Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Elektromos fűtéssel kapcsolatb...

Hortobagyi kérdése:

Elektromos fűtéssel kapcsolatban ki tud tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Szeretném a fűtésrendszerembe beépíteni egy RADECO Gyártmány, EKCO típusú 230 v. és 8KW teljesítményű elektromos kazánt. Katalógusa szerint ez elegendő egy 60-80 m2 es lakás felfűtésére. Szeretném tudni, mit tapasztaltok, Pl. 1 hónapban -10 -15 foknál mennyi a villanyszámla általában? Milyen hatásfokkal lehet fűteni ezzel a kazánnal?

A régi fa nyílászárókat kicserélték szellőzés nélküli műanyag nyílászárókra.

A lakás természetes szellőzése semmi. Emlékeztetőül, 1m3 gázhoz 15 m3 levegő kell.

Napi 10 m3 gázhoz 150 m3 levegő szükséges. + 4 ember levegő szükséglete.

Vegyük a lakást 70 m2 nek. 70 x 2,5 magasság = 175 m3 a lakás térfogata.

Abszolút légmentesen 100 % garantált fulladás Mit javasoltok?

2010. márc. 7. 10:28
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Nem értem én ezt a gáz-levegő témát, a mostani turbós kazánok kintről szívják a levegőt, a konvektorok szintén, tök mindegy hogy milyen az ablak.
2010. ápr. 2. 22:09
 22/39 A kérdező kommentje:

No egy kis ráadás. A lakásom cirkófűtéses, így vettem. Társasházról van szó, körbefűtve, leszigetelve. A fürdőszobában van felszerelve egy nyílt égésterű ARISTON gázkazán. A füst cső egy közös gyűjtőcsőbe csatlakozik. Amely kizárólag, fűrdőszobai és melegvíz ellátásra lenne hivatott. Az égéshez szükséges levegő a lakótérből biztosított. Bár fúrtam 2 db 100 mm-es lyukat a folyosóra meg az utcafrontra, nekem van levegőm. Szakemberek szerint nem szabályos a kazán felszerelésének módja. Arra gondoltam hogy a kazánt lecserélem egy zárt égésterűre,és áthelyezem a külső falra, és a falból 40 cm-re kitolom a a kazán kéményét és az égéstermék a szabadba távolzik és a levegő is onnan lenne biztosítva.

A legújabb rendelkezés szerint tilos a falból kivezetni a kéményt.

Patt helyzet.

Ezért gondoltam egyéb fűtési módokra.

A gázszolgáltató törli a kezét. nem segít.

Érdeklődtem az elektromos falikazán felszerelésének lehetőségéről. Első körben nagyon pozitiv a vélemény. Van olyan aki egy 60 m2 es lakást fűt 21 fokra, és a számlája nem több 15.000 Ft per hónál. Rövidesen megnézek egy másik beüzemelt villamos kazánt, bár arról is jó véleményt hallottam. De személyesen szeretnék meggyőződni az adatok hitelességéről.

Elsőre, hihetetlenek az üzemeltetési költségek.

Alaposan körbe fogom járni ezt a témát.

2010. ápr. 3. 05:24
 23/39 anonim válasza:

Nem tudom mennyi a gázszámlád most, de az egy energia mennyiséget tartalmaz és ez gázból van előállítva. Mivel szigetelté tetted a házad a fűtési igényed csökkenni fog, a melegvíz igényed nem. Azt meg tudni kell, hogy az árammal előállított hő 4x drágább, mint amit az előlőttem szólók is írták.

Tehát ha a fűtési költséged feleződik akkor 2x többe fog kerülni mint eddig és a melegvíz megmarad annyinak amennyi volt, a változás meg négyszer többe kerül.

Tehát nem nagy üzlet az átállás. :-)

2010. máj. 15. 20:00
 24/39 A kérdező kommentje:

Hát nem a legjobb válaszokat kaptam az biztos.

Az érvelések jók, csak gimnazista szintűek.

El kellene szakadni az iskolai fizikai alkalmazásoktól.

A válaszok jónak tűnnek, mégis azt sugallják, hogy, bár járatosak az internet használatában, alig van érdeklődés a legújabb találmányok iránt.

Viszont meg kell adni, hogy a szorozni jól tudnak.

A NASA, az űrhajók fűtésére kifejlesztett egy speciális készüléket.

Nemrégen piacra dobta a civil felhasználók számára.

Neve elektródás kazán.

Rövid leírása.

Kis mérete miatt bekapcsolás után azonnal melegíteni kezd. Az ionizáció következtében a pozitív és negatív molekulák szétválása alatt energia szabadul fel, a kazánban megnövekszik a nyomás (2 bar- ig) és keringetni kezdi a fűtőfolyadékot, amit akár 20 méter magasra is képes felnyomni a fűtőfolyadékot.

