Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért termel a hidrofor...

Lupati kérdése:

Miért termel a hidrofor (bajai szivattyú) csak 2,5 bart?

Figyelt kérdés
Üdv,mondanám,hogy nekem ugyanez a bajom a bajai szivattyúval de mégsem.A jelenség a következő: hidroforos rendszer lufi nélküli 100 literes tartály.Termeli bele a vizet a fúrott kútból(lábszelep jó)miután kilevegőztettem és kb 2.5-2,6 bárig felnyomja elég fürgén amikor megáll a mutató és csak pörög pörög.Ám az a különbség ,hogy ha a szívócső tetején a rászerelt golyós csapon kiengedek egy kis levegőt(vizet)és ismét elindítom a szivattyút azonnal felszalad a nyomás és 3,2 bárnál lekapcsol rendben a nyomáskapcsoló.Amikor kiengedem a vizet és 1,6 nál visszakapcsol a szivattyú ismét csak 2,5-ig termeli fel a nyomást és ezt itélet napig eljátszhatom.A sziv.lapátokon láttam némi kopást de szerintem nem vészes és kapott három új szimeringet.Érthetetlen számomra ez :-((

2014. máj. 21. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:

a Bajai egylépcsős szivattyú ennyit tud (új korában, nem kopott járókerékkel!)

[link]

[link]

[link]

(ha nnél nagyobb üzemi nyomást akarsz, cseréld le pl. egy hasonlóra:

[link]

2014. máj. 21. 17:11
 2/5 A kérdező kommentje:

Kösz de mint írtam a kiengedett levegő után gyorsan eléri a 3,2-t amikor lekapcsol a nyom.kapcsoló, szóval tudná az még a 4-5 légkört is.Oké akkor valahol farsot szív de hol??

Egyébként 2 lépcsős 380-as motor hajtja.Ma megpróbálom beállítani a nyom.kapcsolót(ganz) 2,5-re és lesz@rom.

2014. máj. 22. 11:51
 3/5 anonim válasza:

A 2 lépcsős bajainak tudni kellene uj korában 3,5-4 bár nyomást.

Farsot a szívóoldal bármelyik pontjárol szívhat.

Nekünk kb ezt csinálta az ipari savaváló centrifugálszivattyúnk aztán kiderült hogy egy kevéske farsot szívott.

Ha farsot szív zuhan a teljesítmény.

Lehet az is hogy a bajaidnak a talpas csatlakozásai eresztik a szivattyuházba a levegőt.

Érdemes nagy nyomáson lekapcsolni és figyelni hol nedvezik a cső vagy bármi.

2017. aug. 2. 11:35
 4/5 Krátki Judit válasza:
Üdv, igaz senki nem írt már hozzá. Sajna, nekem is az a problémám, gyorsan megtelik a tartály és sokszor kapcsol a szivattyú. Nálam 80 literes a tartály 2,2 ig nyomja fel ami nem jó hetekig bírja és kezdődik megint előlről. Az előző is Bajai 2 lépcsős szivattyú volt a tartály kb 180 l volt ugyanez baja volt. Most ott tartok, nemrég engedtem le a vizet, és pár másodpercig nyomja a vizet :( Ami a legnagyobb baj nincs szakember aki megkeresné a hibát, s talán jól üzemelne. Egyerűen nem hiszem el....
2023. jan. 3. 14:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Hogy áll a dolog?
2023. júl. 13. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!