Indukciós, vagy félig villanyos főzőlapot jobb venni? Kinek milyen van? Érv, ellenérv, stb.
Ha van rá pénzed, akkor az indukciósat javaslom, mert azzal nem fogod tudni véletlenül felgyújtani a konyhát, mivel nem melegszik a lapja. Ráadásul a hatásfoka is jobb, mert ott az edényt melegíti fel nem pedig a főzőlapot.
Hátránya: Csak speciális edényekkel működik, tehát akármit nem tehetsz oda.
Nekem olyan van amin 2 lap indukciós és 2 pedig infra (kerámialaposnak szokták hívni).
Én lényegében csak az indukciósat használom.
Ha most venném, akkor mind a 4 az lenne.
Olyat sajnos nem láttam, ami félig indukciós, félig gáztűzhely.
Nekem AEG van.
Amit szeretek benne:
-Nem ég rá a kifutott étel. (egy idő után átmelegszik de akkor sincs többszáz fokos.)
-Nem lehet bekapcsolva hagyni. (ha nincs amit melegítsen, akkor nem melegszik. És az enyém egy percen belül le is kapcsol)
-Nagyaon gyorsan reagál. (ha lekapcsolom, az épp olyan mintha levenném róla a serpenyőt/lábast)
-Ami nekem még előny, hogy halkan búg. A fokozat erősségének függvényében. Ez egyeseknek zavaró is lehetne, de nekem így jobban a figyelmemben van.
Hátrány:
Ha egy drága serpenyőre rá van írva nagy bötűkkel, hogy Tef@l INDUCTION akkor az még nem jelenti, hogy az jól működik rajta. (Van egy ilyen serpenyőm ami épp határon van. néha érzékeli, néha nem)
Igen AEG gyártmány. A típust majd megnézem.
De pont azt már biztos nem kapni. (8 éves biztos van)
Azóta biztos fejlődött is sokat.
2 dolog amit még nem írtam:
Egy mágnest (egyszerű táblamágnest) lehet jól használni az edények kiválasztásához. Amelyikhez jól tapad, azt lehet használni.
Másik dolog:
Azt írod, hogy a villanytűzhely sokat fogyaszt.
Ez is villannyal megy! Csodát nem lehet tenni. Főzéshez hő kell. A hő, az meg energia.
A villamos energia pedig mindig drágább mint a gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!