tudom, külön megszakítón vannak - illetve sorolt megszakítón
2010. ápr. 27. 22:58
22/30 anonim válasza:
Gondolom a kérdező nem azt akarta megtudni hogy mennyi a max áramfelvétele óránként az indukciós lapnak,hanem hogy olcsóbb-e vele főzni.Ugyanis 1200W-os ind.főzőlapon mondjuk 1L vizet ha 4perc alatt forralunk fel,és gázon 10 perc alatt,akkor az indukciós az olcsóbb.Ezt csak példaként mondom,nem biztos hogy az idők pont így vannak,de szerintem az energiafelhasználása sokkal jobb az indukciósnak.Ezért ugyan annyi energia felhasználásával ugyan annyi vizet melegebbre fűti fel mint a gáz vagy a fűtőbetétes resó.
2010. ápr. 30. 08:25
23/30 anonim válasza:
"Ugyanis 1200W-os ind.főzőlapon mondjuk 1L vizet ha 4perc alatt forralunk fel,és gázon 10 perc alatt,akkor az indukciós az olcsóbb."
Nem. Hanem akkor az indukciós a GYORSABB! ;)
"Ezért ugyan annyi energia felhasználásával ugyan annyi vizet melegebbre fűti fel mint a gáz vagy a fűtőbetétes resó."
Na hát ez a kérdés! Az a baj, hogy olyan keveset fogyaszt, hogy talán egy egységet menne a villanyórámon az utolsó számláló. Így megmérni nem igazán tudom, mert az elég pontatlan.. Gázon mondjuk könnyebb mérni, ott litereket számol a mérő. És azért egy liter felforralásához mennek a literek! Valaki mérje meg, akinek gázos van, a villanyos fogyasztását pedig nagyjából ki tudjuk számolni. Az indukciósok hatásfoka szinte 100%. (Ezt egy hordozható indukciós főzőlapon mértem fogyasztásmérővel.)
2010. ápr. 30. 14:36
24/30 anonim válasza:
1 l vizet ugyanarra a hőfokra ugyanakkora energiával lehet melegíteni, akár gáz, akár indukció...a lényeg: gázon nagyobb az energiaveszteség, mint indukciós főzőlapon....de hogy melyik a drágább, azt ugye az egységnyi áruk is meghatározza
2010. ápr. 30. 14:43
25/30 anonim válasza:
Így van, az egységáruk ÉS a hatásfokuk! Az egységáruk ismert. Nagyjából az indukciósé is. A gázéról fogalmam sincs, azt mérni kellene. Na majd megmérem én egyszer valahol.
2010. ápr. 30. 16:23
26/30 anonim válasza:
Ha az 1 liter felforralását vesszük alapul,akkor lényegtelen a hatásfok.Mennyi gáz,illetve áram fogy és mennyibe kerülnek ezek,ez számít csak.
2010. ápr. 30. 17:03
27/30 anonim válasza:
Igen, ha mérjük, ez számít csak. Ha számoljuk, akkor viszont kell a hatásfok. Mérést eddig itt nem láttam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!