Indukciós főzölap használatával kapcsolatban tudtok jó tanácsokat adni?
Az indukciós főzőfelület lényege egy légmagos tekercs, melyet egy kitöltési tényező szabályozott kapcsolóüzemű teljesítmény elektronika hajt.
A tekercs, a fölé helyezett fémtárgyban feszültséget indukál, mely indukált feszültség a fémtárgyban indukált áramot hajt. Mivel a fémtárgy tömör és egybefüggő, így villamos szempontból rövidzárlatnak számít. Így az idukált feszültség örvénylő indukált áramokat hajt a fémtárgyban, így az melegedni fog.
A paramágneses anyagok, mint például a réz, ami a mágneses teret gyengíti a legnehezebben fog melegedni.
A diamágneses anyagok, mint például az alumínium, mely a mágneses teret gyengén erősíti, jobban melegszik.
A ferromágneses anyagok, mint a vasféleségek, melyek a mágneses teret eerősítik, nagyon erősen melegszenek.
Így hatásfok szempontjából a legjobb, ha vas alapú edényeket használunk.
Sok sikert!
Pici mágnest az edények megvásárlásakor vidd magaddal.
A márka nem jelent semmit. Nekem a legrosszabb serpenyőm a "Tefal Inducton (tm)". Szép és drága. De sokkal rosszabbul melegszik, mint a hagyományos vasedények.
Én egy apró csipetnyi lisztet, vagy épp ott lévő száraz morzsát szoktam az edény alá tenni, így nem melegszik annyira az üveg. (legalábbis nekem úgy tűnik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!