Elektromos fűtéssel kapcsolatban ki tud tanácsot adni?
Szeretném a fűtésrendszerembe beépíteni egy RADECO Gyártmány, EKCO típusú 230 v. és 8KW teljesítményű elektromos kazánt. Katalógusa szerint ez elegendő egy 60-80 m2 es lakás felfűtésére. Szeretném tudni, mit tapasztaltok, Pl. 1 hónapban -10 -15 foknál mennyi a villanyszámla általában? Milyen hatásfokkal lehet fűteni ezzel a kazánnal?
A régi fa nyílászárókat kicserélték szellőzés nélküli műanyag nyílászárókra.
A lakás természetes szellőzése semmi. Emlékeztetőül, 1m3 gázhoz 15 m3 levegő kell.
Napi 10 m3 gázhoz 150 m3 levegő szükséges. + 4 ember levegő szükséglete.
Vegyük a lakást 70 m2 nek. 70 x 2,5 magasság = 175 m3 a lakás térfogata.
Abszolút légmentesen 100 % garantált fulladás Mit javasoltok?
De nem érdekes... Ha már eldöntötted, túl fájó dolog lenne rádöbbenni, hogy rossz a döntésed. Így, ha gondolod, akkor visszavonom, ne firtassuk.
Neked biztosan nagyon jó lesz! A többiek, akik ilyenen gondolkodnak, (de még nem döntöttek,) azok gondolják át a fenti kérdéseket!
Amúgy szerintem a gáznál kellett volna maradni. Teljesen bepaliztak ezzel a nem szabályos kazánfelszerelés dumával!
Lépéskényszerben vagyok.
Nyitott égésterű gázkazánom van zárt térben,
a fürdőszobában.
Egyutas kéménye van 4 emeletnek, mely csak meleg víz előállítására engedélyezett.
Műanyag ajtók.
Fűst és szívócső kiépítése épületen kívülre tilos.
A gázművektől nem kapok segítséget a probléma megoldására.
Egy csomó ilyen nyitott égésterű készüléket beépítettek az országban.
Addig nem volt probléma amíg jól szellőző fa ajtók voltak.
A gázművektől nem jön ötlet.
Ideiglenesen megpróbáltam a dolgon segíteni úgy hogy 2 db 100 mm-es lyukat fúrattam a lakásba, esztétikusan, hálós körszellőző deklik felszerelésével.
Nagyon jó hatása van, lélegzik a lakás, jobb a kémény huzata. Az energia veszteség nem éri el a havi 1000 forintot. Egyik gázipari szakemberrel megnézettem, véleménye szerint megnyugtató a levegő utánpótlás.
Mégis, úgy vélem jobb lenne egy abszolút biztonságos szerkezetet keresni, amely a meglévő cirkófűtés elemeinek átalakítása nélkül beépíthető lenne.
Hát ez az én gondom.
Köszönöm kérdését.
így vásároltam a lakást, cirkó fűtés gázzal, egyutas kéménybe. 4 család használ egy kéményt ami arra lenne hívatott hogy csak mosogatáshoz, mosáshoz illetve fürdéshez lehet melegíteni vizet gázzal. A fűtéshez nagyobb teljesítmény szükséges állítólag ezt az egyutas kémény nem bírja.
Szóval az egyutas kémény a gond.
így működött igen.
így vásároltam a lakást.
És az országban sok ezer készülék így működik.
Maradtam a gázfűtésnél.
Szeretném megosztani a tisztelt Publikummal örömömet.
Cirkulációs rendszerben, fürdőszobában elhelyezett, külső-égésterű Ariston 23 XT MI kazánnal, egyutas kéménybe vezetve vásároltam a lakásunkat. Nem nagyon voltak ismereteim a gázfűtéssel kapcsolatban. Később jöttem rá milyen veszélyeket rejt ez a kivitelezési módszer.
Sokáig kerestem a megoldást, minél egyszerűbben, olcsón, és biztonságosan alakítsam át ezt a lelkiismeretlenül elvégzett technikai malőrt.
Aztán rátaláltam egy nagyon frappáns készülékre.
MIKA-6E parapetes mini gázkazán.
Konvektor helyére felszerelhető.
Teljesítménye 3-6 KW. Hihetetlen ugye?
Ezzel fűtök egy 73 m2 lakást.
De 125 m2 is vigan befűtene.
A készülék fő jellemzői:
Kisebb átalakítással és ráfordítással korszerű központi fűtés alakítható ki, mely akár 30 %-os energia megtakarítást is eredményezhet
Méreténél fogva a készülék kis helyet foglal el, hatásfoka 90 % feletti
Kémény nélküli zárt égésterű kivitel, így az égéshez szükséges levegő valamint a füstgáz teljesen elhatárolt a lakótértől, veszélymentes
A készülék 3,5 – 6 kW között szabályozható, az egyéni igényeknek megfelelően
A radiátorokkal szerelt központi fűtésű rendszer egyenletes meleget biztosít minden helyiségben
Ajánlom mindenkinek.
Végül, beépítésre, szakszervizet bízzon meg.
No egy kis ráadás kedves okoskodók.
Teljesítmény: Javasolt fűthető alapterület: Magasság: Hosszúság: Vastagság: Súly: Akciós Bruttó ár:
500 W < 5 m2 45 cm 37 cm 7,8 cm 3,5 kg 22 500 Ft
750 W 6-7 m2 45 cm 37 cm 7,8 cm 3,5 kg 23 750 Ft
1000 W 8-10 m2 45 cm 44,5 cm 7,8 cm 4,1 kg 26 250 Ft
1250 W 11-12 m2 45 cm 52 cm 7,8 cm 4,8 kg 27 500 Ft
1500 W 13-15 m2 45 cm 59 cm 7,8 cm 5,4 kg 30 000 Ft
1750 W 16-17 m2 45 cm 66,5 cm 7,8 cm 6,0 kg 31 250 Ft
2000 W 18-20 m2 45 cm 74 cm 7,8 cm 6,5 kg 33 750 Ft
2500 W 20-25 m2 45 cm 89 cm 7,8 cm 7,6 kg 37 500 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!