Hol vegyem majd meg az iphone 8-at?
Én vettem már telefont mindkét üzletből amúgy. Mindenütt azt kaptam, amit vártam. Az iPhone-om is megy két és fél éve hibátlanul, bontatlan csomagolásban vettem vadiúj volt. Egy karc nem volt rajta. A Firstphone pl. egy időben hivatalos Samsung szervizpont is volt, nem tudom az e még, de ez azt jelenti, hogyha egy gyártó így a neveét adja mellé, akkor biztos nem egy illegális kétes hírű bolt.
Először jót mosolyogtam, amikor hivatalos partnert ajanlottatok. Talán 7-8 éve még igaz volt, amit írtatok, de ma már épelméjű ember nem vesz dupla annyiért valamit, amit sok más helyen is LEGÁLISAN, megbízható forrásból meg tud venni.
Gyengébbek kedvéért mégy egyszer:
De mivel látom, hogy megállt az értelem, ezért a lényeget ki is emelem:
"Míg az Apple készülék vásárlásától kezdve 1 évig a garanciában az Apple-nek kell bizonyítania, hogy a készülék nem hibás, illetve ha hibás, akkor javítani vagy cserélnie kell, addig a második évben már nekünk kell bizonyítanunk, hogy adott hiba már a vásárláskor is jelen volt. Hogy lesz akkor ebből “2 év garanciánk”?
Itt jön képbe, hogy hol vásároltuk a készüléket. Az Apple kifejezetten utálja a szürkeimportot, tehát azokat a helyeket, ahol mondjuk ÁFA csalással vagy külföldi behozatallal próbálják olcsóbban, nagyobb haszonnal adni a termékeit. Ezekre a készülékekre valóban a fenti szavatosság érvényesül, tehát, ha te “Kis Béla GSM boltjában” vásároltad meg az iPhone 11-et, 10.000Ft-tal olcsóbban, akkor bizony a fentiek érvényesek rád, ott tudod érvényesíteni a szavatosságot is, amikor is bizony neked kell bizonyítanod, hogy az adott hiba már a készülék vásárlásakor is jelen volt. Nyilván esélytelen.
2 év garancia avagy a szavatosság a hivatalos vásárlás esetén!
Amennyiben hivatalos helyről vásárolod meg a készüléket, lásd mondjuk Apple.hu, iSTYLE, iCentre, MédiaMarkt, Telekom és így tovább, az Apple a szavatosságot garanciális időnek tekinti, tehát Magyarországon “2 év garanciát” kapsz és nem neked kell bizonyítanod a fenti esetben, hanem a cég korrekten bevizsgálja, és ha hibát talál, akkor cseréli vagy az egész készüléket, vagy a hibás alkatrészt! Nyilván ez a korrekt hozzáállás, cserébe azért, hogy nem a “mutyi” helyeket választjuk vásárláskor."
Na ez az, amit Jóskapista GSM-től várhatsz, amíg meg nem őszülsz. Emellett az Apple hivatalosan nem szervizel már, hanem cseréi a hibás készüléket. Az Apple. Jóskapista GSM pedig utángyártott/használt/bontott alkatrészekből, Apple minősítéssel nem rendelkező műszerészekkel gányolja össze a telefonodat. Egészségedre, ha erre van szükséged szaros húszezer forint nyereség miatt.
Ha meg a kérdezőnek ne adj' Isten meghibásodik a telefonja, akkor pont le fogja szarni, hogy neked két (egyes hírek szerint két és fél) éve hibátlanul működik. Egyetértünk?
4 vagyok figyelj utolsó hagyjuk ezt a témát. nem fogják megérteni, vagy nem akarják megérteni, mert tízezerrel olcsóbb
reméljük a kérdező átgondolja és jól dönt.
a többiek meg majd a megspórolt tízezret savlekötőre költik miután kiderült, hogy ropira tört majd úgy-ahogy újjáépített telót vettek kéccázért.
"Hiába pontoz le néhány gyökér, nem hat meg."
Még is itt pattogsz rajta.
"Ha egy oldalt több ezer vásárló megbízhatónak tart, akkor az megbízható."
Nem ez csak azt jelenti, hogy több ezer nincstelen, fillérbaszó, csóró hülye van.
"Röhögtem azon a majmon, aki belinkelt egy cikket egy forgalmazótól"
A Szifon nem forgalmazó. A Szifon egy szakmai híroldal Apple témában. Nem árul telefonokat (sem). Mint az közismert. Ennyit sem tudtál?
"megjegyzem egyébként, ha egy éven belül nem jön elő semmilyen hiba, akkor valószínűleg később sem fog"
Ez spekuláció. Feltételezés. Nem tényeken, statisztikákon alapuló közlés.
"Személy szerint inkább bevállalom, hogy tönkremegy egy év múlva, és akkor esetleg azt a 30-40 ezret, amivel olcsóbban vettem, szervizre költöm"
Egy nem dedikált, hozzá nem értő szervizre, akik összegányolják a telefont. Rá lehet keresni milyen történetek vannak erről a neten. Persze angolul nem árt tudni hozzá.
Van még kérdés?
Igen, létezik. Elfőfizetéssel..... Telekomnál rendes áron sztem bőven 200 felett van, bár szolgáltatónál végképp nem vennék, attól nagyobb rablás nem nagyon van.
Kérdező: döntsd el kire hallgatsz. Megveheted hivatalos forgalmazótól jóval drágábban szerintem teljesen feleslegesen.
Vagy veheted pl. Firstphoneból, ami egy megbízható, rengeteg üzlettel rendelkező bolt Magyarországon, korrekt üzlethálózattal. Valamelyik nagyokos legalább ennyit magyarázzon el, hogy ezzel a bolttal mi baja?
Firstphoneba 155 ezer környékén van a 8.
Komolyan, kabaré ami itt megy. A lepontozás csak annyiból zavar, hogy ez azt jelenti, ennyi tudatlan m@jomm@l kell együtt élni az országba. Elkezdi valamelyik, hogy ki tudja milyen oprendszer van rajta meg hogy can teleiptve xddddd
Biztos egy Magyarországon hivatalosan működő üzletlánc fake iphonet fog eladni neked.... ne nevettess már.
Én az eddigi telefonvásárládaimmal összesen legalább 200 ezret spóroltam azzal, hogy nem ilyen túlárazott “hivatalos” helyről vettem, és sose volt még bajom. Egyszer fogtam ki egy hibásat, szóltam az ügyfélszolgálatnak és jött is a futár, hogy elvigye szervizbe. Korrekt volt minden.
Kérdező neked kell eldöntened, hogy az élet minden területén annyira “biztosra” akarsz menni, hogy inkább kiadsz mindenért a többszörösét, vagy vállalsz egy kis kockázatot, ami jelen esetben csak annyi, hogy egy év garancia van, ami spekuláció ide vagy oda, bőven elég.
Aki nem a legdrágább helyről vesz telefont, az nem csóró, ahogy azt egy szellemi fogyatékkal élő fentebb írta, hanem ésszel él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!