Hidrofor vs. Szivattyú?
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Pár nap múlva fúratunk egy kutat, és nem tudom, hogy melyiket érné meg nekünk megvenni hozzá. Sajnos nem értek a működési elvükhöz... A szakember próbálta elmagyarázni telefonon, de nekem kicsit érthetetlen volt. Annyit értettem, hogy a szivattyú nem bírja igazán, h csap van rászerelve, ellentétben a hidroforral.. Az utóbbi ki-be kapcsol, ahogy megnyitom illetve elzárom a csapot.
Nem tudom, valóban ennyi a különbség? Mi igazából azt szeretnénk, hogy lehessen rá öntözőrendszert is kapcsolni, illetve ott helyben meg is lehessen nyitni (mint kerti csap).. (a kút kb 45 m mély lesz)
Köszönöm a segítséget!
Igazából nekünk a Hidro van. mivel a szivattyú nem szereti a fojtást. Nem szereti a szárazon futást sem, tehát ha levegős a rendszer nem szereti. Ellentétben a hidroval ami nagy kis nyomáson is nagyon szépen egyelletesen működik és nem kell évente cserélni vagy olyan sokszor karbantartani.
Mivel a hidro-t eleve Házi vízellátónak hívják szerinten ez jobban ajánlatos csaphoz és öntözéshez is... a Szivattyú is jó ha letudja adni a maximumot. Bár a mai szivattyúk is tökéletesek de szerintem hamarabb csapágyazódnak.
Meg a hidrofor-nak van tarálya is... 35m-ről is képes vizet szívni.35-70 l viz / perc... kb ennyi amit tapasztalatból tudok... lehet másnak más a véleménye erről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!