem ugy mint ennek a sztorinak.
2021. márc. 17. 20:35
 10/19 A kérdező kommentje:
Kedves 7. 🙂 A kérdés nem arról szólt hogy a hitelt mely a készülékre vonatkozik azzal kinek tartozik az ismerős. Ezzel a "ténnyel" tisztában vannak/vagyunk. De a fentebb említett irományomban jelen van hogy a vevő tudta hogy egy hitelre kihozott készüléket vásárol. Adás vételi nem készült de a szóbeli szerződés se lehet értéktelen és azt semmibe venni. Most nem a hitel tartozás a lényeg hanem, hogy úgy a vevő nem követelheti vissza az egy összegben kifizetett felek közötti megbeszélt készülék árát anélkül hogy a készüléket ne adja vissza. Tehát vissza követeli a pénzt de a telefont használja. Mivel a hitel nem torlesztodott a készülék azon szolgáltatója elérhetetlen lett a készüléken. A "hitelt" a szolgáltató felé kell befizetni. Annak kinek a nevén van. Ez világos.
2021. márc. 17. 20:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!