Az elektrodás fűtés a többi fűtési rendszerrel szemben jelentős előnyöket kínál:

- akár 40% os megtakarítás

- kompakt kis méret

- alacsony beruházási költség

- alacsony szerelési költség

- nem kell kéményt építeni és karbantartani

- nincs rossz szag és füstgáz

- nincs gázömlés és szénmonoxid veszély

- nincs energiahordozó tárolási költség

- nem szükséges fűtőhelyiség és tárolótér

- csekély a karbantartási költség

- egyszerű meglévő házakba és lakásokba beszerelni

- folyamatos 24 órás teljesítmény szabályozás

- digitális vezérlés

- vezeték nélküli rádiófrekvenciás távvezérlés

- a meglévő radiátorok és csövek felhasználása

No akkor talán egy kis teljesítmény adatok:

Maximális telj (kW) 6 kW 5 kW 3 kW 2 kW

Üzemi fogy (kW) 3.5kW 2.5kW 1,58kW1,2 kW

Névleges Fesz (V) 220 220 220 220

Fűthető légtér (m3) 280 230 120 80

Fűtőközeg térfog (lit) 30-80 30-60 20-40 20-40

Áramerősség (A) 25 23 16 10

Max hömérs (°С) 85 °С 85 °С 85 °С 85 °С

Súly (kg) 4 kg 4kg 2,5kg 2 kg

Átmérő (mm) 35 35 35 35

Rendsz csatl dy (mm) 25 25 25 25

Védelmi osztály 1 1 1 1

Hossza (mm) 330 260 260 260

Most kérem véleményezni.

Kérem, el ne feledkezzenek a hőmérséklet szabályozóról.

2010. szept. 19. 09:33
 25/39 anonim válasza:
Az elektródás kazán engem is nagyon érdekelne, de eddig nem találtam olyat, akinek lenne...
2010. nov. 4. 12:09
 26/39 anonim ***** válasza:

"Az érvelések jók, csak gimnazista szintűek. "

Igen. Egy ilyen kérdésre a gimnazista szintű válasz bőven elégséges.

"alig van érdeklődés a legújabb találmányok iránt. [...]

A NASA, az űrhajók fűtésére kifejlesztett egy speciális készüléket. Nemrégen piacra dobta a civil felhasználók számára."

Ne haragudj, de aki beszopja, hogy ez hatékonyabb, mint az olajradiátor vagy a villanybojler, annak a gimnazista fizika is elérhetetlen szellemi magasságokban van.

Ne hagyd már magad megvezetni áltudományos maszlaggal! Egy kérdést válaszolj meg, válaszoltass meg a forgalmazóval: "honnan van az energia?"

Ha csak a villamos hálózatból, akkor nincs mese, akárhogy csűrik-csavarják, 4x annyiba fog kerülni, mint a gázos megoldások.

2010. nov. 4. 17:03
 27/39 A kérdező kommentje:

Nem vitázom.

Folyamatban van a fűtésem átalakítása. Vagyis nem kell átalakítani semmit.

Jelenleg az vezérelt(éjszakai) áram intézése folyamatban.

Természetesen ha kész leszek szívesen adok információt.

De akkor már nem ingyen.

2010. nov. 4. 18:45
 28/39 anonim ***** válasza:

"Természetesen ha kész leszek szívesen adok információt.

De akkor már nem ingyen."

Pofám leszakad! Itt ingyen kérsz tanácsot, és van képed egy ilyet ideírni?!? Hát, nem irigylem a barátaidat...

2010. nov. 4. 18:51
 29/39 A kérdező kommentje:

Amikor tanácsot kértem egy forgalomban lévő ismert elektromos fűtési rendszer gazdaságosságáról. az arra érkezett válaszok sem voltak helytállók. Az elmúlt időszakban viszont információkat gyűjtöttem a net-en. Ráakadtam erre a zseniális szerkezetre. Látok benne fantáziát. Higgye el akár milyen terveimet először a neten vizsgálom. Érdemes.

40% megtakarítás az Ön fantáziáját nem mozgatja meg?

Köszönöm szívélyes hozzászólását.

2010. nov. 5. 05:56
 30/39 anonim ***** válasza:

"Ráakadtam erre a zseniális szerkezetre. Látok benne fantáziát. Higgye el akár milyen terveimet először a neten vizsgálom. Érdemes.

40% megtakarítás az Ön fantáziáját nem mozgatja meg?

Köszönöm szívélyes hozzászólását."

Rendben.

- Mi benne a fantázia?

- Sikerült megválaszolni a kérdést, hogy miből állítja elő az energiát?

- Sikerült ésszerű magyarázatott találni arra, hogy mitől hatékony?

- Mihez képest számítódik a 40%?

(Vagy csak szépen cseng a marketingszöveg, annyira szépen, hogy úgy megszédít, hogy hirtelen elfelejtünk gondolkodni?)

2010. nov. 5. 08:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!