Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Indukciós főzőlappal vagy...

Indukciós főzőlappal vagy gázzal olcsóbb főzni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 16:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"főzőlaponként 1,4-2,2 kW. "

"alul-felül 4-4 db 250-300 W-s fűtőbottal, vagy 1-1 db 1000-1200 W-os gyöngyszigetelésű fűtőtesttel"(sütő)

Szóval összejöhet a fentebb említett 7000 watt,ha nem is laponként.

2010. ápr. 27. 19:01
 12/30 anonim ***** válasza:
nem a 7000 W-ot vitattam, csak az ipari áramot...platninként kötik be ;)
2010. ápr. 27. 19:06
 13/30 anonim ***** válasza:
A gáz maga olcsóbb, de a gáz főzőlap messze nem olyan hatékony, mint az indukciós. Ott a láng nagy része a lakást fűti, de az edényt nem. Az indukciós pedig minden energiájával az edényt fűti. Én új házba nem vezettem be a gázt, így egyértelmű.. Úgymond már a gázbekötésen sokat spóroltam..:)
2010. ápr. 27. 20:20
 14/30 anonim ***** válasza:

"nem a 7000 W-ot vitattam, csak az ipari áramot...platninként kötik be ;)"

A 3 fázis akkor is kell. Platninként ember nem köti be. Kérdezz meg egy villanyszerelőt. Utána mondd, hogy viccelődök. Főleg akkor, ha a gyártó a garanciát márkaszervizes beüzemeléshez köti, az meg nem lesz hajlandó 220-ra rákötni a holmit. Tessen csak előbb megérdeklődni ezt, mert az indukciós lap kissé drágább, mint egy rezsó, ne utólag érje a meglepi.

2010. ápr. 27. 21:23
 15/30 anonim ***** válasza:
Ja, és még: ha platninként kötné be, az ugye 4 lap = 4 fázis. Gondolod, hogy az szépen oda van vezetve és a villanyóra szó nélkül elviseli? Illetve ha egybe fognád, akkor akkora biztosíték (kismegszakító) kellene rá, amire nem is kap engedélyt, csak ha a 380 (3 fázis) be van húzva a lakásba. Ezt meg az áramszolgáltató megmondja szépen. Tehát: vagy 3x (4x) 16 amperes megszakítók kellenének, vagy egyszerre minimum 25-ös. De akkora csak külön engedéllyel szerelhető fel.
2010. ápr. 27. 21:27
 16/30 anonim ***** válasza:
remélem, benéz egy villanyszerelő és helyrerak...
2010. ápr. 27. 21:52
 17/30 anonim ***** válasza:
Remélem is, hogy benéz. Mert ezeket szakszervizesek és villanyszerelők mondták, nem az ujjamból szopogattam ki. Kíváncsi lennék, mit csinál a szerelő pl. abban az esetben, ha elétesznek egy olyan főzőlapot, ami 7 kilowattos, és összesen 3 szál madzag jön ki belőle....Hova köti? Mire? Mert erre is volt példa, itthon szabadon árusított készüléknél.
2010. ápr. 27. 21:58
 18/30 anonim ***** válasza:
és a szakszervizes nem mondta, hogy a kerámialapos 6-7 kW-os tűzhelyeket hogyan kötik be ipari áram nélkül?
2010. ápr. 27. 22:02
 19/30 anonim ***** válasza:
Reteszelve, ha lehetséges. Ha nem akkor KELL a 3 fázis. Illetve vannak olyan cégek, akinek a márkaszervize nem is hajlandó reteszelve kötni ekkora teljesítményű tűzhelyeket. Ne az ipari-szócskán lovagoljunk, hanem azon: ha nincs kiépítve a 3 fázis, akkor nem biztos, hogy be fogják neki üzemelni. Ezért kell előre tájékozódni.
2010. ápr. 27. 22:05
 20/30 anonim ***** válasza:
Valamint: ha be is kötik reteszelve, vagy ahogy te mondod: platninként, akkor ugye az van, hogy egy-egy platnit egy-egy hálózati körre kéne kötni, mert a kismegszakítók úgy bírják csak el. Egy 2000 wattos teljesítményre egy 10 amperes kell minimum. Ha ugyanazon a körön, ezzel a feltételekkel bekapcsolod a lap mellett a mikrót, vagy a grillsütőt, vagy bármi nagyobb fogyasztású gépet, akkor szépen levágja az egészet a francba. Ez meg felettébb kellemetlen lehet a napi használatban.
2010. ápr. 27. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!